Tarhonya brokkolival és bivalymozzarellával

Hozzávalók:

 

Mártáshoz:
 
  • 1/2 kisebb hagyma
  • 1/3 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3 napon szárított paradicsom
  • 150 ml paradicsom dobozból
  • pár friss bazsalikomlevél
  • 1/2 teáskanál kókusz aminosav
  • só és bors ízlés szerint
 

Elkészítés:

A tarhonyát sós vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A hagymát finomra vágjuk a szószba, és megpirítjuk egy kis ghí-t. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit felmelegedni. Ezután a szószt simára keverjük, visszatesszük a serpenyőbe, és hozzáadjuk a megfőtt tartont. Ízlés szerint megkóstolhatja a sót, és friss kézzel keverheti össze. Az elkészült tartont áttesszük egy tálba, és a tetejére sós vízben megfőtt brokkolit teszünk, amit főzés után kicsit megpirítunk. Végül felvágjuk a mozzarellát, megszórjuk az egész edényt kendermaggal, és meglocsoljuk olívaolajjal.