Hozzávalók:
-
1 pirospaprika
-
125 g tészta vagy fehérjetészta
-
Teáskanál füstölt paprika
-
1 evőkanál zúzott paradicsom
-
1 evőkanál reszelt parmezán
-
1/3 teáskanál szárított fokhagyma
-
1/3 teáskanál szárított hagyma
-
Himalája só, bors ízlés szerint
-
fiatal répalevél
-
néhány bazsalikomlevél
-
parmezán forgács a díszítéshez
-
kender olaj
Elkészítés:
A vöröslencse tésztát sós vízben 5 percig főzzük. A borsot meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet 200 fokos sütőben majdnem feketére sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A meghámozott paprikát pirított paprikával, füstölt paprikával, zúzott paradicsommal, reszelt parmezán sajttal, egy evőkanál kenderolajjal, csipet sóval, borssal tesszük össze. A szószt simára keverjük, és a kifőtt tésztával együtt serpenyőben felforrósítjuk. A kész keverékhez adjuk a céklát, a bazsalikomleveleket, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor ne felejtsük el kenderolajjal meglocsolni a tésztát, és parmezánreszelékkel díszíteni.