Pizza Margherita

Hozzávalók:

Paradicsom szósz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g paradicsomos passata
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors, cukor ízlés szerint

Felül:

  • mozzarella
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom
  • olivaolaj

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, kis idő múlva hozzáadjuk a préselt fokhagymát, oregánót, és mindent beborítunk paradicsomos passatával. A szószt egy ideig forraljuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot.

Az elkészült mártást hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen kenjük a pizzatésztára, és terítsük rá a mozzarella szeleteket és a koktélparadicsomokat. 220 fokos sütőben 7-9 percig sütjük. A kész pizzát friss bazsalikommal díszítjük, és olívaolajjal meglocsoljuk.