ÚJDONSÁG! Lauf Preworkout! Vásárolj: ITT
Technikai okokból nem vagyunk telefonon elérhetők, köszönjük
ÚJDONSÁG! Új márkánk, TrainMax! Vásárolj: ITT
A kakaófák az Amazon környékéről származnak, és korábban a kakaóbabot még pénznemként használták. A kakaóbab a legtisztább formájában csokoládé. Ez a világ 20 leggazdagabb antioxidáns-forrásának egyike. A gazdag étcsokoládé íz kiegészít minden más ételt. A kakaóbab főleg Dél-Amerikából vagy a csendes-óceáni szigetekről, például Hawaiiról származik. A kakaóbab színe sárga, vörös vagy sötétbarna lehet. A kakaó gyümölcse több magból áll, amelyek körülbelül akkorák, mint a mandula. A kakaóbab egy mag, amely a kakaó gyümölcs fehér édes húsában rejlik. Minden kakaógyümölcs (hüvely) 20-50 lila színű magot tartalmaz, amelyek íze jelentősen keserű, és csak a további feldolgozásnak (erjesztés, szárítás és pörkölés) köszönhetően nyerik el az ismert kakaóízet és színt.
A teljes kakaóbab nagyon különbözik az általánosan elérhető kakaótól. A kakaó pörköletlen, amely megőrzi a ritka, természetesen előforduló antioxidánsokat. A bab pörkölésével elveszítik keserűségüket, és a kakaóbab antioxidáns és tápanyagtartalmának jelentős része megsemmisül.
Az antioxidánsok mellett maguk a kakaóbab is tartalmaz ásványi anyagokat, például magnéziumot, cinket és káliumot . A vitaminok között találhatunk B-vitaminokat, emellett a kakaóbab a teobromin forrása. Alkaloid, amely stimuláló hatást gyakorol az idegrendszer bizonyos területeire. A kakaóbab jótékony hatással van a szív és érrendszerre, és segít fenntartani a normális vérnyomást.
Hozzávalók:
Módszer:
Egy tálban keverje össze az olvasztott kókuszolajat, a tejet és a kókuszcukrot, keverje össze a mandula és kókuszlisztet, a kakaóbabot és a sót. Nyomjuk bele egy üveg tepsibe, és hagyjuk kihűlni, amíg megszilárdul. Vékony rudakra vágjuk.
Hozzávalók:
Módszer:
Melegítse elő a sütőt 170 ° C-ra, és törölje le a sütőformát kókuszolajjal. Keverje össze a mandulalisztet és 2 evőkanál kókuszolajat, és keverje addig, amíg sima tészta nem lesz. Egy edényben összekeverjük további 3 evőkanál kókuszolajjal, és lassú tűzön melegítjük, amíg fel nem oldódik. Tegyük át egy tálba, és keverjünk bele instant kávét, tojást, tojássárgáját, kókusztejet, kókuszcukrot, sót és szódabikarbónát. Öntsük a tésztát egy tepsibe, és még megszórhatjuk kókuszcukorral. 20-25 percig sütjük.
Hozzávalók:
Puding összetevők
Hozzávalók brownie-hoz
Módszer:
Pudingot egy mélyebb tálban keverje össze az összes puding hozzávalóit és alaposan keverje össze. Hagyja egy darabig pihenni, hogy a chia magoknak köszönhetően a puding megvastagodjon. Brownie esetén keverje össze az összes hozzávalót és tegye a fagyasztóba, hogy az egyes brownie darabok szétesjenek. Ezután váltakozóan rétegeze pudingot és brownie-t kis desszert pohárban.A kakaóbab azok közé az élelmiszerek közé tartozik, amelyekben a legmagasabb az antioxidánsok aránya, amelyekre szervezetünknek szüksége van a szabad gyökök elleni küzdelemhez.
Gazdag ásványi anyagforrás, beleértve magnéziumot, kalciumot, cinket, káliumot és vasat is , amelyeket testünk nagyon jól felszív a kakaóbabból.
A pörköletlen szerves kakaóbabokat alacsony hőmérsékleten szárítják az összes fontos tápanyag maximális megőrzése érdekében.
Csomagolás: 250 g | |
---|---|
Tápérték adatok | 100g-ban |
Energiaérték | 2416 kJ/ 577 kcal |
Zsírok | 51,6 g |
- Ebből telített zsírsavak | 30,3 g |
- Ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak | 19,2 g |
- Ebből többszörösen telítetlen zsírsavak | 2,2 g |
Szénhidrátok | 6 g |
- Ebből cukrok | 1,5 g |
Rostok | 23,4 g |
Fehérjék | 23,4 g |
Kakaóbabjaink BIO tanúsítvánnyal rendelkeznek - biogazdálkodás EU-n kívüli termelése.
Hozzávalók: 100% kakaóbab (Theobroma kakaó)
Származás: Peru
Forgalmazó: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt tartályban.
Súly: 250 g
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
Csomag mérete: | 250 g |
Forma: | Egész darabok |
Gyártó: | BrainMax Pure |
Szolgál: | Vegán, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Gluténmentes, BIO |
Típus: | Kakaó |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!