BrainMax Pure kakaóbab RAW, BIO, 250 g *CZ-BIO-001 tanúsítvány
Kód: 99247Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Kakaóbab - antioxidánsokkal teli csemege
A kakaófák az Amazon környékéről származnak, és korábban a kakaóbabot még pénznemként használták. A kakaóbab a legtisztább formájában csokoládé. Ez a világ 20 leggazdagabb antioxidáns-forrásának egyike. A gazdag étcsokoládé íz kiegészít minden más ételt. A kakaóbab főleg Dél-Amerikából vagy a csendes-óceáni szigetekről, például Hawaiiról származik. A kakaóbab színe sárga, vörös vagy sötétbarna lehet. A kakaó gyümölcse több magból áll, amelyek körülbelül akkorák, mint a mandula. A kakaóbab egy mag, amely a kakaó gyümölcs fehér édes húsában rejlik. Minden kakaógyümölcs (hüvely) 20-50 lila színű magot tartalmaz, amelyek íze jelentősen keserű, és csak a további feldolgozásnak (erjesztés, szárítás és pörkölés) köszönhetően nyerik el az ismert kakaóízet és színt.
A teljes kakaóbab nagyon különbözik az általánosan elérhető kakaótól. A kakaó pörköletlen, amely megőrzi a ritka, természetesen előforduló antioxidánsokat. A bab pörkölésével elveszítik keserűségüket, és a kakaóbab antioxidáns és tápanyagtartalmának jelentős része megsemmisül.
Az antioxidánsok mellett maguk a kakaóbab is tartalmaz ásványi anyagokat, például magnéziumot, cinket és káliumot . A vitaminok között találhatunk B-vitaminokat, emellett a kakaóbab a teobromin forrása. Alkaloid, amely stimuláló hatást gyakorol az idegrendszer bizonyos területeire. A kakaóbab jótékony hatással van a szív és érrendszerre, és segít fenntartani a normális vérnyomást.
A BrainMax Pure kakaóbab előnyei:
- 100% BIO, RAW, VEGAN
- Az antioxidánsok magas aránya.
- Energia tároló.
- Fenntartható módon termesztik.
- Ásványi anyagokat tartalmaz: magnéziumot, káliumot, vasat.
- Származási ország: Peru
A kakaóbab felhasználásának lehetőségei
- Tegye bele a reggeli táljába vagy zabkásához
- Hozzáadhatja egy fehérje sejkhöz, egy kedvenc turmixhoz vagy fagylalthoz.
- Alkalmasak desszertekben való felhasználásra.
Népszerű receptek az Acai-val
Jelvények
Hozzávalók:
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 2/3 csésze kesudió vagy klasszikus tehén
- 1/3 csésze kókuszcukor
- 1/3 csésze mandulaliszt
- 1/2 csésze kókuszliszt
- 3 evőkanál kakaóbab
- Csipet só
Módszer:
Egy tálban keverje össze az olvasztott kókuszolajat, a tejet és a kókuszcukrot, keverje össze a mandula és kókuszlisztet, a kakaóbabot és a sót. Nyomjuk bele egy üveg tepsibe, és hagyjuk kihűlni, amíg megszilárdul. Vékony rudakra vágjuk.
Csokoládé mokkás brownie
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze mandulaliszt
- 5 evőkanál kókuszolaj
- 1/3 csésze kakaó
- 1/2 csésze kókuszcukor
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál kókusztej
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kókuszcukor cukormázon
- 2 evőkanál kakaóbab
Módszer:
Melegítse elő a sütőt 170 ° C-ra, és törölje le a sütőformát kókuszolajjal. Keverje össze a mandulalisztet és 2 evőkanál kókuszolajat, és keverje addig, amíg sima tészta nem lesz. Egy edényben összekeverjük további 3 evőkanál kókuszolajjal, és lassú tűzön melegítjük, amíg fel nem oldódik. Tegyük át egy tálba, és keverjünk bele instant kávét, tojást, tojássárgáját, kókusztejet, kókuszcukrot, sót és szódabikarbónát. Öntsük a tésztát egy tepsibe, és még megszórhatjuk kókuszcukorral. 20-25 percig sütjük.
Chia puding Brownie desszert
Hozzávalók:
Puding összetevők
- 1 csésze kókusztej
- 1/2 csésze kesudió, rizs vagy klasszikus tehéntej
- 1/4 csésze édesem
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál kakaó
- 1/2 csésze chia mag
Hozzávalók brownie-hoz
- 1 csésze mandulaliszt
- Csipet só
- 1/4 csésze kakaó
- 1/4 csésze édesem
- 3 evőkanál kakaóbab
- 1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
Módszer:
Pudingot egy mélyebb tálban keverje össze az összes puding hozzávalóit és alaposan keverje össze. Hagyja egy darabig pihenni, hogy a chia magoknak köszönhetően a puding megvastagodjon. Brownie esetén keverje össze az összes hozzávalót és tegye a fagyasztóba, hogy az egyes brownie darabok szétesjenek. Ezután váltakozóan rétegeze pudingot és brownie-t kis desszert pohárban.A BrainMax Pure kakaóbab előnyei
Az antioxidánsok forrása
A kakaóbab azok közé az élelmiszerek közé tartozik, amelyekben a legmagasabb az antioxidánsok aránya, amelyekre szervezetünknek szüksége van a szabad gyökök elleni küzdelemhez.
Ásványi anyagok forrása
Gazdag ásványi anyagforrás, beleértve magnéziumot, kalciumot, cinket, káliumot és vasat is , amelyeket testünk nagyon jól felszív a kakaóbabból.
Finoman feldolgozva
A pörköletlen szerves kakaóbabokat alacsony hőmérsékleten szárítják az összes fontos tápanyag maximális megőrzése érdekében.
Csomagolás: 250 g | |
---|---|
Tápérték adatok | 100g-ban |
Energiaérték | 2416 kJ/ 577 kcal |
Zsírok | 51,6 g |
- Ebből telített zsírsavak | 30,3 g |
- Ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak | 19,2 g |
- Ebből többszörösen telítetlen zsírsavak | 2,2 g |
Szénhidrátok | 6 g |
- Ebből cukrok | 1,5 g |
Rostok | 23,4 g |
Fehérjék | 23,4 g |
BIO tanúsítás CZ-BIO-001
Kakaóbabjaink BIO tanúsítvánnyal rendelkeznek - biogazdálkodás EU-n kívüli termelése.
Vásárlásával a cseh erdőket is támogatni fogja #famegrendelésért!
Hozzávalók: 100% kakaóbab (Theobroma kakaó)
Származás: Peru
Forgalmazó: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt tartályban.
Súly: 250 g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
Csomag mérete: | 250 g |
Forma: | Egész darabok |
Gyártó: | BrainMax Pure |
Szolgál: | Vegán, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Gluténmentes, BIO |
Típus: | Kakaó |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!