ÚJDONSÁG! Wellmax - minősített BIO kozmetikumok az Alpokból! További információ: ITT
ÚJDONSÁG! Fagyasztva szárított gyümölcsök étcsokoládéban! További információ: ITT
A kakaót előállító kakaóbab a Theobroma kakaó gyümölcse, amely görögül "istenek étele". És nem csoda. Közép- és Dél-Amerikában a kakaót nagyra értékelték az eredeti lakosok. Már 3000 évvel ezelőtt a kakaót élelmiszerként, gyógyszerként vagy akár pénznemként használták. A mai napig vannak olyan törzsek, amelyekben a kakaót szent italként értékelik. A kakaó a legnagyobb növényi vasforrás . A kakaó azonban a vas mellett magnéziumot is tartalmaz, amely ásványi anyag fontos a szív és érrendszerünk számára, és segít átalakítani a glükózt energiává. Kívül a kakaó nagyszerű szerotonin, triptofán, tirozin és feniletil-amin forrás. Ezek a neurotranszmitterek kellemes érzésekkel társulnak, sőt enyhíthetik a szorongást és a depressziót.
A bio kakaó több mint 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya! Elképesztő ORAC-pontszáma 98 000/100 g, összehasonlítva a 2400 áfonyával. Az ORAC-pontszám azt méri, hogy az antioxidánsok képesek felszívni a szabad gyököket (amelyek környezetünk szennyezéséből és toxinjaiból származnak), amelyek sejt- és szövetkárosodást okoznak.
Hozzávalók:
Módszer:
Egy tálban felverjük a tojásokat a tejjel együtt. Hozzáadunk lisztet, chia magokat, olvasztott csokoládét, kakaót, mézet, sütőport és egy teáskanál fahéjat. Botmixerrel simára keverjük a keveréket. Öntsd a kész tésztát egy gofrisütőbe és süsd 3-4 percig, a gofrisütőnk típusától függően. Az ostyákat mézzel vagy joghurttal tálalhatjuk.
Hozzávalók:
Módszer:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a kakaót, a kókuszcukrot, a tojást, a tejet és az olajat, és mindent alaposan keverjen össze, hogy sima tészta legyen. Helyezze a tésztát az elkészített tortaformába és egyenletesen terítse el. Ezután fedje le a tésztát durvára reszelt almával, és szórja meg finomra tört dióval. Helyezze a tésztát egy előmelegített sütőbe, és süsse 35-40 percig 180-185 ° C-on. Amint a torta megsült, olvassuk fel a csokoládét vízfürdőn, majd egy kanállal csepegtessük le a torta felületét. .
Hozzávalók:
Módszer:
Egy tálban felverjük a tojásokat vajjal, végül hozzáadjuk a tejfölt és a cukrot. A második tálban keverje össze a lisztet, a szódát, a sütőport és a kakaót. Fokozatosan öntse ezt a laza keveréket egy tálba a folyékony keverékkel, és habverővel addig keverje, amíg az összes hozzávaló tésztává nem válik. Az áfonyát keverje össze a tésztában. Keverhetjük őket egy tálba egy kevés kristálycukorral, hogy ne legyenek savasak. Végül törje fel vagy vágja darabokra a csokoládét, és keverje bele a tésztába. A muffinokat teflon vagy szilikon formával béleljük ki a muffinokat, és töltsük meg a tészta háromnegyedével. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A kakaó szó szerint tele van antioxidánsokkal. Antioxidáns tartalmával még az áfonyán is győz!
A kakaó nagyon gazdag vasban. Még a legtöbb vas van benne a növényvilágból, ami különösen a vegetáriánusok és a vegánok számára nagyszerű hír.
A teobromin egy jól ismert nootropikus gyógyszer, amely kellemes érzéseket vált ki, és ellensúlyozza a depressziót és a szorongást.
Csomagolás: 500 g | |
---|---|
Tápérték adatok | 100g-ban |
Energiaérték | 1705 kJ/ 408 kcal |
Zsírok | 23,1 g |
- Ebből telített zsírsavak | 13,3 g |
Szénhidrátok | 12,5 g |
- Ebből cukrok | 0 g |
Rostok | 35 g |
Fehérjék | 25 g |
Só | < 0,31g |
Kálium | 1340 mg |
Foszfor | 621,67 mg |
Magnézium | 519,25 mg |
Kalcium | 135,42 mg |
Vas | 41, 83 mg |
A kakaónk rendelkezik BIO tanúsítvánnyal - az EU-n kívüli biogazdálkodás előállítása.
Hozzávalók: 100% organikus kakaó (Theobroma cacao)
Származás: Peru
Forgalmazó: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt tartályban.
Súly: 500g
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Súly: | 0.6 kg |
Csomag mérete: | 500 g |
Forma: | Por |
Szolgál: | Vegán, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz |
Típus: | Kakaó |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!