BrainMax Pure kakaó, organikus kakaó Peruból, 500 g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 98018



Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
BrainMax Pure Cacao, bio kakaó Peruból, 1000 g
A tiszta perui babból származó kakaópor polifenolok , teobromin és ásványok . Ezenkívül a kakaó triptofán aminosavat is tartalmaz, amelyet a szervezet szerotonin előállítására használ, és képes erre. pozitív hatással van a pszichére és támogatja az energiát . A kakaó vasforrás is, amely egyes növényi ásványi anyagokkal ellentétben könnyen felszívódik. Ezért a kakaó a vegánok körében népszerű vasforrás .
A kakaóval kapcsolatos további információkat a BrainPedia.cz oldalon talál


A kakaó felhasználási lehetőségei
- Egy egyszerű finom ital elkészítéséhez keverjen össze 2-3 evőkanál kakaót kedvenc növényi tejével. Ha szükséges, add hozzá kedvenc adaptogénedet : maca , ashwagandha , édesgyökér .
- Adj hozzá egy evőkanál kakaót kedvenc fehérjeturmixodhoz.
- A kakaó további felhasználási lehetőségeit is megtalálja a konyhában, ahol hozzáadhatja desszertekhez vagy sütéshez.
5 érdekesség, amit talán nem tudtál a kakaóbabról
- A kakaóbab több mint 300 egészséges vegyületet tartalmaz.
- A kakaófákat magas fák mellé kell ültetni, hogy megvédjük őket a közvetlen napfénytől. Ezért gyakran látni a mangófák és a papaya közé ültetett kakaófákat.
- A világ megtermelt kakaójának több mint 70%-a Nyugat-Afrikából származik.
- A kakaóhozam kicsi és munkaigényes – részben azért, mert nincs gép a betakarításhoz, ezért mindent kézzel csinálnak.
- A kakaófát virágok borítják, amelyeket egy kis szúnyog poroz be. A sikeresen beporzott virágok ovális kakaóhüvelyek termését hozza.

Népszerű receptek kakaóval
.png)
Kefir kakaós zsemle
Hozzávalók:
-
1 és 1/2 csésze tönkölyliszt
- 1/2 csésze kókuszcukor
- 1 és 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 csésze kakaó
- 4 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 2 tojás
- 500 ml kefir
Módszer:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat és keverjük össze. Ezután adjunk hozzá kókuszolajat vagy vajat, tojást, kefirt és öntsük a folyékony tésztát egy tepsire. 180 fokon 20 percig sütjük. Sütés után a zsemlét megkenhetjük házi lekvárral vagy lekvárral, és beboríthatjuk kókuszreszelékkel. Vagy csak úgy egyél.
.png)
FÁNK fehérje csokoládé
Hozzávalók:
- 30 g kókuszliszt
- 20 g csokoládé fehérje
- 1 evőkanál kakaó
- Egy csipet sütőpor
- 1 evőkanál joghurt
Módszer:
Először összekeverjük a lisztet, a csokoládéfehérjét, a kakaót és a sütőport. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és formázzuk meg a tésztát sütőpapíros fánkon. A fánkot 1 percre betesszük a mikróba teljes teljesítményen. Leönthetjük csokimázzal (2 kocka olvasztott csoki + 1 kg joghurt) és megszórhatjuk pisztáciával.
.png)
Kókusz illatú kakaós sütemény
Hozzávalók:
- 200 g tönkölyliszt
- 1 tojás
- 40 g lágy vaj
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál kakaó
- 40 g juharszirup
- 150 ml tej
Módszer:
Tészta: a lisztet, a tojást, a puha vajat, a kakaót, a kókuszolajat és a cikóriaszirupot összekeverjük egy tálban. Enyhén ragacsos tésztát készítünk és kettéosztjuk. Tegye 1/2 részét a hűtőbe és 1/2 részét a fagyasztóba körülbelül 30 percre. Töltelék: keverjük össze a túrót, a tojást, a cikóriaszirupot. A tészta 1/2 részét kivesszük a hűtőből, és a forma aljára nyomkodjuk. Ezután vonjuk be a corpus réteget sajtkrémmel, és vonjuk be gyümölccsel. A maradék tésztát kivesszük a fagyasztóból, és a torta tetejére törjük. Megszórjuk kókuszszeletekkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Ásványi anyagok gazdag forrása
A kálium , kalcium , foszfor , magnézium, vas , ine és réz az emberi szervezet számára tökéletesen felszívódó formában a valódi kakaó természetes része .
Jó hangulat aktivátor
A kakaó triptofán aminosavat tartalmaz, amelyet a szervezet szerotonin szintézisére használ fel, így pozitív hatással van a pszichére és az energiatámogatásra.
Védelem szívroham és szélütés ellen
A flavanolokban gazdag kakaó javítja a vér nitrogén-monoxid szintjét. A nitrogén-monoxid kitágítja az ereket, javítja a véráramlást .Nem minden, amit kakaónak neveznek, kakaó...
Csehországban és Szlovákiában a kakaó elnevezést minden, minimális kakaótartalmú édesített italra használták. A legjobb kakaó Peruból származik a maja civilizáció ajándékaiból. A legjobb RAW kakaó 20% zsírral kezdődik, és 100 grammonként maximum 1 g cukrot tartalmaz, a zsírokban találhatók az egészséges anyagok. A kakaó fehérjében is gazdag (27 g/100 gramm).
A kakaó pirítatlan kakaóbab (Theobroma cacao) őrlésével készül. Ennek eredményeként megtartja azokat a jótékony anyagokat, amelyek hatással vannak a testre és a lélekre. A bab pörkölése jelentősen csökkenti a kakaó flavonoid tartalmát. Érdemes megemlíteni a magas teobromin-tartalmat is. Koffeinszerű anyag, amely serkenti a központi idegrendszert. De nem olyan erős, mint a koffein, így nem kell attól tartanod, hogy a kakaó után elalszol. A tebromin emellett nyugtatja a légutakat, serkenti a szívműködést vagy csökkenti a vérnyomást.

Táplálkozási információk | 100 grammonként |
---|---|
energia érték | 1852,8 kJ / 442,8 kcal |
Zsírok | 22 g |
- ebből telített zsírsavak | 12,8 g |
- ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak | 8,8 g |
- ebből többszörösen telítetlen zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 13,4 g |
- ebből cukrok | 1 g |
Rost | 31,1 g |
Fehérjék | 27 g |
Só | 0,0825 g |
Kálium | 3350 mg (167,5% DDD) |
Kalcium | 175 mg (21,87% DDD) |
Foszfor | 715 mg (102,14% DDD) |
Magnézium | 470 mg (125,89% DDD) |
Vas | 28,2 mg (200% DDD) |
Cink | 7,1 mg (71% DDD) |
Réz | 4,2 mg (420% DDD) |
Theibromin | 2,9 g |

BIO minősítés CZ-BIO-001
Kókuszreszelékünk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU-n kívüli biogazdálkodás termelése.

Vásárlással a cseh erdők #fa rendelést is támogatod!
Összetevők: 100% BIO kakaó ( Theobroma cacao )
Származási hely: Peru
Forgalmazó: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt edényben.
Súly: 1000 g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
Csomag mérete: | 500 g |
Forma: | Por |
Típus: | Kakaó |
Csomag tartalma: | 500 g |
Származási ország: | Peru |
Příprava Kakaa
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!