ÚJDONSÁG! Wellmax - minősített BIO kozmetikumok az Alpokból! További információ: ITT
ÚJDONSÁG! Fagyasztva szárított gyümölcsök étcsokoládéban! További információ: ITT
A méz a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) származik. Miután a nektárt a lépekbe helyeztük, a hő elpárologtatja a felesleges vizet, és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek tápláléka, amelyek ennek köszönhetően túlélik a telet. Ezért a méhek egész nyáron méztermeléssel foglalkoznak. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékot kapjanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és olyan hőt hozzon létre, amely melegen tartja a királynőt és a kaptárt.
A BrainMax Pure propoliszos méz egy egyedülálló termék, mely a méz jótékony hatásait ötvözi a propolisz még jótékonyabb hatásaival. A propolisz bioaktív anyagok keveréke, amely a rügyek és virágok gyantájából, valamint a méhek fejmirigyeinek ürülékéből képződik. A kaptárban a méhek a propoliszt izolációként használják, és védekezésre használják a kártevők ellen. Ezen okok miatt az ember megtanulta a propoliszt a gennyes sebek gyógyulásának hatékony eszközeként használni. A méz vizet, vitaminokat, ásványi anyagokat és a szükséges enzimeket tartalmaz, amelyek energiával látják el a szervezetet.
10 érdekesség, amit nem tudtál a mézről
Szó méhszurok latinból fordítva külvárost jelent - védőfalat a város előtt - és a méhek valóban a propoliszt használják védőfalként. Ez egy tisztán növényi eredetű természetes gitt, amelyet a méhek a fák (főleg a nyárfák) rügyein található ragadós anyagból állítanak elő. Előállítása nagyon igényes és időigényes a méhek számára, ráadásul kevés a propolisz a kaptárban. Körülbelül 150 olyan anyag nagyon aromás keveréke bakteriális (elpusztítja a különböző eredetű baktériumokat, vagy megakadályozza azok szaporodását).
A propoliszban 34 hatóanyagot találtak. 50-60% gyantát, 10-12% illóolajat és körülbelül 5% pollent tartalmaz. Ezek az anyagok nagyon jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. A szénhidrogének, zsírsavak, terpenoidok, vitaminok és egyéb szerves anyagok széles skálája olyan gazdag közösséget képvisel, amely a természetben máshol nem fordul elő.
Hozzávalók:
Módszer:
Hagyja, hogy a menta és a kamilla tea 10 percig átjárja a fahéjat. Egy idő után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon süteményhőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert. Tegyünk néhány jégkockát a hideg vizes tálba. Lassan merítse a kis teáskanál keveréket hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével készítsünk kerekeket, amelyeket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg őket keményítővel vagy tápióka liszttel.
Hozzávalók:
Módszer:
A pelyheket enyhén sós vízzel az edénybe öntjük, és felöntjük a növényi tejjel. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsünk szilvát. Adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet egy nagyobb fazékba. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
Módszer:
A sütőt előmelegítjük 170 °C -ra. A tojásokat habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott tésztát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz legfeljebb 40 °C -os vízfürdőben történő fokozatos melegítéssel visszaállítható eredeti folyékony állapotába.
Méz propoliszos.
Tárolja száraz és sötét helyen.
250 g
Kategória: | Célok |
---|---|
Súly: | 0.6 kg |
Tömeg: | 250 g |
Tömeg:: | 250 g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!