BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g

Kód: 70107
Tipp Immunrendszer BrainSale
Márka: BrainMax
5 260 Ft
Raktáron (>5 db)

A méz egy szuperélelmiszer , amely méhsejtben tárolt nektárból és méhenzimből készül. A méz az egyetlen élelmiszer, amelyet nemcsak az emberek, hanem a termelők - a méhek is - fogyasztanak. Antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A mézharmat méz mézharmatból készül, amely a fák levelein és tűlevelein előforduló anyag. A mézharmat mennyisége a rovarok jelenlététől függ, amelyek növényi lével táplálkoznak. A rovar ezután eltávolítja a felesleges cukrokat, mézharmatot hozva létre. A mézharmatméz sötétebb és kifejezettebb aromájú.

Méhméz A BrainMax Pure a Fehér Kárpátok Tájvédelmi Körzetéből érkezik hazánk egyik legtisztább helyéről . Ez a természetes termék a legjobb minőségű és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy egyéb vegyszert .

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
33 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

BrainMax Pure Honey Honey Forest, 950 g

A méz a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) származik. Miután a nektárt a lépekbe helyeztük, a hő elpárologtatja a felesleges vizet, és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek tápláléka, amelyek ennek köszönhetően túlélik a telet. Ezért a méhek egész nyáron mézet termelnek. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékot kapjanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és olyan hőt hozzon létre, amely melegen tartja a királynőt és a kaptárt.

Infographics Méz propolisz
Méz propoliszos vs Honey

Miért együnk mézet:

  • tartalmaz   egyszerű cukrok , amelyek azonnali energiaforrást jelentenek
  • tartalmaz   dextrinek , amelyek gyógyító hatással vannak az emberi bőrre és a nyálkahártyákra
  • tartalmaz   ásványi anyagok
  • Ihaj   káliumforrás , amely figyelemmel kíséri szervezetünk vízgazdálkodását, megakadályozza az izomgörcsök, érrendszeri betegségek, szívelégtelenség, hasmenés, lázas betegségek kialakulását
  • tartalmaz   kalcium   és   foszfor   a csontok, porcok, fogzománc, izom- és inak erősítésére
  • tartalmaz   hidrogén-peroxid , amely megakadályozza a fogszuvasodást
  • tartalmaz   magnézium   fenntartja a vér optimális koleszterinszintjét, megakadályozza az artériák megkeményedését és az érelmeszesedés kialakulását
  • tartalmaz   vas , amely biztosítja a vörösvértestek képződését
  • tartalmaz   fehérjék
  • természetes anyagokat/ enzimeket, hormonokat, növényi színezékeket, illóolajokat, aromás anyagokat, vitaminokat, flavonoidokat, kolloidokat tartalmaz   stb./ erősíti a szervezet védekezőképességét, szabályozza az életfolyamatokat az emberi szervezetben

10 érdekesség, amit nem tudtál a mézről

  • A méz 150 millió éve létezik, és ma a legrégebbi megkövesedett méhsejt hárommillió éve származik.
  • Az 556 egész életében azon dolgozott, hogy 0,5 kg mézet gyűjtsön.
  • 1 kg méz élvezetéhez a méhnek négyszer kell repülnie a föld körül.
  • Az ókorban a mézet a test balzsamozására használták.
  • Ha légmentesen záródó edényben tárolja a mézet, ez azon kevés élelmiszerek egyike, amelyek tartósan eltarthatók. Ennek az az oka, hogy természetesen nagyon savas, és alacsony a páratartalma.
  • A méz hasznos lehet, ha szezonális allergiában szenved, segíthet immunitás kiépítésében az allergiát kiváltó helyi növényekkel szemben.
  • A sötétebb mézek nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak.
  • A méz mind a 13 aminosavat tartalmazza , beleértve az esszenciálisakat is.
  • A mézet ne melegítse 46 °C -nál magasabb hőmérsékletre , mert abban a pillanatban elveszíti a legtöbb vitamint és enzimet.
  • Az igazi méz tipikus megnyilvánulása a kikristályosodása – népies nevén „elcukrosodás” – ideje. Ha mézet pasztőröznek, mikroszűrnek vagy más szirupot adnak hozzá, akkor a kristályosodás visszaszorul, de minden hasznos anyag elpusztul.

A mézben található fitonutriensek a források antioxidáns, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik , amelyeket a méz kínál. Bioaktív anyagainak megőrzéséhez fontos a megfelelő tárolás. Üvegben és zárható edényben kellett volna lennie, mert könnyen felszívja a szagokat. A tárolás ideális sötétben , körülbelül 10 fokos hőmérsékleten °C

shutterstock_1154390287 (1)

Népszerű receptek mézzel

brainmax-receptek-kép (29)

 

Propoliszos köhögés elleni cseppek


Hozzávalók:

Módszer:

Hagyja, hogy a menta és a kamilla tea 10 percig átjárja a fahéjat. Egy idő után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon süteményhőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert.   Tegyünk néhány jégkockát a hideg vizes tálba. Lassan merítse a kis teáskanál keveréket hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével készítsünk kerekeket, amelyeket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg őket keményítővel vagy tápióka liszttel.

brainmax-receptek-kép (28)

 

Zabpehely mézes szilvával


Hozzávalók:

  • 155 g zabpehely
  • 250 ml növényi tej
  • Egy csipet kardamom
  • 5 evőkanál méz
  • 450 g szilva

Módszer:

A pelyheket enyhén sós vízzel az edénybe öntjük, és felöntjük a növényi tejjel. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsünk szilvát. Adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet egy nagyobb fazékba. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk.

brainmax-receptek-kép (27)


Mézes mandulás cupcakes


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 70 g méz
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 200 g mandulaliszt
  • 1/3 teáskanál szóda
  • 1 teáskanál citromlé

Módszer:

A sütőt előmelegítjük 170 °C -ra. A tojásokat habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott tésztát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értesítés

A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz legfeljebb 40 °C -os vízfürdőben történő fokozatos melegítéssel visszaállítható eredeti folyékony állapotába.

Hozzávalók

Méz propoliszos.

Tárolja száraz és sötét helyen.

Csomagolás

950 g

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Élelmiszerek
Súly: 1.8 kg
Tömeg:: 950 g

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: