Szelektív kávébab BIO minőségben. A közepes sűrűségű test krémesebb felépítésű, kellemes utóíze van, amelyben érezhető az a tipikus földiesség, amely éppen a biokávékra jellemző. Lehűlés után kellemes savtartalma van, inkább édes citrusfélékké. A kávé intenzív mogyoró és étcsokoládé - aromával rendelkezik, amely aztán a kakaóval együtt az ízében nyilvánul meg. A kávét kézzel szüretelik, és így finoman megközelíti magát a kávéfás növényt. A kézi betakarításnak köszönhetően az éretlen szemcsék megszűnnek az aratás során, és ezáltal hozzájárulnak a kávé végső minőségéhez.
Az Arabica kávé lágyabb testű, édesebb és változatosabb ízű, és magasabb savasság jellemzi. Ezenkívül hűvösebb klímát igényel, amely optimálisan 17-25 között van° C Ugyanakkor nem élvezi az ingadozó hőmérsékleteket, és magasabb páratartalmat igényel.