Kezdje a napot limetával és himalájai sóval

Kezdje a napot limetával és himalájai sóval

Számos "csoda" méregtelenítő, tisztító termék vagy eljárás létezik, és mindegyik garantált hatást ígér. Az ilyen termékek, diéták, garantált receptek tele van internettel. Van azonban egy trükk, egy recept a varázsvízhez, amely mindegyiket a zsebükbe teszi. És borzasztóan egyszerű: Reggel, ébredés után nyomd bele a vízbe (lehetőleg leszűrve) a lime-ot és tegyél bele egy kis himalájai sót. Ennek a reggeli „mini” rutinnak számos egészségügyi előnye van.

Himalája só

A himalájai sót egy nagy sóbányában bányászak Pakisztánban, a Himalája lábánál. Nemcsak színben, hanem tartalomban is különbözik a közönséges konyhasótól. A klasszikus konyhasó csak 97% nátrium-kloridot tartalmaz. Ezzel szemben a himalájai só akár 84 egészségünk szempontjából nélkülözhetetlen elemet tartalmaz, köztük magnéziumot, kalciumot, klórt, foszfort, vasat, szelént, jódot vagy rezet. Amikor a himalájai sót konyhasóval helyettesíti. Úgy fog tűnni, hogy kevés a só, és ez nem csak a nátrium-klorid, mint a konyhasó, más elemek tartalma miatt van így.

Lime

Tudtad, hogy a lime több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs? Savasabb és lúgosabb is, mint a citrom. Érdemes megemlíteni azt a tényt is, hogy a héjukat nem kezelik annyira vegyszeresen, ellentétben a citrommal. A B-, C-vitamin és ásványi anyagok mellett antioxidánsokban is gazdagok.

A limetával és himalájai sóval ellátott víz egészségügyi előnyei

himalajskasul-limetka-voda

A mellékvese megfelelő működése

A mellékvesék az endokrin mirigyek, amelyek elnevezése a testben elfoglalt helyükről származik. Ez két mirigy a veséken található, és mindegyik körülbelül 10 gramm súlyú. Bár méretüknek nem tűnik, de létezésük, megfelelő működésük egzisztenciális számunkra, hiszen több mint 50 hormon termelődését biztosítják szervezetünkben. Ilyen például az adrenalin, noradrenalin, kortizol, epinefrin, aldoszteron, DHEA. A mellékvese kimerültség (mellékvese kimerültség) megnyilvánulhat állandó fáradtságban, testfájdalmakban, rossz alvásban, immunitásban, indokolatlan súlygyarapodásban vagy fogyásban stb. A BrainMax 1.5 Adaptogén Hegemóniát a fáradt mellékvesék helyreállítására terveztük.

A nátrium biztosítja a mellékvese megfelelő működését. Ugyanakkor manapság sokan igyekeznek minimálisra csökkenteni a sóbevitelt, hisz ez egy egészséges életmód. Ennek eredményeként, bár hihetetlen, egyes egyének nátriumhiányosak lehetnek. A só esetében egyszerűen be kell tartani a „mindent mértékkel” szabályt. A Himalája só használatával több legyet is elpusztítasz egy csapással, mert a nátriumon kívül más elektrolitokat is tartalmaz, mint például kalciumot, magnéziumot, káliumot, amelyek elősegítik a só felszívódását. A klasszikus konyhasó nem tartalmaz ásványi anyagokat, bromiddal fehérítik, aminek hatására a jód távozik a szervezetből, ami negatívan hat a pajzsmirigy működésére. Ezért a jódot mesterségesen kezdték hozzáadni a konyhasóhoz. Ellentétben a Himalájával, ahol a jód természetesen több mint 80 egyéb elemmel kombinálódik. Még egy só rózsasóval a Himalájából.

Javítja az emésztést

  • A lime és a citrom kémiai szerkezete nagyon hasonló a sósavhoz, amely elengedhetetlen a gyomorban:
  • A fehérjék megfelelő emésztése.
  • Ásványi anyagok felszívódása (Ca, Fe).
  • Egyes vitaminok védelme a kémiai denaturáció ellen (B6, B12).
  • A kórokozó baktériumok eltávolítása az élelmiszerekből (gombák, baktériumok, vírusok), ami a bél mikroflóra természetes szabályozásához vezet.
  • Gyomorégés csökkentése.

A mésszel és himalájai sóval ellátott víz ivása nemcsak a gyomor savasságát növeli, hanem serkenti saját HCL-termelését is. Meg kell jegyezni, hogy a lakosság többségének alacsony a HCL szintje a gyomorban. A Betaine HCL-t is beveheti a gyomor HCL-szintjének növelésére és az emésztés javítására.

Hidratálás - kiegyensúlyozza az elektrolitokat a szervezetben, nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én, amikor reggel felébredek, elég izzadt vagyok :) Az izzadás só- és ásványianyag-vesztéshez, elektrolit-egyensúly elvesztéséhez vezet. Ez az ital biztosítja a természetes elektrolit-utánpótlást és az elektrolit-egyensúly felállítását egy álmos éjszaka után, így biztosítva a tökéletes hidratálást, sejtméregtelenítést és a nap indítását.

Májvédelem és méregtelenítés

A mész magas C-vitamin tartalma (magasabb, mint a narancsban) támogatja a glutation (GSH - fontos antioxidáns, amely megakadályozza a sejtkárosodást) termelődését. A glutation egy peptid, amely kulcsszerepet játszik a máj méregtelenítésében.

 

Útmutató a legegészségesebb reggeli rituálé elkészítéséhez

  1. Öntsön fél liter szűrt vizet egy pohárba.
  2. Kifacsarunk egy lime-ot, ha nincs lime, használhatunk citromot.
  3. Végül a himalájai sót olyan mennyiségben tegyük bele, hogy érezzük az ital sótartalmát, így kb. A darálóból származó durva himalájai só adagolása a legjobb. Ne féljünk az ital sótartalmától, a lime leve tompítja a sótartalmat.

Kész az ital! Körülbelül 1 percet vesz igénybe. És egy kicsit többet tettél az egészségedért :)

 

Jiří Votava

Fordította: Richard Maceček 

Ha hibát vagy elírást talált a cikkben, kérjük, jelezze nekünk e-mailben korrektura@brainmarket.hu Köszönjük!