K2-vitamin MK7 all-trans K2VITAL®DELTA. Mi a különbség a hagyományos K2-vitaminoktól?

A K2-vitamin egy olyan vitamin, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, és ez nagy szégyen. A nyugati népességben sokkal nagyobb arányban szenvednek csontritkulással, fogászati ​​problémákkal vagy esetleg szív- és érrendszeri betegségekkel 1 . Sokkal több, mint például Japánban, ahol a K2-vitamin jelen van a naponta fogyasztott élelmiszerekben. A cikkben a piacon kapható legjobb formára fogunk összpontosítani, és összehasonlítjuk azt az általánosan elérhető vitaminokkal.

2016-7

A K2-vitamin és formái

A K2-vitamin különösen fontos csontjaink számára . Az iskolából tudjuk, hogy a csontoknak kalciumra van szükségük , de K2-vitamin nélkül a kalcium nehezen találna utat. A K2-vitamin hordozóként működik , amely megbízhatóan eljuttatja a kalciumot oda, ahol szükséges . Ellenkező esetben a kalcium felhalmozódik az erekben, és az erek úgynevezett meszesedését okozhatja. Ami nem más, mint az erek szerkezetének megzavarása és az erek járhatatlanná válnak. A K2-vitaminnak tehát két fontos feladata van. Hogy kalciumot juttathassunk a csontokhoz, és ezáltal tisztán tartsuk ereinket.

Sajnos mi magunk a K2-vitamint nem látjuk ugyanolyan fontossággal. A nyugati populációk sokkal jobban szenvednek a fogszuvasodástól, az életkorral összefüggő csontvesztéstől , és az idősek gyakori törése itt nem szokatlan. Japánban nincsenek ilyen problémák, mert a hagyományos ételük, a Natto elegendő K-vitamint ad nekik. Erjesztett szójababból készül, és a fermentációs folyamat az, ami miatt ezek az élelmiszerek olyan gazdagok K -vitaminban.

És persze ez nem csak az idősekre vonatkozik. Gyermekeknek, terhes és szoptató nőknek , 2-es, 3-as menopauzán átesőknek , illetve   azoknak, akiknek nehézségei vannak a vitaminok megfelelő felszívódásával, fokozott a K-vitamin-szükségletük.

Maga a K-vitamin K1-re és K2-re oszlik. A K2-vitaminnak azonban több alcsoportja is van. Nedvszívó képességükben különböznek egymástól. A lehető legjobb választás az MK-4 és MK-7 alcsoport. Azonban még ez sem nyert. Egyelőre a piac legjobbjaként egyértelműen egy norvég cég K2-vitaminja vezet, amely speciális technológiával állít elő jól felszívódó és stabil K2-vitamint.

BrainMax K2-vitamin, mint MK7 all-trans K2VITAL®DELTA, szemben az általánosan elérhető vitaminokkal. Mik a különbségek?

1.) Felszívódás és felhasználhatóság a szervezetben

Ennek a K2-vitaminnak a szabadalmaztatott formája biztosítja, hogy minden valóban felszívódjon a szervezetben. Ez elsősorban a "kettős csomagolást" alkalmazó technológiának köszönhető , amely magában foglalja a vitamint, és így kellően védett, mind a gyártás során, mind a gyomor-bél traktusban. 

29460-9 (1)

Hallottad már a felezési idő kifejezést ? Ez egyszerűen azt jelenti, hogy mennyi ideig marad az anyag a szervezetben . A K-vitaminnak van egy hátránya, ez pedig a gyors kiürülése a szervezetből. Ezért rendkívül fontos, hogy a lehető leghosszabb felezési idővel rendelkezőt válasszon . Legalábbis addig, amíg újra meg nem kapja diétán vagy étrend-kiegészítőn keresztül. A BrainMax K2 vitamin all-trans K2VITAL®DELTA felezési ideje 72 óra, ami körülbelül 48-szor több, mint az általánosan elérhető formáké.

Procentuální tvrzení na etiketě

2.) Stabilitás

A Kappa BIOSCIENCE K-vitamin teszteket végzett, és megállapította, hogy a címkén feltüntetett mennyiség egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Ezeknek a nem ásványi eredetű  K2-vitamin-termékeknek a fele minőségi problémákkal küzdött,  a minták egyharmada nem mutatott mérhető K2-vitamin-tartalmat (nulla). A termékek egyötödében a címkén feltüntetett mennyiséghez képest 26-75% K2-vitamin-tartalmat mértek . Csak a termékek negyedében  egyezik meg a mért K2-vitamin mennyiség a címkén feltüntetett mennyiséggel. A K2VITAL®DELTA MK7  sokkal stabilabb normál és magasabb hőmérsékleten, és még több hónap után sem bomlik le olyan gyorsan, mint a K2-vitamin más formái. Ha eltekintünk attól az ártól, amelyért ilyen vitaminokat vásárol, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a szervezet egyszerűen nem használja fel a K-vitamint.

 

Graf K2 porovnani (1)

A K2-vitamin, mint MK7 all-trans K2VITAL®DELTA esetében azt találták, hogy értékei még két év elteltével is szinte azonosak, mint a gyártás során.

A BrainMax K2-vitamint extra szűz olívaolajjal egészítettük. Ez biztosítja a K-vitamin felszívódását, még akkor is, ha étkezés nélkül eszik. Ennek ellenére javaslom a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E és K) bevitelét egy bőséges étkezés, például ebéd után.

 

 

 

1. GELEIJNSE, Johana M, Cees VERMEER, Diederick E GROBBEE, Leon J SCHURGERS, Marjo H KNAPEN, Irene M van der MEER, Albert HOFMAN a Jacqueline C M WITTEMAN. Dietary intake of menaquinone is associated with a reduced risk of coronary heart disease: the Rotterdam Study. 2004.

2. KNAPEN, M.H.J., L.J. SCHURGERS a C VERMEER. Vitamin K2 supplementation improves hip bone geometry and bone strength indices in postmenopausal women. 2007.

3. KNAPEN, Marjo H J, Lavienja A J L BRAAM, Nadja E DRUMMEN, Otto BEKERS, Arnold P G HOEKS a Cees VERMEER. Menaquinone-7 supplementation improves arterial stiffness in healthy postmenopausal women. A double-blind randomised clinical trial. 2015.