Hogyan állítsa be az okos Blight izzókat

Telepítse a TUYA smart applikációt telefonjába Apple vagy Android

Hogyan lehet párosítani a Blight intelligens izzót az alkalmazással?

Az okos izzót Blight irányíthatja online Wifi segítségével vagy offline távirányítóval, amely a csomagolás része. Abban az esteben is a nem működne a Wifi-je akkor fogja tudni távirányítóval irányítani az izzókat. Itt van egy gyors utasítás az izzó és TUYA applikáció párosításához.

  1. A TUYA alkalmazás telepítése miután elindította, regisztrálja fiókját, aktiválja egy hat jegyű kóddal, amelyet megkaja emailben
  2. Csavarja be a Blight intelligens izzót a menetbe, majd lassan kapcsolja be háromszor, és kapcsolja ki az izzót a kapcsolóval.
  3. Az izzó villogni kezd. A TUYA alkalmazás értesíti Önt, ha izzót szeretne hozzáadni. Válassza a GO TO ADD lehetőséget. Ha nem kapta meg az értesítést, válassza ki a narancssárga + ikont a jobb felső sarokban, majd kattintson a GO TO ADD gombra
  4. Várjon néhány másodpercet, amíg az izzó hozzáadódik, majd átnevezheti és beállíthatja az izzót.

Izzó és otthoni beállítási lehetőségek

Amikor rákattint a TUYA applikációban az imént hozzáadott izzóra. Négy könyvjelző fog fent látni: WHITE, COLOR, SCENE és MUSIC.

 

1.) White könyvjelző

Itt állíthatja be a színhőmérsékletet. Amikor a színhőmérsékletet a bal alsó sarokban 2700 K -nál kezdődik, 4000 K középen és a jobb alsó sarokban 6500. A fényerősséget a színbeállítás alatti vonalon állíthatja be. Mivel a klasszikus E27 méretű Blight izzó 11 W -os teljesítményt nyújt, ami megegyezik egy 75 W -os izzóval, nem kell mindig a maximális fényerőt beállítani.

2.) Color könyvjelző

Ezen a lapon beállíthatja fény színét. Itt nincs értelme kísérleteket végezni, és a piros színt beállítani a jobb oldalon.

3.) Scene könyvjelző

Ahogy a név is mutatja ezen a lapon, a fényprofilokat előre beállíthatja egyedi alkalmakra. Például, az alváshoz vagy olvasáshoz. Az utasítások megtalálhatók a videónkban.

4.) Music könyvjelző

Ezt a módot kihasználhassa, ha otthon bulit rendez. Az izzó szó szerint táncolni fog zene ritmusa szerint a helységbe, ahol az ön telefonja lesz.

 

Automatikus rutinok és utasítások beállítása

A Blight intelligens izzók egyik nagy előnye a klasszikus E27-es méretben, hogy beállíthatja az alvási és ébresztési rutinokat minden napra, az automatikus be és kikapcsolást egy adott napon és egy órában, vagy a ritmusok a fényhez adott időben, pontosan a szabadtéri időjárásnak megfelelően.

Sajnos az E14 és GU10 típusú intelligens izzók nem teszik lehetővé ezt a fejlettebb beállítást az alkalmazásban.

Mindent beállíthat a jobb alsó sarokban a MORE gombra kattintva. Itt 3 lehetőség közül választhat: PLAN, SCHEDULE és RHYTHMS.

1.) PLAN beállítása: Fény rutin alváshoz vagy ébredéshez.

Ezen a lapon állíthatja be az ébresztés és az alvás világítási rutinját. Egyszerűen kattintson a AD TO gombra, és válassza a SLEEP (alvó rutin) vagy WAKE UP (ébresztő rutin) lehetőséget.

Alvási ütemterv

Javasoljuk a rendszerességet, azaz a legjobb, ha minden nap aktiváljuk. Állítsa a FADE-OUT beállítást két órára. Ez azt jelenti, hogy 20:00 a fény fokozatosan halványul, amíg 22:00 óráig teljesen ki nem kapcsol. Ezután kattintson a CUSTOMIZE gombra az alján, és válassza a COLOR lehetőséget, és húzza a színt balra a piros alvó színhez. Ezután kattintson a SAVE gombra az alvási terv mentéséhez.

Ébresztési ütemterv

Amikor például kiválasztja a WAKE UP ébresztési ütemtervet, akkor reggel hatkor fel kell ébrednie, 6: 15-re kell állítania az időt, majd 15 percet FADE-IN értékre kell állítania. Ez azt jelenti, hogy reggel hatkor a fény enyhén felgyullad, majd 6: 15 -ig az intenzitása növekszik, így kellemesen lassan felébred. Például állítsa a LAST TIME opciót 45 percre, hogy reggel 7 órakor lekapcsolja a villanyt. Röviden: kikapcsolni, például amikor munkába indul. A CUSTOMIZE részben állítsa be a lehető legmelegebb színt, hogy kellemes legyen az ébresztés. Beállíthatja az Önnek megfelelő intenzitást is. Én az alacsonyabbat választanám.

2.) SCHEDULE: A lámpa be és kikapcsolásának beállítási terve.

Az SCHEDULE részben beállíthatja a lámpa kikapcsolásának vagy bekapcsolásának idejét egy adott időpontban és napon, beleértve a rendszeres ismétléseket is, pl. hetente egyszer. Csak kattintson az ADD TIMING gombra, és válassza ki az időt a lámpa be vagy kikapcsolásához. Kaphat értesítést a művelet végrehajtásáról ezt is beállíthatja. Ezt a tervet különféle célokra használhatja fel, például a tolvajok elűzésére nyaralás közben.

3.) RHYYHMS: Állítsa be fény ritmusát napközben az évszakok szerint.

Ebben a részben a nap 4 világos részét állíthatja be idő és nap, vagyis évszak szerint. Amikor a világítás intenzitása és színvilága simán áthalad az egyes pontok között. Fontos tudni, hogy a ritmusok nem ütközhetnek az ütemtervvel vagy a schedulevel.

SMART beállítások

Például, ha azt szeretné, hogy a lámpák bekapcsoljanak, amikor megérkeznek, vagy kialszanak távozáskor, akkor menjen a TUYA összes izzójának honlapjára, és kattintson az SMART menüre. Itt az automatizálás hozzáadásával számos feltételt adhat hozzá, például azt, hogyan kell be vagy kikapcsolni a lámpákat érkezéskor vagy távozáskor. Az egész háztartás tervét, hogy a lámpákat egy adott időpontban kapcsoljanak be, vagy utasításokat a fények szabályozására, ha az időjárás megváltozik. Ezeknek a feltételeknek a beállításához engedélyeznie kell az alkalmazás helymeghatározási szolgáltatásait, amelyre figyelmeztetést kap.

Párosítás harmadik féltől származó szolgáltatásokkal: Homekit, Alexa, Google Assistant vagy SmartThings

Ahogy a címben is szerepel, párosíthatja a Bligth intelligens izzókat az Apple Homekit, Alexa, Google Assistant vagy SmartThing eszközökkel. A párosítást a TUYA kezdőlap alkalmazásának jobb alsó sarkában található részben végezheti el.

Vásároljon izzókat

5zbot74px17mhj750z71-original
cszr0tnaxf2bjjtxamdi-original

 Ha hibát vagy elírást talált a cikkben, kérjük, jelezze nekünk e-mailben korrektura@brainmarket.hu Köszönjük!