Dióvajak.

A dióvajak miként a gyermekek, miként a felnőttek tetszését elnyerték. Valamikor ezeknek a vajaknak a területe főleg az Egyesült Államok területe volt, ahol a mogyoróvaj volt az úttörő. Manapság a dióvaj népszerű csemege az egész világon. Főleg a sportkedvelők, az egészséges ételek szerelmesei vagy a vegetáriánusok körében, akik a diót megfelelő uzsonnának fogyasztják. A dióvajak és a diókrémek az egészséges táplálkozás nélkülözthetetlen részévé váltak, mert mindössze egy teáskanál dióvaj fogyasztása is a mikroelemek és az egészséges zsírok egész sorát biztosítja. És ez mellett természetes a kiváló, összetéveszthetetlen ízük.

Hogyan válasszunk kiváló minőségű mogyoróvajat?

A krém igazi ízét a kiváló minőségű dió adja. A piacon a dióvajak egész sorát találhatjuk , ahol a diót sok hozzáadott cukorral van kielégítve. Annak érdekében, hogy valóban a legjobb minőséget kapjuk, a vásárlás során néhány tippet be kell tartanunk: · Válasszunk olyan vajakat, amelyek nagy százalékban tartalmaznak diót – természetesen az első helyen a dió álljon, és egy ilyen krém tartalmazhat egy kis mennyiségű sót is. · Ha a jó minőségű dióvaj natúr alakjában van, akkor természetesen nem tartalmazhat hozzáadott cukrot vagy hozzáadott növényi olajokat. Nagyon jól tudjuk, hogy a dió alapíze meglehetősen édes, ezért nem kell hozzá cukrot adni. Kivétel a dióvaj, amely csokoládéval van kombinálva. Egyetérthető, hogy ezt a formáját élvezhetjük, de ezt nem szabad túlzásba vinni. Ma azonban számos alternatív édesítőszer kapható, amelyek ugyanazt a szolgálatot látják el, mint a cukor. Ezért azt javaslom, hogy előnyben részesítsék azokat a krémeket amelyek szirupokkal vagy természetes édesítőszerekkel vannak édesítve. · Kerülje ki azokat a krémeket, amelyek keményítőt vagy sűrítőt tartalmaznak. Ez általában negatív hatással van a vaj ízére, mivel az íz és az aroma már nem olyan intenzív. Ha olyan mogyoróvajat választunk, amely nagy százalékban tartalmaz diót, valószínűleg nem kell semmilyen módon ezt a krémet sűríteni. Az ellenkező esetben keressen más krémet.

P1033618

A BrainMax Pure család dióvajjal lett kiegészítve!

Ahogy tudjuk, a földimogyoró a dióvaj úttörői közé tartozik. Bár a földimogyorót botanikailag a hüvelyesek közé sorolják, a diófélékhez hasonlóan a vitaminok, az ásványi anyagok ésa nyomelemek széles skáláját kínálja. A legnagyobb mértékben és elegendő mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírsavat (MUFA) a földimogyoró tartalmaz, különösen olajsavat. És ez pontosan a megfelelő zsírarány, amelynek köszönhetően nem csak a mogyoróvaj, hanem bármilyen más diós krém is az előtérbe kerül. A mogyoróvaj zsíraránya nagyon hasonló az olívaolajéhoz.

Mint korábban említettük, a földimogyoró hüvelyes, és a hüvelyeseknek általában magas a fehérje tartalma. A földimogyoró se kivétel, hiszen 100 grammonként 26 g fehérjét tartalmaz. A földimogyoró az egészséges zsírokon és magas tartalmú fehérjén kívül nagy mennyiségű magnéziumot is tartalmaz, ami fontos az izmok, a szív, az enzimek megfelelő működéséhez és az energiatermeléshez is.

P1012768

A kedvenc diófélékekre vonatkozunk. A főszerepben a földimogyoró, a kesudió és a mandula van!

Sok máshoz hasonlóan a BrainMax Peanut butter-nek is a földimogyoró édes ízére vonatkozunk. Ebben a vajban végképen nem lehet találni hozzáadott cukrot, sem keményítőt vagy sűrítőt. Kivétel a földimogyoró és a keserűízű tej csokoládé vagy a fehér csokoládé kombinációja. Ezeket a vajakat a BrainMax Pure Peanut Butter Milk Chocolate,  

BrainMax Pure Peanut Butter White Chocolate és a BrainMax Pure Peanut Butter Dark Chocolate néven az e-shopban lehet találni. Ezeknek a vajaknak a változata kitünő a reggeli zabkása vagy a palacsinta ízesítésére, vagy csak teakanállal fogyasztani. Ezek a vajak édesebbek, ezért kissebb 250 g-os csomagolásban vannak készítve a natúr krémekkel szemben, amelyek 400 g-os csomagolásban találhatunk. E rész végén még szólunk arról, hogy miként oldottuk meg a krémek édesítését.

A BrainMax Pure Hazelnut butter natural csak hámozott mogyoró, amely a hámozás után elveszítti a keserűségét és csak a mogyoró enyhe, édes íze marad meg. Abban a pillanatban, amikor ezt a dióvajat hozzáadja a reggeli zabkásához, valódi energiaforrássá válik a teste és az agya számára. Emellett a mogyoró fogyasztása az idegrendszer egészségével is összefügg. A mogyoró gazdag antioxidánsokban (E-vitamin - 24 mg-ig), amelyek olyan vegyületek, amelyek védnek a sejtoxidációtól és csökkentik a szabad gyökök által okozott sejtkárosodás mértékét. A tiszta földimogyoró és mogyorókrém mellett a kesudió édes ízét is lehet élvezni az új BrainMax Pure Cashew Butter Natural termékben, amelynek a természetes édes ízének köszönhetően nem igényel semmilyen ízesítést. Ezek a krémek alkalmasak azoknak, akik szeretik a dió tiszta ízét. Az édes dióvajak a BrainMax Pure termékcsaládából!

rubyyy

Az ínyenceknek a BrainMax Pure Cashula-t készítettünk,amely aktivált mandulát és epret tartalmaz. A tiszta kesudiót szárított eperrel és aktivált mandulával dúsítottuk. A mandula aktiválása egy olyan folyamat, amelyben a diót őrlés előtt több órán át sóoldatban áztatják. Ez nagymértékben meghatározza a végminőséget és mindenekelőtt a benne lévő tápanyagokat, például ásvány anyagokat és enzimeket. Az áztatásig a fitinsav „védi” őket. Az áztatással ez el van távolítva, és ez után a szervezet jobban tudja hasznosítani ezeket az anyagokat. Az így feldolgozott dióféléket az emésztőrendszerünk is sokkal könnyebben emészti! A kesudió a legnépszerűbb diófélék közé tartozik, ezért készítettünk egy édesebb változatot is amelyben fagyasztva szárított gyümölcs van. Kimondottan ez a BrainMax Pure Cashula. A kesudióhoz fagyasztva szárított málnát és fehér csokoládét tettünk. A krém nem tartalmaz finomított cukrot, csak málnát, fehér csokoládét és kesudiót BIO minőségben. Az édes dióvaj szerelmeseinek vajhármast hoztunk létre, amelyeknek a neve: a Buenella, a Zeronella és a Veganella. A BrainMax Pure Buenella állítólag hasonlít (és hasonlítt is) a kedvenc és jól ismert édes töltelékre. Ennek az alapja a mogyorókrém és a tej.

EVOCAO

A Veganella (ahogy a neve is sugallja) nem tartalmaz semmilyen állati összetevőt, így még a vegánok is élvezhetik a diós krémek varázsát. Az utolsó a hármasból a Zeronella, amelynél úgy döntöttünk, hogy kockáztatunk egy kicsit. Az eredmény kiváló lett. A cukor helyett eritritet és maltitot használtunk. A hagyományos cukorhoz képest az eritrit édessége 70%, ami sokkal több, mint a mesterséges édesítőszereknél találhatunk. Ráadásul nem okoz fogszuvasodást, nem hat hashajtóként, de ami a legfontosabb, nem folyásolja be a vércukorszintet. Ennek a glikémiás indexe 0! A maltit a vékonybélben serkenti a probiotikus baktériumok növekedését. Így a legegészségesebb módon lehet vétkezni. Utólag- milyen a cukor helyzete? Az összes dióvajat sajétkezűen készítjünk. A felhasznált alapanyagok minőségét, ízét és aromáját is ellenőrzés alatt tartjuk. Így van ez a cukornál is, amely a piacon talált diós krémek túlnyomó többségében megjelen. Csokoládét tartalmazó krémeinket kókuszsziruppal vagy maltittal édesítjük. A vajakban található alapanyagok többsége biominőségű és fokozatosan az értékesítés kivánata alapján vannak termelve. Így biztosak vagyunk abban, hogy a vajaink a termelésből egyenesen önököz kerülnek.