Fahéjas csigák

Módszer
- Egy tálba tedd a cukrot, a tejet és a vajat.
- Az egészet összekeverjük és egy zacskó élesztőbe öntjük.
- Óvatosan összekeverjük, törölközővel letakarjuk, és meleg helyen 15 percig pihentetjük.
- Ezután adjunk hozzá 420 g lisztet, tojást, sót, fahéjat, és készítsünk tésztát.
- Hozzáadjuk a maradék lisztet és még 5 percig dolgozzuk a tésztát.
- Tegye a tésztát egy tiszta tálba meleg helyre, és hagyja kelni 2 órát.
- Egy óra múlva kidolgozzuk a tésztát.
- Két óra elteltével nyújtsuk ki a tésztát kb.30x50 cm-re.
- Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg nádcukorral, végül fahéjjal.
- A tésztát hengerre tekerjük és kb 3 cm-es darabokra vágjuk.
- Sütőedénybe tesszük, és további 30 percig pihentetjük.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A csigákat megkenjük tojással, és 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, végül a mázat keverjük össze és öntsük a csigákra.
- Elkészültünk és jó étvágyat kívánunk!