BrainMax Pure Extra szűz olívaolaj Hojiblanca, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN tanúsítvány / spanyol extra szűz olívaolaj
Kód: 46826Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
A Hojiblanca fajta olaja - első osztályú, alacsony savasságú olaj
A BIO extra szűz olívaolaj a Hojiblanca fajta olajbogyójából származik Andalúziából , ahol tökéletes éghajlati viszonyok vannak a legjobb olajfák termesztéséhez. Ezekből hidegen vonják ki az olívaolajat . Ennek a változatosságnak és az őszinte termelési módszereknek az eredménye egy nagyon friss, gyümölcsös zöld olajbogyó aromájú olaj . A Hojiblanca BIO olívaolaj első osztályú olajként számos nemzetközi díjat nyert. Kiváló minőségét a származási Estepa márka igazolja , amely a legszigorúbb minőségi követelményeket támasztja a piacon elérhető olívaolajokkal szemben. A kiváló minőség többek között a nagyon alacsony savtartalomnak köszönhető, amely ennél az olajnál akár 0,3% .
- Olasz és görög ételek nélkülözhetetlen alapanyaga.
- A tészta, a rissota vagy a pesto alapanyaga.
- Hideg és meleg ételek készítésére egyaránt alkalmas.
- Pirításra alkalmas.
- Kitűnő öntetekhez és pácokhoz.

A Hojiblanca olaj íze és illata
A Hojiblanca olaj nagyon friss illatú, tele van zöld olajbogyó és olívalevél gyümölcsös jegyeivel . Az íze is kiegyensúlyozott, enyhén fűszeres és enyhén kesernyés . Az olaj ideális zöldségek és grillezett halak elkészítéséhez.


Polifenol tartalom - 51,4 mg / 100 ml
A Hojiblanca olaj kiemelkedik magas polifenoltartalmával , konkrétan 565 mg/kg-mal , amelyek erős antioxidánsok, segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól, és támogatják az érrendszer általános egészségét. Az olaj akár 0,23%-os savtartalommal is büszkélkedhet , és 72,94% olajsavat tartalmaz , amely az olívaolaj egyik legfontosabb összetevője, mivel pozitív hatással van a szív és az érrendszer egészségére . Segít csökkenteni a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, miközben fenntartja vagy növeli a „jó” HDL-koleszterin szintjét.
Független minőségellenőrzés
Célunk a legmagasabb minőségű termékek biztosítása, ezért olívaolajunkat egy független akkreditált laboratóriumban teszteltük a frissességét és magas minőségét igazoló kulcsfontosságú paraméterek tekintetében . A mérések alacsony peroxidszámot (1,45 meqO2/kg), alacsony anizidinszámot (8,68) és teljes oxidációs indexet (TOTOX ) (11,6) mutattak , ami bizonyítja, hogy az olaj kivételesen friss és nem volt kitéve nem kívánt oxidációnak. A 0,50 mg KOH/g zsír savassága szintén megerősíti a kiváló minőséget és a kíméletes feldolgozást. A teszteredményről szóló jelentés itt található.


Lipidek és hatásuk a szív és érrendszerre
Mi okozza az érelmeszesedést és a szív és érrendszeri problémákat? Ezek olyan lipidek, amelyek megtelepednek az erek falán , és mechanikusan megakadályozzák a véráramlást. Ezenkívül megzavarják az érfalat és megkeményednek. A telített és telítetlen zsírsavak bevitele közötti egyensúly a polifenolokkal együtt védi az ereket és nem okoz koleszterin oxidációt a vérben.
Görög paradoxon – Polifenolok az egészséges szívért
A görög paradoxonnak sok köze van az olívaolajhoz. Ez abban rejlik, hogy annak ellenére , hogy a görög lakosság nagy mennyiségű telített zsírt tartalmaz , beleértve a nagy mennyiségű olívaolajat is, a görögöknél alacsony a szívbetegségek aránya és néhány más krónikus probléma. Ez a telített és telítetlen zsírsavak ideális aránya, amelyet étrendjük tartalmaz. Annak köszönhetően, hogy a minőségi, magas polifenoltartalmú olívaolaj gyakorlatilag minden étkezésben megjelenik, elkerülhetők a szív- és érrendszer kellemetlen megbetegedései .

Integrált gyártási tanúsítvány
Az olaj integrált termelési tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az olajfaliget termesztése a környezet tiszteletben tartásával és figyelembevételével történik . Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az olajfák termesztése során ügyelni kell arra, hogy ne rontsák le a talajt, és hosszú távon garantálják a fenntartható mezőgazdaságot .


A Hojiblanca olaj büszke Estepa minősítésére!
Az Estepa tanúsítvány a világ legszigorúbb követelményeit támasztja az extra szűz olívaolaj minőségére vonatkozóan. Tartalmazza a 13 Estepa (Sevilla) és Córdoba városában előállított olajokat . Ez egy olyan terület, ahol ősi hagyománya van az olajfák szárazföldi termesztésének, ideális éghajlati viszonyok mellett , aminek köszönhetően az e területről származó olívaolajok autentikus ízűek , és világszerte nagyra értékelik.
Hideg extrakció az íz és a minőség megőrzése érdekében
Az extra szűz olívaolajat közvetlenül a gyümölcsből nyerik, és kizárólag mechanikus módszerekkel, az olajbogyó őrlésével nyerik. Az olívaolaj fennmaradó kategóriáját, amelyet "olívaolajnak" neveznek, nem természetes úton állítják elő, hanem foszforsav felhasználásával végzett kémiai finomítással nyerik . A friss olajbogyóból az olaj kinyerésének teljes folyamata 27°C alatt megy végbe , ami lehetővé teszi ízének, aromájának és táplálkozási tulajdonságainak megőrzését . Minden tulajdonságának optimális megőrzése érdekében javasoljuk, hogy fénytől távol, lehetőleg hűvös helyen tárolja. Az olívaolajat sötét és hűvös helyen kell tárolni, az ideális hőmérséklet 18ºC .

Tápérték 100 ml-re
energia érték | 3700 kJ/ 900 kcal |
Zsírok | 100 g |
- ebből telített zsírsavak | 16 g |
- ebből többszörösen telített zsírok | 8 g |
- ebből egyszeresen telítetlen zsírok | 76 g |
Szénhidrát | 0 g |
- ebből cukrok | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérjék | 0 g |
Só | 0 g |

ES-ECO-001-AN tanúsítvány
Olívaolajunk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU biogazdálkodási termelés.

A vásárlással az erdőket is támogatod!
Összetevők: Extra szűz olívaolaj a Hojiblanca fajtából*. *ökológiai gazdálkodásból származó termék. Olívabogyóból kizárólag mechanikai úton nyert olívaolaj. Minimális eltarthatósági idő (a tétel száma) az alsó diétán.
Származási ország: Spanyolország
Forgalmazó: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás:Tárolja száraz helyen, és ne tegye ki közvetlen napfénynek.
Súly: 500 ml
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!