Fényterápia és a válasz a kérdésre: Miért nem öregszenek a sztárok...

Érdekel, hogy a sztárok miként lassítják az öregedést?

Ha igen, akkor a mai cikk az Ön számára készült. Nemcsak azt tanulja meg, hogy a sztárok mit használnak az öregedés hatásainak lassítására, hanem azt is, hogyan működik ez a technológia. És nem beszélhetünk másról, mint a vörös fényterápiáról, amely az elmúlt években globális fellendülést élt át. Egy titokzatos technológia, amelyet korábban csak gazdag biohackerek és olyan hírességek használtak a képernyőről, mint Jessica Alba, Kate Houdson, Chrissy Teigen, Kim és Kourtney Kardashian, Madonna, Katy Perry, végre eljut a hétköznapi fogyasztók kezébe.

A hollywoodi sztárok rendszeresen esnek át invazív eljárásokon az esztétikai sebészeti klinikákon. De csak a közelmúltban fedezték fel a nem invazív vörös fény technológiát, amelynek serkentő hatása a kollagéntermelésre, az akné csökkentésére és a bőrgyulladás általános csökkentésére a közelmúltban végzett vizsgálatok megerősítették. Ezeken a hatásokon kívül a vörös fény csökkentheti a ráncok megjelenését, vagy felléphet a bőröregedés már meglévő jelei ellen.

Ahogy nőtt a vörös fény népszerűsége a hírességek körében, ez a technológia fokozatosan a divatlapokon és a tévémagazinokon keresztül jutott el a szélesebb nyilvánossághoz, és ma már ez az esztétikai ápolási módszer az öregedés lassításának keresett és megfizethető módja :)

Snímek obrazovky 2021-02-25 v 13.51.23

(forrás: https://www.hellomagazine.com/healthandbeauty/2017032437598/why-celebrities-love-light-therapy/)

Hogyan működik a fényterápia?

A vörös fényterápiás maszkok a Star Wars kellékeinek tűnhetnek, de valójában a legmodernebb bőrgyógyászati ​​eszközök, amelyeket számos antiage klinika és dermatológus használ. Fotonokat (fényrészecskéket) bocsátanak ki, amelyek segítenek feltölteni a sejterőműveket – a mitokondriumokat azáltal, hogy serkentik az ATP (adenozin-trifoszfát) termelését (1), ami a sérült szövetek gyorsabb regenerálódásához, a sejtenergiának növekedéséhez és a gyulladás csökkenéséhez vezet.

18255-22_p1722943Amikor a fény mélyebben behatol a bőr felső rétegeibe, energiája fokozza a tápanyagok keringését és segít új kapillárisok kialakulásában. Ez támogatja többek között a fibroblasztok anyagcseréjét (a fibroblasztok olyan sejtek a bőrünkben, amelyek kollagént szintetizálnak, fenntartják a kötőszövetet, és a sebgyógyulás szerves részét képezik). A vörös terápiás fény természetesen növeli a szervezet saját kollagénszintjét, ami sokkal jobb a szervezet számára, mint a diétával és táplálékkiegészítéssel szállított idegen kollagén (2), ami a ráncok fokozatos kisimulásához vezet.

Napi 30 perc rendszeres használatával csökkentheti az öregedés jeleit, az aknét, a bőrpírt, a mitesszereket, valamint csökkentheti a faggyútermelést és az eltömődött pórusokat.

mozne-ucinky-svetla-dle-vlnovych-delek-infografika-brainmarket-hu

Hogyan csökkenti a fényterápia a gyulladást, és így kezeli az aknét?

A kisugárzott energia a normál vizet (H2O) az egész testben a víz 4. állapotává, H3O2 - EZ vízzé alakítja át. Ennek a víznek alacsonyabb a viszkozitása, így gyorsabban tud áramlani (víz, vér és egyéb testnedvek formájában) a nyirokrendszerünkön keresztül, ellátva a szükséges tápanyagokkal és oxigénnel, valamint eltávolítva a nem kívánt méreganyagokat. Ez a bőr gyulladásának csökkenéséhez és ezáltal a bőr egészségének javulásához vezet .

Ezenkívül a kék fény fertőtlenítő jellegű, behatol a bőrbe, és elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek közvetlenül befolyásolják az akne kialakulását (4).  Piros fénnyel kombinálva ez a megfelelő választás mind az akne elleni küzdelemben, mind a sérült szövetek későbbi regenerációjában.

terapie_cervenym_svetlem_Infografika-BrainMarket_hu

Hogyan kell használni a maszkot?

Hetente legalább 3 alkalommal (ideális esetben naponta egyszer) tegye ki magát fénynek 5-30 percig. Lehetséges, hogy meg kell hosszabbítania a használati időt. Ez a bőr állapotától és kondíciójától függ. A terápia előtt alaposan tisztítsa meg a bőrt. Könnyedén beállíthatja a terápia idejét és típusát az intuitív kezelőszerveknek köszönhetően.

 uvolnete-napeti-kuze-brainmarket-hu

Befejezésül:

Ráncok, akné, bőrpír, túlzott napozás okozta sérülések feloldása, faggyúcsökkentés, duzzanat csökkentése, sebgyógyulás, sejtenergia és kollagéntermelés támogatása egy csomagban és vegyszerek nélkül. Ez mind a fényterápia.

Ahogy a fejlődés folyamatosan halad előre, a hozzáférhetetlen technológia több ezer dollárért (az első maszkokat körülbelül 2500 USD-ért adták el, ami mai árfolyamon körülbelül  880 000 HUF) megfizethető alternatívává vált a non-invazív egészséges bőrápolásnak, amelyet otthon is élvezhet, és ezreket takaríthat meg az esztétikai klinikák látogatásán.

A nem invazív, fájdalommentes, mellékhatásoktól mentes módszer a jövőben az öregedés jelei elleni küzdelem általános részévé válik. A testmozgással, az egészséges táplálkozással, a minőségi alvással és a stresszoldás művészetével kombinálva a fény sokat segít sok nő bajának enyhítésében. És végül, de nem utolsósorban... a fényterápia bármilyen korú nő számára alkalmas.

 

Forrás:

1) WHITTEN, Ari. The Ultimate Guide To Red Light Therapy: How to Use Red and Near-Infrared Light Therapy for Anti-Aging, Fat Loss, Muscle Gain, Performance Enhancement, and Brain Optimization. 2018. ISBN 9781721762828.

2) WUNSCH, Alexander. A Controlled Trial to Determine the Efficacy of Red and Near-Infrared Light Treatment in Patient Satisfaction, Reduction of Fine Lines, Wrinkles, Skin Roughness, and Intradermal Collagen Density Increase [online]. 2014 [cit. 2020-12-30]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/

3) ASPREY, Dave. Bystrohlaví: neprůstřelný plán, jak pomocí biohacků odemknout plný potenciál svého mozku. V Brně: Jota, 2019. ISBN 978-80-7565-576-9.

4) H GOLD, Michael. Clinical efficacy of home-use blue-light therapy for mild-to moderate acne [online]. [cit. 2021-02-22]. Dostupné z: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22091799/

Informace převzaty:

https://www.myledtherapy.com/en/celebrities-light-therapy/

https://ca.hellomagazine.com/health-and-beauty/02017032134254/guiding-light

https://www.shape.com/lifestyle/beauty-style/celebs-led-treatment-met-gala

https://revealgreatskin.com/celebrities-use-and-love-red-light-therapy/

blight_maskv2_HU