Vegán szalonna

1 óra
2023.07.02
Vegán szalonna és

Módszer

  1. Keverjük össze a vegán tésztadarabokat füstölt sóval és füstölt paprikával, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel. Jól összekeverni. Ügyeljen arra, hogy az összes vegán tésztadarabot ellepje folyadék. Hagyjuk állni 2 percig. Időnként megkeverjük.
  2. Lecsepegtetjük a vegán fehérjetésztát.
  3. A vegán tésztát kókuszolajban, közepesen magas lángon megsütjük. Ügyeljen arra, hogy gyakran fordítsa meg a tésztát. Folytassa, amíg a darabok aranybarnák és ropogósak nem lesznek, és a folyadék nagy része el nem párolog.
  4. Ha azt szeretné, hogy a termék vörösebb legyen, a víz körülbelül 1/10-ét helyettesítheti céklalével.

Tálalási javaslat:

 Szinte mindenhez feltétként szolgál. Kellemes sós és csípős ízt ad, ráadásul ropogós is!

Ajánlott tárolás:

A meg nem sütött szalonna zárt edényben a hűtőszekrényben napokig eláll. – Sütés után tárolás közben gyorsan megpuhul!