CountryLife - Hámozott hajdina hajdina BIO, 500g *CZ-BIO-001 tanúsítvány
Kód: 98872Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
CountryLife - Hámozott hajdina hajdina BIO
Válasszon hajdina őrleményt, ha különálló szemcsék állagát szeretné elérni, például köret készítésekor, vagy ha szerkezetet szeretne adni az ételekhez. A hajdina természetesen gluténmentes álgabona, amelynek összetéveszthetetlen, kissé mogyorós íze van. Használata univerzális, édesre és sóra egyaránt alkalmas.
A dió íze új dimenziót ad minden ételnek. Helyet talál édes és sós receptekben. Ahol kuszkuszt vagy rizst használ, zöldségekkel sütve akár gombakockában is. Töltsük meg vele a paprikát, és senki sem hagyja el az asztalt. És egy édes puding gyümölcsökkel és diófélékkel! Ennek nem lehet ellenállni.
A hajdina Ázsiából érkezett hozzánk, a 12. században rajtaütéseik során a tatár "pogány" törzsek hozták Európába, ennek köszönhetően kapta a nevét. A köleset leginkább zabkása formájában készítették, hajdina lisztet készítettek belőle. palacsintát és kenyeret, a 18. században pedig mindkét termés a búza és a rozs helyét adta át.
A hajdina, a quinoával és az amarannal együtt, ál-gabonaféléknek minősül - az emberi táplálkozásban ugyanúgy használják, mint a gabonaféléket, de botanikailag más csoportokba tartoznak. Minden álgabona természetesen gluténmentes.
Tipp: Hagyja lefagyni a főtt dara, majd adhat hozzá egy keveset levesekhez, zabkásokhoz ...
Használat:
- köretként - bárhol használjon rizst vagy kuszkuszt
- sült kuba típusú étel - gombával, majorannával, fokhagymával készítve
- sült hajdina zöldségekkel
- édes pudingok - keverje össze a főtt hajdina gyümölcsöt, adjon hozzá diót, édesítse sziruppal, öntsön zöldséges alternatívát tejszínnel és süsse
- keverékek töltelékek készítéséhez - töltött paprika, káposztalevél, paradicsom, cukkini vagy padlizsán; keverje össze a főtt hajdinát sült hagymával, párolt zöldségekkel és reszelt tofuval, fűszerezze, töltse meg zöldségekkel és süsse meg
- rizottó - kiváló a kerek szemű rizzsel kombinálva
- levesekhez - vagy levesbe főzzük, vagy előre főzve adjuk hozzá, burgonyás palacsintához, kulajdához, de húsleveshez és paradicsomhoz is jó
- zöldségsalátához - főtt hajdina hozzáadásával gazdagítja a salátát, és főételként tálalhatja
- terjed
- süteménytestek - főzzük a hajdina zöldséges italban, és hagyjuk megkeményedni egy tortaformában
- reggeli granola - öblítse le a hajdinát, és hagyja egy éjszakán át vízben áztatni, másnap öblítse le újra és alaposan ürítse ki, adja hozzá kedvenc dióját, szárított gyümölcsét, magjait, fahéj- vagy szentjánoskenyérport, kevés olívaolajat és ízlés szerint édesítse sziruppal , 1 órán át keverés közben sütjük a keveréket 110 ° C-os sütőben, szárítsa meg a nyers változatot 10 órán át a szárítóban, szerves joghurttal vagy növényi itallal tálalja
Ezt a terméket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklő fogyasztók fogják értékelni. Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét.
Hozzávalók
Hajdina elvetve *. Nyomokban tartalmazhat glutént, földimogyorót, szójababot, dióféléket és szezámot. * Ellenőrzött ökológiai gazdálkodás terméke
Tárolás
Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten és 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.
Táplálkozási információk 100 g-onként
Energiaérték 1353 kJ / 318 kcal | |
---|---|
Zsírok: | 1,7 g |
ebből telített zsírsavak: | 0,7 g |
Szénhidrátok: | 71 g |
ebből cukrok: | 0,3 g |
Rost: | 4,9 g |
Fehérjék: | 9,8 g |
Só: | 0,00 g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!