Mazsolát vagy kishmish-t Kr. E. 2000-ben fedeztek fel. Ezek a mazsolák mag nélküli szőlőfajtákból származnak. A Sultánek fő előnye nagyon édes íze. A mazsola ma nemcsak kiváló energiaforrás , hanem rost , vas, magnézium, kálium és kalcium forrása is. A mazsola egyszerűen tele van ásványi anyagokkal. Ezenkívül különféle antioxidánsokat tartalmaznak. Gazdagíthatja a reggeli zabkását mazsolával, vagy utazás közben magával viheti.
A "mazsola" szó a latin " Racemose " szóból származik, ami szőlőt jelent. A szerves mazsola különböző méretű és alakú, szőlő szárításával készül. Általában sárga, barna vagy lila színűek. A mazsola úgy működik, mint egy természetes édesítőszer. Így nyers finomságok vagy akár édes desszertek részei lehetnek. A mazsola támogatja az emésztést, mert viszonylag magas rosttartalommal rendelkezik, és elősegíti a méreganyagok kiürítését a szervezetből.