David Sinclair és útja a hosszú élethez

David Sinclair neves biogerontológus és génmérnök , aki az öregedéssel és az élettartammal kapcsolatos kutatásairól híres . A Harvard Medical School professzora, ahol kutatócsoportja az öregedés molekuláris mechanizmusaira és az öregedés lassítására vagy esetleges visszafordítására irányuló stratégiákra összpontosít . Sinclair kutatása mélyreható hatással van az öregedés megértésére és az egészséges élet meghosszabbítására szolgáló új terápiás megközelítések kidolgozására.

Ausztráliában született, majd az Egyesült Államokba költözött, hogy tudományos és tudományos karrierjét folytassa. Az évek során a világ egyik vezető szakértője lett az öregedés területén, több biotechnológiai cég társalapítója, több száz tudományos közlemény szerzője vagy társszerzője. Ő a szerzője az " Élettartam: Miért öregszünk – és miért nem kell " című népszerű tudományos könyvnek, amely áttekintést ad kutatásairól és az emberi élettartam jövőjével kapcsolatos nézeteiről.

Kutatás

Sinclair kutatásai elsősorban a sirtuinokra összpontosítanak , egy olyan fehérjecsaládra, amelyek kulcsszerepet játszanak a sejtek egészségének és öregedésének szabályozásában . Munkája azt vizsgálja, hogy a sirtuinok és más utak aktiválása hogyan használható fel az anyagcsere-funkciók javítására, a stresszel szembeni ellenállás növelésére és az öregedési folyamat lelassítására . Sinclair és csapata a vörösborban található resveratrol és más olyan molekulák szerepét is vizsgálja, amelyek aktiválhatják a sirtuinokat az egészség és a hosszú élettartam elősegítése érdekében.

(Maďarština)_1

Életmód

David Sinclair az egészséggel és a hosszú élettartammal kapcsolatos tudományos megközelítéséről ismert. Növényekben gazdag étrendet követ, korlátozza a cukor és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, és időszakos böjtöt gyakorol. Hangsúlyozza továbbá a rendszeres testmozgás és a megfelelő alvás fontosságát az optimális egészség megőrzése érdekében.

Reggeli kiegészítők

1.) Resveratrol 

Napi 1 gramm joghurttal

Természetes vegyület, amely kis mennyiségben megtalálható a szőlő, áfonya és földimogyoró héjában . Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkezik , és "kalória-korlátozási utánzóként" működik, amely aktiválhatja a sirtuinokat, a hosszabb élettartamot és jobb egészséget biztosító fehérjéket.

2.) eNeMeN

Nikotinamid-mononukleotid, napi 1 gramm

A NAD+ (nikotinamid-adenin-dinukleotid) molekula előfutára, amely szervezetünk minden sejtjéhez szükséges az energiatermeléshez . Az eNeMeN segíthet helyreállítani a NAD+ szintet, amely az életkorral csökken, és elősegíti a sejtek egészségét és hosszú élettartamát.

3.) Fisetin

Napi 500 mg joghurttal

Egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például eperben és uborkában található vegyület. Erős antioxidánsként működik , és szenolitikus hatással rendelkezik , azaz képes eltávolítani az öregedő sejteket, amelyek hozzájárulnak az öregedési folyamatokhoz.

4.) Kvercetin

Napi 500 mg joghurttal

Sok növényben megtalálható flavonoid, amely gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik . A kvercetin a szív és a keringési rendszer egészségét is támogatja.

5.) Spermidin

1 gramm naponta

Olyan anyag, amely természetesen előfordul olyan élelmiszerekben, mint a sajt és a szója. Élettartam-meghosszabbító hatása van az autofágia, a sérült sejteket eltávolító sejt "tisztulási" folyamatának elősegítésével.

Esti kiegészítők

Metformin

800 mg este, vényköteles gyógyszer

Eredetileg cukorbetegség elleni gyógyszer volt, de pozitív hatással van az egészséges élet meghosszabbítására azáltal, hogy utánozza a kalóriakorlátozás egyes aspektusait, és aktiválja a hosszú élettartammal kapcsolatos utakat.

Egyéb kiegészítők és anyagok, amelyeket használ:

1.) D3-vitamin

David Sinclair naponta legalább 2000 NE D3-vitamint vesz be, hogy támogassa a csontok egészségét, az immunrendszert és megelőzze a krónikus betegségeket. A "napfény-vitamin" néven ismert D3-vitamin elengedhetetlen a kalcium felszívódásához, ami kulcsfontosságú az erős és egészséges csontok megőrzésében. Ennek a vitaminnak a hiánya számos egészségügyi problémához kapcsolódik, beleértve a csontritkulást, a depressziót és bizonyos típusú súlyos betegségek fokozott kockázatát.

2.) K2-vitamin

A K2-vitamin napi adagja nem csak a csontok és a szív egészségét támogatja, hanem optimalizálja a szervezet kalciumfelhasználását, megakadályozva, hogy a lágy szövetekben és az erekben lerakódjon, ahol hozzájárulhat az érelmeszesedés kialakulásához. A K2-vitamin nélkülözhetetlen a véralvadást szabályozó fehérjék aktiválásához, és kulcsszerepet játszik a csontanyagcserében.

3.) Omega-3 halolaj

Egy esti adag omega-3 zsírsav halolajból támogatja a szív és az agy egészségét, és gyulladáscsökkentő. Ezek a savak nélkülözhetetlenek a sejtmembránok integritásának megőrzéséhez és a kognitív funkciók támogatásához.

4.) Alfa-liponsav

Ez az erős antioxidáns, amelyet Sinclair "S" formában használ, támogatja a mitokondriális működést és segít leküzdeni az oxidatív stresszt. Az alfa-liponsav a glükóz anyagcserét is támogatja, és előnyös lehet a cukorbetegek számára.

5.) Koenzim Q10

Naponta szedi ezt a kiegészítőt, hogy támogassa a szívműködést és megelőzze a sztatinok esetleges negatív hatásait, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, de csökkenthetik a Q10 koenzim szintjét is a szervezetben. A Q10 koenzim nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, és támogatja a szervezet általános energiahatékonyságát.

6.) Aszpirin

A Sinclair naponta szed babaaszpirint (81 mg), mert gyulladáscsökkentő hatása van, és képes csökkenteni a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kockázatát. Az aszpirin véralvadásgátlóként is működik, amely segíthet megelőzni a vérrögképződést.

7.) Statin

A szív- és érrendszeri betegségek családi anamnézisének megelőzése érdekében Sinclair fiatal kora óta sztatinokat szedett. Ezek a gyógyszerek segítenek alacsonyan tartani az LDL-koleszterint, és csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.

8.) Rapamycin

Sinclair „alkalmanként” rapamicint szed, annak potenciális előnyei miatt. A rapamicin arról ismert, hogy gátolja az mTOR útvonalat, ami meghosszabbíthatja az életet és lassítja az öregedési folyamatot.

9.) Taurine

A napi 2 gramm taurinnal végzett kísérletezés ennek az aminosavnak a szív egészségére, az anyagcsere támogatására és a hosszú élettartam támogatására gyakorolt ​​lehetséges előnyein alapul. A taurin kulcsszerepet játszik az idegrendszer támogatásában, a sejtek víz- és ásványianyag-háztartásának szabályozásában, valamint hozzájárulhat a sportteljesítmény és a fizikai állóképesség javításához. Antioxidáns tulajdonságai tovább védik a sejteket az oxidatív stressz okozta károsodásoktól.

10.) Kalcium alfa-ketoglutarát (Ca-AKG)

Bár David Sinclair Ca-AKG-használatát nem erősítették meg közvetlenül, ezt a kiegészítést egyre inkább elismerik a hosszú élettartam elősegítésében és az általános egészség javításában rejlő potenciális előnyeiről. A Ca-AKG kulcsszerepet játszik a Krebs-ciklusban, amely kulcsfontosságú folyamat a sejtek energiaanyagcseréjében. Használata elősegítheti a sejtek egészségének optimalizálását, a méregtelenítést, és segíthet csökkenteni a biológiai öregedést azáltal, hogy jótékonyan befolyásolja az öregedéssel és a sejtregenerációval kapcsolatos különféle jelátviteli útvonalakat. A Ca-AKG potenciális „geroprotektorként” felkelti az érdeklődést a hosszú élettartammal kapcsolatos kutatások iránt, és értékes kiegészítője lehet azoknak, akik természetes módon támogatják vitalitásukat és egészségüket idős korukig.

David életmódja és rutinja:

1.) Strava

David jobban szereti a reggeli kávét (naponta egyszer), majd a zöld teát. Szakaszos böjtöt gyakorol , naponta legalább egy étkezést igyekszik kihagyni, amit sok zöld teával támogat. Korábban korlátozta húsfogyasztását és kerülte a vörös húst. Nemrég vegetáriánus étrendre váltott , és igyekszik minél kevesebb cukrot, kenyeret vagy tésztát enni. Inkább sok zöldséget eszik.

2.) Gyakorlás

Hetente háromszor edz , korábban csak hetente egyszer. Hetente 1-2 alkalommal fut , ideális esetben íves futópadon, hogy kevésbé érintse az ízületeket. A rövid, intenzív futásokat kedveli. Hetente egyszer meglátogatja a szaunát .

3.) Egyéb életszokások

Sinclair kerüli a dohányzást , a túlzott napozást , a műanyagok mikrohullámú melegítését , a röntgen- és CT-vizsgálatokat. BMI-jét igyekszik a hosszú élettartamhoz optimális tartományban tartani, ami számára 23 és 25 között van. Nappal és éjszaka igyekszik inkább hideget tartani.

Egészségügyi monitorozás és mérés:

David Sinclair az Inside Tracker szolgáltatást használja biológiai markereinek megfigyelésére. Ez a szolgáltatás segít neki megérteni, mi működik számára és mi nem, ha diétáról, testmozgásról és étrend-kiegészítőkről van szó. Például megosztotta, hogy az Inside Tracker eredményei azt mutatták, hogy B12-vitamin-pótlása miatt a B12-szintje kétszerese az ajánlott maximumnak, ami miatt abbahagyta a vitaminpótlást.

Ezek az információk azt jelzik, hogy David Sinclair nemcsak aktívan kísérletezik egészségével és hosszú élettartamával tudományosan megalapozott étrend-kiegészítők segítségével, hanem gondosan figyelemmel kíséri egészségét, és a visszajelzések és a teszteredmények alapján módosítja megközelítését . Módszereit és rutinjait alaposan átgondolták, és az öregedésbiológia legújabb kutatásain alapulnak.