Fehérjével teli kakaótorta

Hozzávalók:

  • 1 doboz bab
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csésze tönkölyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 kanál csokoládé fehérje
  • 2 evőkanál ghí (olvasztott)
  • 1 csésze kefir
  • kb 4 evőkanál kókuszcukor(aki édesebbet szeretne, tehet bele)

 

Elkészítés:

A babot alaposan öblítsük le, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a cukrot és keverjük össze. Egy tálban keverjük össze a maradék száraz hozzávalókat - lisztet, sütőport, kakaót, fehérjét. Az összekevert keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk, és lassan hozzákeverjük a kefirt (szükség szerint módosíthatjuk a mennyiséget, így fokozatosan adagoljuk). Sűrű tésztát kapunk, amit a tortaformába öntünk. 170°-on 30-35 percig sütjük. A kész tortát kakaóval és málnával díszíthetjük. Házi tejszínhabbal vagy enyhén édesített túróval ízlik!