BrainMarket - Méz méhpempővel, 250 g

Kód: 70109
Tipp Immunrendszer
4 175 Ft
Raktáron (>5 db)

A méz szuperétel, amely a lépekben tárolt nektárból és méhenzimből készül. A méz az egyetlen élelmiszer, amelyet nemcsak az emberek, hanem a termelők - a méhek is - fogyasztanak. Antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Méhméz méhpempővel A BrainMax Pure a Fehér Kárpátok Tájvédelmi Körzetéből érkezik hazánk egyik legtisztább helyéről . Ez a természetes termék a legjobb minőségű és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy egyéb vegyszert .

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
23 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

BrainMax Pure Honey méhpempővel, 250 g

A mézet a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) állítják elő. A nektárnak a lépekben való lerakódása után a hő hatására a felesleges víz elpárolog és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek táplálékaként szolgál, ami segít túlélni a telet. Ezért a méhek egész nyáron méztermeléssel foglalkoznak. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékhoz jussanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és hőt hozzon létre, hogy melegen tartsa a királynőt és a kaptárt.

A BrainMax Pure méz méhpempővel egy egyedülálló termék, amely egyesíti a méz és a méhpempő jótékony hatásait. A méhpempő egy fehérjekoncentrátum, amely úgy néz ki, mint a fehér zselatin (sárga árnyalatú lehet). Nélkülözhetetlen a méhek életéhez, mert a fehérjéken, vitaminokon és ásványi anyagokon kívül zsírokat, cukrokat, nukleotidokat stb. is tartalmaz. A méhpempő alapja a virágpor. A méhpempő pozitív hatással van az egész szervezetre, támogatja az immunrendszert , enyhíti a kimerültséget vagy az idegrendszer zavarait.

Infographic méz propolisz
Méz propoliszos vs Honey

 

Miért együnk mézet:

  • tartalmaz   egyszerű cukrok , amelyek a szükséges energia azonnali forrásai
  • tartalmaz   dextrinek , amelyek gyógyító hatással vannak az emberi bőrre és a nyálkahártyákra
  • tartalmaz   ásványi anyagok
  • Ihaj   káliumforrás , amely figyelemmel kíséri szervezetünk vízgazdálkodását, megelőzi az izomgörcsök, érrendszeri betegségek, szívelégtelenség, hasmenés, lázas betegségek kialakulását
  • tartalmaz   kalcium   és   foszfor   a csontok, porcok, fogzománc, izomtapadások és inak erősítésére
  • tartalmaz   hidrogén-peroxid , amely megakadályozza a fogszuvasodást
  • tartalmaz   magnézium   fenntartja az optimális koleszterinszintet a vérben, megakadályozza az artériák megkeményedését és az érelmeszesedés kialakulását
  • tartalmaz   vas , amely biztosítja a vörösvértestek képződését
  • tartalmaz   fehérjék
  • természetes anyagokat/ enzimeket, hormonokat, növényi színezékeket, illóolajokat, aromás anyagokat, vitaminokat, flavonoidokat, kolloidokat tartalmaz   stb./ erősíti a szervezet védekezőképességét, igazítja az emberi szervezetben zajló életfolyamatokat

10 érdekesség, amit talán nem tudtál a mézről

  • A méz 150 millió éve létezik, és a mai napig a legrégebbi megkövesedett méhsejt hárommillió éves.
  • 0,5 kg méz összegyűjtésére 556 dolgozik egész életében.
  • Ahhoz, hogy 1 kg mézet élvezhessen, egy méhnek 4-szeres távolságot kell megkerülnie a Földet.
  • Az ókorban a mézet a test balzsamozására használták.
  • Ha légmentesen záródó edényben tárolja a mézet, az egyike azon kevés élelmiszereknek, amelyeknek örök szavatossági ideje van. Ennek az az oka, hogy természetesen nagyon savas, és alacsony a nedvességtartalma.
  • A méz hasznos lehet, ha szezonális allergiában szenved, segíthet immunitás kiépítésében a helyi allergiát kiváltó növényekkel szemben.
  • A sötétebb mézek nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak.
  • A méz mind a 13 aminosavat tartalmazza , beleértve az esszenciálisakat is.
  • A mézet nem szabad 46°C - nál magasabbra melegíteni , mert abban a pillanatban elveszíti a legtöbb vitamint és enzimet.
  • Az igazi méz jellegzetes megnyilvánulása az idő múlásával történő kikristályosodása - más néven "cukrozás". Ha a mézet pasztőrözik, mikroszűrésnek vetik alá, vagy más szirupot adnak hozzá, a kristályosodás elnyomódik, de az összes hasznos anyag is elpusztul.

A méhpempő egy egyedülálló, sűrű, tejszerű anyag, amelyet a dolgozók állítanak elő és etetnek a méhkirálynővel.Ez az egyetlen táplálékforrás a méhkirálynő számára , és segíti mindennapi életerejét. A dolgozó méhek a mézet és a virágport enzimekkel keverik a torokban , ahol a méhpempő keletkezik.

A méhpempő teljes kémiai összetétele nem ismert, de úgy tartják, hogy pozitív egészségügyi hatásai egyedülálló fehérjéiből és zsírsavaiból erednek. Aminosavakban, A-, C-, D-, E- és B-vitaminokban természetesen gazdag forrás A friss méhpempő a bélrendszer egészségére jótékony probiotikumokat tartalmaz (bioaktív vegyületeinek megőrzése érdekében hűteni kell).

cassica_1

Népszerű receptek mézzel

brainmax-receptek-kép (29)

 

Köhögés elleni cukorkák


Hozzávalók:

Módszer:

Hagyja hatni a menta- és kamillateát a fahéjjal együtt 10 percig. Az idő letelte után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon cukorka hőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert.   Adjunk hozzá néhány jégkockát egy tál hideg vízhez. Lassan mártson egy kis kanál keveréket a hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével köröket formálunk, amiket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg keményítővel vagy tápióka liszttel.

 
brainmax-receptek-kép (28)

 

Zabpehely mézes szilvával


Hozzávalók:

  • 155 g zabpehely
  • 250 ml növényi tej
  • Egy csipet kardamom
  • 5 evőkanál méz
  • 450 g szilva

Módszer:

A pelyheket enyhén sós vízzel edénybe öntjük, és hozzáöntjük a növényi tejet. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsük elő a szilvát. Egy nagy fazékba adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk.

brainmax-receptek-kép (27)


Mézes mandulás cupcakes


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 70 g méz
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 200 g mandulaliszt
  • 1/3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé

Módszer:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojásokat habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódabikarbónát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott masszát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értesítés

A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A mézet legfeljebb 40 C -os vízfürdőben lassú melegítéssel állíthatjuk vissza eredeti folyékony állapotába.

Hozzávalók

Virágpaszta méz, méhpempő 2 tömeg% (A versenyzők szokásos adagja 1% méhpempő mézben. Véleményünk szerint ez nem elég, így egyelőre csak a méhpempős mézünk tartalmaz 2% méhpempőt.)

Tárolja száraz és sötét helyen.

Csomagolás

250 g

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Természetes édesítőszerek és szirupok
Forma: Paszta
Gyártó: BrainMax Pure
Típus: Cukorpótló
Tömeg: 250 g
Tömeg:: 250 g
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
Z Szerző | 13.1.2023
Finom méz
5
M Szerző | 8.12.2022
Kiváló méz!
5
L Szerző | 29.9.2022
Nagyon jó minőségű és jó ízű méz.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: