10 tipp: Hogyan javítsd az alvást

Megtanítjuk, hogyan aludj jól

Több dolog is hozzájárulhat a jobb minőségű alváshoz és a megfelelő alváshigiéniához. Az alváshigiénia valójában normák és rituálék összessége, amelyek mind az elalvást, mind az alvás minőségét befolyásolják.

(Maďarština) (5)

1.) Optimalizálja a szobát, amelyben alszol

Mindenekelőtt az alváshoz megfelelő környezetre kell odafigyelnünk. Főleg a hálószoba optimális hőmérsékletéről van szó , aminek 18-20°C között kell lennie . A helyiséget jól szellőztetni kell , mivel az elegendő oxigén a minőségi alvás kulcsa . Kiegészíthetjük a helyiséget olyan növényekkel, mint az aloe vera vagy az anyósnyelv, amelyek segítik a levegő tisztítását . Másik virágként a levendulát választhatjuk nyugtató hatása miatt .

2.) Minimalizálja a zavaró szokásos dB ingereket

Ezenkívül fontos, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a zavaró hangingereket . Ne aludjunk el tévénézés vagy más zaj közben, ami megzavarná az elalvási fázist, mert alvás közben is folyamatosan dolgozik az agy, és a közelgő veszély esetén minden ingert észlel.

 

3.) Csökkentse a kék fény expozícióját

A minőségi alvás másik fontos szempontja, hogy korlátozzuk a televíziók, mobiltelefonok és bizonyos típusú világítások által keltett kék fényt, mivel a kék fény a szervezetben gátolja a meIatonin termelődését , amely hormon, amely közvetlenül befolyásolja alvásunk minőségét. kizárólag este szintetizálódik, amikor kevesebb fény esik a retinára . A sötétség és a fény váltakozását az alvás minőségével összefüggésben cirkadián ritmusnak nevezzük. A cirkadián ritmus a belső biológiai óránk, amely az esti folyamatos kékfény hatására megszakad, és ez többek között alvásminőségünkre is negatívan hat. Nem kell otthon azonnal bekapcsolni a tévét vagy kicserélni az izzókat. Próbálja ki kínálatunkból például a kék fényt gátló szemüveget .

4.) Tanulj meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni

Az alvási rutin kialakítása a minőségi alvás elengedhetetlen része . Ez azt jelenti, hogy megközelítőleg egy időben kell felkelni és lefeküdni, még hétvégén is, amikor az elalvás és a felkelés közötti különbség körülbelül egy óra is lehet, anélkül, hogy megzavarná az alvási rutint.

5.) Felejtsd el az esti fitneszt

A késő esti megerőltető fizikai tevékenység megakadályozhatja, hogy nyugodtan elaludjunk . Emiatt lefekvés előtt három órával nyugalomban kell lennünk, és napközben többet mozogni. Este már csak egy laza sétát élvezhetünk.

6.) Déli szunyókálás maximum 30 percig

Az elalvás első fázisa a napközbeni alvásunkat is megzavarhatja (délutáni alvás), ezért ezt maximum napi 30 percre rövidítsük le, mert ezt követően a szervezet mély álomba merül és ebben a fázisban az ébredés nem hosszabb ideig megfelelő . Fél óra nappali alvás az az idő, amellyel leküzdhetjük a stresszt, ugyanakkor nem fosztjuk meg magunkat az éjszakai alvástól.

(Maďarština) Co charakterizuje hluboký spánek

7.) Könnyű vacsora

A minőségi alvás egy részét a vacsora is megelőzi , amely legyen könnyű, könnyen emészthető, nem túl zsíros . Az alkohol, a nikotin vagy a koffein lefekvés előtti fogyasztása szintén megzavarhatja az alvást, mivel ezek a dolgok serkentően hatnak a szervezetre. Ellenkezőleg, használhatunk olyan gyógyteákat, mint a citromfű, az orbáncfű vagy a kamilla, amelyek enyhén nyugtató hatásúak.

8.) Önterápia lefekvés előtt

Ha a nap folyamán stressznek és aggodalmaknak vagyunk kitéve, felírhatjuk papírra, hogy mire vagyunk kénytelenek gondolkodni este elalvás előtt . Segíthet kiszűrni a negatív dolgokat a fejedből, és gyorsabban elaludhatsz. A stressz kezelésének másik jó módja a meditáció . Először töltse le az egyik népszerű meditációs alkalmazást az App Store-ból, amely végigvezeti Önt a teljes folyamaton.

9.) Ágy csak alvásra

Az is elengedhetetlen, hogy az ágyat csak alváshoz vagy szexuális tevékenységhez használja. Próbálja kerülni minden olyan tevékenységet, amely nem tartozik a hálószobába, például a munkát vagy a tévézést.

10.) Hack az alvás

Nekem személy szerint néhány hónapba telt, mire megtaláltam az alvást javító anyagok kombinációját. Ha nem szeretne időt vesztegetni az anyagok optimális kombinációjának tesztelésével, akkor kipróbálhatja a SLEEP FASTER , amelyben minden biohackelési tapasztalatunkat és tudásunkat hasznosítjuk . 6 anyag hatalmas adagokban, amelyek elaltatják és a lehető legmélyebb alvási fázisban tartanak, ami nagyon fontos az általános testi és lelki egészség szempontjából .

2001