Shilajit, mumio. Kiegészítő az egészséghez, a libidóhoz és a potenciához.

A Shilajit, más néven mumio egy olyan anyag, amely erős helyet foglal el az Ayurvédában és más, a holisztikus gyógyászattal foglalkozó irányzatokban. Lényegében azt mondhatnánk, hogy az ájurvédikus orvoslás egyik alapköve. A Shilajit sötét színű és gyantaszerű konzisztenciájú. Az ázsiai országokban a Shilajit afrodiziákumként ismert, és a szanszkrit szövegekben már 3000 évvel ezelőtt említik. Innen kapta a Shilajit nevét is, amelyet lazán fordíthatnánk „hódítónak” vagy „hegyek hódítójának”. És nem is csoda. Összetétele csodálatra méltó, csakúgy, mint az egészségügyi előnyei. A Shilajit 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. És ez még csak a kezdet!

Co vše Shilajit obsahuje__inforgafika_hu

Mi az a shilajit? A hegyek hódítója!

Lehet, hogy ismeri a Shilajit, csak nem tudta, hogy több más megnevezése is van. Megtalálható a mumio, mumijo vagy ásványviasz vagy hegyi gyanta kifejezés alatt. A shilajit egész története évmilliókkal ezelőtt kezdődik a hegyek mélyén. Ez egy ragacsos, szinte fekete ásványi anyag, amely gyanta formát ölt. Maga a Shilajit évszázadok során a sziklák közepette a növények lassú és hosszú lebomlása következtében alakult ki, amely idővel nyomás és magas hőmérséklet hatására arra kényszerítette, hogy Tibetben, a Himalájában és az Altáj lábánál kifolyjon a kőzetrétegekből. Itt gyűjtötték és gyűjtik ma is. Akár egyre nagyobb mennyiségben is. A kinézete azonban semmit sem von le az erejéből. Ez elsősorban egyedi összetételében rejlik. Ez egy olyan anyag, amely szó szerint tele van ásványi anyagokkal, beleértve a szilícium-dioxidot, a vasat, a kalciumot, a rezet, a lítiumot, a magnéziumot, a mangánt, a foszfort, a nátriumot és a cinket. A Shilajit nemcsak szerves nyomelemekben gazdag, hanem fulvosavat és huminsavat, aminosavakat, zsírsavakat, terpéneket, B-vitaminokat és növényi antioxidánsokat is tartalmaz. Különösen a fulvosav a shilajit egyik fő hatóanyaga.

A Shilajit hozzájárul a következőkhöz:

 • Energia és vitalitás.
 • Termékenység.
 • Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Potencia és libidó.
 • Kognitív funkciók - memória.
 • Hatékony afrodiziákum.
 • Támogatja a szövetek regenerálódását és az immunrendszert.
 • Támogatja a szellemi teljesítményt.

 Výhody užívání kyseliny fulvové_infografika_hu

Fulvosav - Fulvic acid

Az egyik anyag különleges a mumióban, ez pedig a már említett fulvosav. Hogy még soha nem hallott róla? A fulvicsavat évek óta figyelmen kívül hagyták. A mumio mellett a humuszban is megtalálható. Az a réteg, amely a növény növekedéséhez szükséges alap tápanyag-komplexumot alkotja. És mi már tudjuk, hogy a shilajit lényegében anyag, amely a növények bomlásával jött létre. Ezt a kivételes vegyületet rendkívül kis mennyiségben termelik a jótékony mikrobák milliói, amelyek a lebomló növényekre hatnak. Számos ásványi anyaggal kombinálva összetett molekuláris vegyületet képez. Úgy működik, hogy aktiválja a tápanyagokat a talajban, hogy a növényi sejtek felhasználhassák azokat. Egyes tudósok a fulvosavakat a talaj szerves anyagának legfontosabb részének tekintik, ezért gyakran „a természet csodamolekulájának” is nevezik. Sajnos a modern mezőgazdasági gyakorlatok tönkretették a talajunkat, és így megzavarták a fulvosav természetes előfordulását. Szerencsére magasan a hegyekben, az érintetlen természetben még mindig megvannak ezek a kincsek. A szervezetben a fulvosav olyan transzporterként működik, amely tápanyagokat juttat el a sejtbe, és talán ennek köszönhetően a shilajit olyan hatékony a szervezetre gyakorolt ​​hatásában. Ezenkívül képes önmagához kötődni és eltávolítani a szervezetből a méreganyagokat, például a nehézfémeket.

Miért kell fel venni a shilajit-ot ?

A shilajitnak, vagyis a mumiónak számos pozitív tulajdonsága van, és a legfontosabbakként minden bizonnyal a férfiak egészségére gyakorolt ​​hatást említhetjük a potencia, az energia, a reproduktív rendszer és a nemi szervek egészsége tekintetében.

Co ma v tele na starost testosteron_hu

 • Hozzájárul a reproduktív egészséghez - a terméketlenség

A Shilajit nagyon hatékony a férfiak reproduktív egészségében. A férfiak reproduktív rendszerének egészsége pedig mindenekelőtt a termékenységet jelenti. Egy 2010-es tanulmányban 35 meddő férfi spermaszámát és motilitását vizsgálták. A vizsgálat 90 napig tartott, 28 résztvevőnél szignifikáns javulás mutatkozott a spermiumminőség minden területén.1.

 • Növeli a teszt0szteron szintet

Röviden, az öregedés elkerülhetetlen, a férfiaknál pedig a teszt0szteronszint csökkenésében nyilvánul meg. A férfiak életkorának előrehaladtával a teszt0szteronszint fokozatosan csökken, évente körülbelül 1-2%-kal. Ha a shilajit egyik jellemzőjét kiemelnénk, az a potenciára és a libidóra gyakorolt ​​pozitív hatása lenne. Férfiaknál növeli a teszt0szteron szintjét. Ezt egy 2015-ös tanulmány bizonyította, amely 45-50 éves férfiakra összpontosított.2. Melyik az a kor, amikor a teszt0szteronszint gyorsan csökken. Ez nemcsak kevesebb energiát, életerőt, hanem hajhullást, izomtömeg-csökkenést, szex iránti érdeklődést vagy az erekció elérésének és fenntartásának nehézségeit is eredményezi. Ebben a randomizált, kettős vak vizsgálatban a férfiak teszt0szteronszintjének növekedését mutatták ki 90 napos időszak alatt a placebocsoporthoz képest.

co zpusobuje nizka hladina testosteronu_infografika_hu

 • Szabályozza a hormonokat

A hormonok olyan kémiai hírvivők, amelyek szinte minden területen segítik szervezetünket, mint például a termékenység, a libidó, az alvás, a hangulat, az éhség és a növekedés. Jól érezzük magunkat, ha egyensúlyban vannak. Azonban ugyanolyan könnyű megingatni őket. Ez egy sor kellemetlen tünetet hoz magával a hajhullástól, a súlygyarapodástól, a szüntelen sóvárgástól és a nőknél menstruációs zavarokat okoz. Mindkét nem esetében gyakran a szex iránti érdeklődés hiányát is jelenti. A Shilajit segíti a hormonok optimalizálását férfiaknál és nőknél egyaránt. A rendszertelen és kiadós menstruációval küzdő nők számára pedig kiváló segítőtárs a rendszeres menstruációs ciklushoz és a PMS tüneteinek enyhítéséhez.

 • Az Alzheimer kór megelőzése

A shilajitról ismert, hogy erős antioxidáns, hozzájárul az agy egészségéhez, különösen javítja a memóriát, a figyelmet és a koncentrációt. Tanulmányok kimutatták, hogy neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik.3. Molekuláris összetétele emellett képes megelőzni és lelassítani a kognitív rendellenességek, például az Alzheimer-kór kialakulását.

Proč užívat Shilajit__infografika_hu

 • Segíti az izomtömeg építését és a vasszint egyensúlyát.

Itt elérkeztünk a kezdetekhez. Mivel az izomtömeg növekedése és a csontsűrűség az optimális teszt0szteronszinttől függ, a shilajit pedig segíti annak termelését. Ezen kívül, ha vérszegény , használatával fokozatosan pótolhatja a  szervezetének vasszintjét.

Mivel és hogyan kell használni a shilajitot, és kinek van szánva a shilajit?

A Shilajit jól kiegészíti más gyógynövényekkel. Főleg Ashwagandhával és Macával. Együtt alkotnak egy triót, amely többek között optimalizálja a hormonokat és felkelti a szex iránti érdeklődést, javítja a potenciát és az általános egészséges szexualitást. Nem kizárólag férfiak számára készült. Összetétele tele van ásványi anyagokkal, ezért nők számára is alkalmas. A nők körében főként a visszatérő húgyúti fertőzések elleni harcosként fogott fel.

A Shilajit könnyen bekerülhet az 5 leghatékonyabb anyag közé a férfiak teszt0szterontermelésében és a reproduktív és nemi szervek általános egészségi állapotában. Az előnyök ilyen listájával a shilajit nem hiányozhat az új, továbbfejlesztett Testobossból.

1. BISWAS, T K, S PANDIT, S MONDAL, et al. Clinical evaluation of spermatogenic activity of processed Shilajit in oligospermia. 2010.

2. PANDIT, S, S BISWAS, U JANA, R K DE, S C MUKHOPADHYAY a T K BISWAS. Clinical evaluation of purified Shilajit on test0sterone levels in healthy volunteers. 2015.

3. GALLARDO, Carlos Carrasco, Leonardo GUZMÁN a Ricardo B MACCIONI. Shilajit: A Natural Phytocomplex with Potential Procognitive Activity. 2012.