Liposzómális vitaminok. Miért részesítik előnyben a liposzómális formát?

Ha minőségi étrend-kiegészítőket keres, a fő kritérium érdekeljen, ez pedig a FELSZÍVÓDÁS. Lehet, hogy találkozott a liposomal névvel egyes kiegészítőkön, és nem tudja, mit jelent a címke. A liposzóma azt jelenti, hogy a vitamin vagy ásványi anyag mikroszkopikusan egy gömb alakú, zsírszerű részecskébe van zárva, ami megkönnyíti a szervezet felszívódását. És hogyan lehetséges ez? Ebben a cikkben ezt elmagyarázzuk. 

Mi az a liposzóma, és miért adják hozzá a vitaminokhoz?

Brit hematológus Alec D. Bangham írta le elsőként a liposzómákat 1961-ben  és a Cambridge-i Babraham Intézetben megjelent cikkben. A liposzómák gömb alakú héjak, amelyek kettős zsírsavrétegből állnak, hasonlóan ahhoz a természetes réteghez, amely a sejttest membránját alkotja. A liposzóma szó jelentése a görög  "lipos"  és  ,  ami azt jelenti,  "zsír"  és  és "test"   . A liposzómát egy teljesen át nem eresztő gömbnek tekintheti (lásd az alábbi képet). A liposzóma membrán egy foszfolipid héjból áll, amelynek két rétege van. 

A liposzóma a tápanyag kapszulázására és védelmére szolgál a gyomorsavak okozta károsodástól, ami csökkenti a sejtek felszívódását. A liposzómák olyanok, mint a vitamin-szuperhősök. A tápanyagokat a szervezet különböző helyeire szállítják, ahol aztán felszívódhatnak. És csakúgy, mint a lipidek, ők sem bánják a vizet vagy más elemeket útjuk során. Ez azt jelenti, hogy körülveszik a tápanyagot, megvédik a károsodástól és oda szállítják, ahol lennie kell – anélkül, hogy károsodást okozna. 

Miután a vitamin így kapszulázott, nem tud kiszabadulni a liposzómából, amíg ez a kettős réteg meg nem szakad. A liposzóma megvédi tartalmát az agresszív gyomorsavaktól, enzimektől, PH-változásoktól, oxidációtól a könnyebb felszívódást tesz lehetővé a vékonybél falában. Ahonnan a májba, majd a véráramba jut. Ezzel magasabb koncentráció érhető el a vérben. A foszfatidilkolin, amelyet általában a liposzómák előállításában használnak, a sejtek külső héjának fő építőköve. , és a szervezet ezt követően új sejtek előállítására használja fel. A liposzómális vitaminok teljes termelése nagyon kíméletes. Hő vagy nagy nyomás alkalmazása nélkül a hatóanyag sértetlen marad, biztosítva, hogy a liposzómák nem bomlanak le, mielőtt belépnének a sejtekbe. A hatóanyag tehát közvetlenül a sejtben szabadul fel.

jake_jsou_vyhody_liposomalnich_vitaminu_infografika_hu

A liposzóma lényegében egy védőcsomag, amely a vitamint oda szállítja, ahová való – pl. a célsejthez.

 Milyen előnyei vannak a liposzómás vitaminoknak?

  • Magasabb biológiai hozzáférhetőség és felszívódás.
  • Megvédi a tápanyagokat az emésztés során keletkező károsodástól.
  • Közvetlenül a célsejtbe szállítja a tápanyagot.
  • Ugyanez a hatás alacsonyabb dózisban.
  • Megvédi a mikroelemeket az emésztőenzimektől és a bél mikrobiomától.

Hogyan hatnak a liposzómális vitaminok a szervezetben?

Ha liposzómás technológia nélkül szed vitamint vagy étrend-kiegészítőt, a normál környezeti feltételek, például az oxigén és a páratartalom rontják a kiegészítő minőségét. A szervezetben lévő enzimek és emésztőnedvek rontják azon tápanyagok minőségét és mennyiségét, amelyeket a szervezet képes felvenni  („biológiai hozzáférhetőség”). A liposzómás technológia garantálja, hogy a tápanyag a bélen keresztül a véráramba, majd a célsejtbe kerül.

Miből készül a liposzóma? Napraforgó vs ellentmondásos szójalecitin?

A liposzóma lecitinből készül, és két lehetőség közül választhat. Történelmileg a szója volt a lecitin elsődleges forrása világszerte; a napraforgóból származó anyagok azonban számos előnnyel rendelkeznek. Először is, a szója az egyik leggyakoribb allergia az emberekben, majd a napraforgólecitin extrakciós folyamata és i=7>kíméletesebb, mint a szójalecitin extrakciója. . Ha tudok ajánlani, válassz olyan termékeket, ahol a napraforgó lecitin képezi az alapot. Mint tudjuk, a szója manapság nagyon finomított, ezért többnyire nem vonatkoznak rá a NEM GMO-kritériumok. Bár vannak kivételek. 

Hogyan lehetséges a vitamin liposzómális folyékony formája?

Fontos megjegyezni, hogy a liposzómáknak semmi közük azokhoz a kapszulákhoz, amelyekben vitamint vagy ásványi anyagot tárolnak. Lehet kapszula gyógynövényből, de lehet liposzómás forma is. Hasonló a liposzómás C-vitaminunkhoz. Fontos, hogy a gyártó deklarálja a liposzómális formát, és akkor nem mindegy, hogy kapszula vagy folyékony forma. A folyékony formának van egy nagy előnye, ez pedig az adagolás. A folyékony liposzómás formájú étrend-kiegészítők az Ön igényeihez igazíthatók, vagy ez is nagy előnyt jelent a gyermekek vitaminhasználatában. Természetesen a kapszulát feloszthatod és kiöntheted is, de nem tudom elképzelni, hogy a gyakorlatban hogyan működne, ha például a kapszula tartalmának felét egy teáskanálra öntenéd.

Ha lenne hátránya a liposzómás vitaminoknak, az valószínűleg az ára lenne. Ez elsősorban magának a gyártásnak a bonyolultságából adódik, ami természetesen az ártól is függ.

immunity_hu

A BRAINMAX LIPOSzóMA-KIEGÉSZÍTŐK ÚJ SORA

Örömmel mutatunk be több vadonatúj étrend-kiegészítőt, amelyeket pontosan liposzómális formában hoztunk létre a jobb használhatóság érdekében. Elsőként mutatjuk be a glutation liposzómális formáját, amely a> és< /span> a>  olvashat, ahol részletesebben kifejtettük a hatásait.cikkben. A glutationról bővebben egy külön így megóvja őket az oxidatív károsodástólvörösvérsejtek anyagcseréjében keletkezik (a mitokondriumokban)), amely a semlegesíti a szabad gyököket< a i=19> (reaktív oxigénfajok ésmegvédi a mitokondriumokat a baktériumoktól, vírusoktól, toxinoktól. A glutation minden sejtben megtalálhatóa káros méreganyagok eltávolítása a szervezetből. Fő funkciói közé tartozik termelésének nagy részét a máj biztosítja, de testünk minden sejtje termel Glutationta szervezetünk legerősebb antioxidánsával együttmeIatonin   

A második a régóta várt liposzómás kollagén. I. és II. típusú hidrolizált kollagén peptidekből származik . C-vitaminnal, ami növeli annak felszívódását.1 Ezen kívül a kollagén tartalmaz még E-vitamintcinket és biotin. A kollagén hozzájárul az ízületek egészségéhez, de hozzájárul az egészséges és rugalmas bőrhöz, erős hajhoz és körmökhöz, a ráncok eltüntetéséhez, az izmok és inak erősítéséhez. 

48092-2_immunity-booster-lipo2

 

Az utolsó előtti újdonság a az ízületek teljes értékű táplálása, hogyan másként, mint liposzómális formában. glukozamin és kondroitin-szulfát keveréke a a>támogatja az ízületi folyadék képződését.egészségét ésízületek, porcok, csontfelszín . A komplex segíti az hialuronsav

Erősítés az immunitásért!

A C-vitamint mindannyian ismerjük, még liposzómális formában is van kapszulában. Most azonban a C-vitamin liposzómás folyékony formájával készülünk, amelynek adagolása könnyebben beállítható, ezért gyermekeknek is adható. . Könnyedén módosíthatja a napi adagot.

A megfelelő immunműködés érdekében, amelyet nem tör meg a száraz időjárás vagy a kemény tél, létrehoztunk két liposzóma-kiegészítőből álló komplexet felnőttek és gyermekek számára. BrainMax Liposomal Immunity Booster és BrainMax Liposomal Immunity Kids olyan termékek, amelyek hosszú távú használatre is, és lehet egy folyamatban lévő betegség, alkalmasaktámogatja az immunitást

Néhány utolsó szó

A gyártási folyamat egy fontos dolog, amely megkülönbözteti a jó minőségű és az alacsony minőségű termékeket a piacon. A BrainMax liposzóma-kiegészítők célja olyan termékek előállítása, amelyek a lehető legtisztább formában állnak rendelkezésre. Napraforgó lecitint használunk, ami nem GMO. 

 

Halusková Veronika