Az MSM por használatának 5 előnye

Mi az az MSM?

A metil-szulfonil-metán, más néven MSM egy kéntartalmú vegyület, amely természetesen előfordul növényekben, állatokban és az emberi szervezetben. Az MSM az óceánokból származik, ahol a mikroszkopikus planktonok kénvegyületeket bocsátanak ki a tengervízbe, amelyek gyorsan átalakulnak DMS-vé, egy illékony kénvegyületté, amely a légkörbe kerül. Ebben a szuszpendált gázállapotban a DMS az ózonnal és az ultraibolya napfénnyel reagálva DMSO-t és DMSO2-t képez, amelyet MSM-nek neveznek. Az MSM ezután esővel a földre esik, ahol összegyűlik és a növényekben koncentrálódik. Bár az MSM bőséges a természetben, még a leggazdagabb természetes források is kevés MSM-et biztosítanak. A kén számos feldolgozatlan élelmiszerben megtalálható, különösen a húsban és a zöldségekben, például a brokkoliban, a káposztában, a fokhagymában vagy a hagymában. A hőkezelés miatt azonban gyorsan eltűnik. Csak akkor szívódik fel legjobban az MSM, ha ezeket az ételeket nyersen fogyasztják.

A kén fontos szerepet játszik a glutation - a szervezetünk által termelt egyik legfontosabb antioxidáns - termelésében. Fontos funkciókat tölt be a méregtelenítésben. Kén nélkül a glutation nem tud működni.

1815-2

A rendszeres MSM használat előnyei

1. Segít az ízületi fájdalmakban

A metil-szulfonil-metán egyik előnye, hogy csökkenti az ízületi gyulladást. Kutatások kimutatták, hogy az MSM nagyon hatékony az ízületi rugalmasság elősegítésében is. A rheumatoid arthritis az ízületeket érinti, és hosszú ideig kínozhatja a beteget. Az MSM enyhíti a fájdalmat, duzzanatot és gyulladást. 1.

2. Segít helyreállítani a belek nyálkahártyáját

Az MSM segíthet helyreállítani a bélnyálkahártyát, és csökkentheti a gyulladásos vagy allergiás reakciókat bizonyos élelmiszerekkel szemben. Azok számára is előnyös, akik szivárgó bél szindrómában szenvednek. Az MSM javítja a sejtek permeabilitását és abszorpciós kapacitását a bélrendszerben. Emellett javíthatja szervezetünk tápanyagfelvételi képességét az élelmiszerből. A kénvegyületek a B-vitaminokkal együtt működnek, és növelik a gyomor és a belek izomtónusát, ami elősegíti az élelmiszerek hatékony mozgását az emésztőrendszeren keresztül.

3. Nélkülözhetetlen a glutation szintézishez

A kén fontos szerepet játszik a glutation - a szervezetünk által termelt egyik legfontosabb antioxidáns - termelésében. Fontos funkciókat tölt be a méregtelenítésben. Kén nélkül a glutation nem tud működni.

4. Az immunrendszer erősítése

Az MSM por egyik másik előnye, hogy támogatja az immunrendszert, és ténylegesen felveszi a harcot a kórokozókkal. Minden betegség esetén az egészséges és erős immunrendszer a túlélés záloga. Immunrendszerünket kifejezetten a vírusok és baktériumok elleni küzdelemre tervezték. Ha azonban stressztől szenved, betegség, nagy fizikai megterhelés után vagy valamilyen oknál fogva legyengült az immunrendszere, jelentősen lecsökken a szervezet kórokozókkal szembeni harci képessége. A gyulladás csökkentésével az MSM por segíthet az immunrendszer erősítésében és a glutationszint helyreállításában, ami fontos a fertőzések leküzdésében.

5. Segít az izomkárosodás ellen

Az MSM por másik fantasztikus előnye, hogy csökkenti az izomfájdalmat, és felgyorsítja szervezetünk természetes izomkárosodását helyreállító képességét. A sportolóknak és azoknak, akik rendszeresen edzenek, ajánlott MSM-port hozzáadni vízhez vagy fehérjeturmixhoz. Így javíthatják a teljesítményt azáltal, hogy csökkentik az izom helyreállításához szükséges időt. Ha rendszeresen mozog, de izomfájdalmaktól szenved, az MSM természetes fájdalomcsillapítóként hathat, segít megelőzni és kezelni az izomfájdalmakat, duzzanatot, és egyúttal javítja az ízületek mozgásterét. Kimutatták, hogy segíti az izmok helyreállítását edzés vagy sérülés után.

1815-4

MSM és C-vitamin

Kémiai reakciók és biológiai folyamatok milliói zajlanak le testünkben másodpercenként. Ezen folyamatok mindegyike tápanyagokat, például ásványi anyagokat, aminosavakat és vitaminokat igényel. Az MSM és a C-vitamin több folyamatban is részt vesz a szervezetben, és mivel kiegészítik egymást, az MSM porral együtt 500 mg C-vitamint is érdemes bevinni.

A C-vitamin az MSM-mel együtt a következőkben vesz részt:

  • Új egészséges sejtek termelése.
  • Antioxidáns hatás, amely semlegesíti a szabad gyököket.
  • Kollagén szintézise a kötőszövetek, például inak, ízületek és bőr számára.
  • Egészséges vénák és artériák fenntartása.
  • Az immunrendszer erősítése, beleértve a T-sejteket és a fehérvérsejteket.

Az MSM por különféle formákban kapható, a portól a pelyhekig vagy kapszulákig. Bármelyik formát is választja, győződjön meg arról, hogy a termék kiváló minőségű MSM-ből készül, tiszta organikus formában. Jó támpont lehet az az információ is, hogy a termék nem tartalmaz más anyagot, csak tiszta MSM-et.

Veronika Halusková

 

1. Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial, DrL.S.KimN.D.(Medical Director)DrL.J.AxelrodN.D.(Professor)DrP.HowardM.D.(Medical Director)DrN.BuratovichN.D.DrR.F.WatersPh.D.

 

Ha hibát vagy elírást észlel a cikkben, kérjük, jelezze a korektura@brainmarket.hu címen. Köszönöm!