Málna csigák

malinovi sneci

Módszer

  1. A kinyújtott téglalap alakú leveles tésztát kettévágjuk.
  2. Két négyzetet formázunk, és az egyiket megkenjük málnás kesudió krémmel.
  3. A friss málnát villával pépesítjük, és chia maggal összekeverjük.
  4. A pépesített málnakeveréket a málnás kesudiókrémes rétegre kenjük.
  5. A kiterített részt befedjük a leveles tészta maradék felével. Az elkészített, a közepén kikent tésztát kb 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, és csigaformára kinyújtjuk.
  6. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kókuszcukorral.
  7. Süssük a csigákat körülbelül 20 percig 180 fokon .
  8. A sütőből való kivétel után enyhén megkenjük őket a mázzal, amit úgy készítünk, hogy fehér csokit kókuszcukorral és egy kis kanál málnás kesudiókrémmel felolvasztunk.