2024.03.29-2024.04.01-ig a húsvéti ünnepek miatt nincs telefonos elérhetőségünk és korlátozott az ügyfélszolgálat. Köszönjük a megértést.

Fahéjas csigák

 

Fahéjrudacskák

Módszer

  1. Egy tálba tedd a cukrot, a tejet és a vajat.
  2. Az egészet összekeverjük és egy zacskó élesztőbe öntjük.
  3. Óvatosan összekeverjük, törölközővel letakarjuk, és meleg helyen 15 percig pihentetjük.
  4. Ezután adjunk hozzá 420 g lisztet, tojást, sót, fahéjat, és készítsünk tésztát.
  5. Hozzáadjuk a maradék lisztet és még 5 percig dolgozzuk a tésztát.
  6. Tegye a tésztát egy tiszta tálba meleg helyre, és hagyja kelni 2 órát.
  7. Egy óra múlva kidolgozzuk a tésztát.
  8. Két óra elteltével nyújtsuk ki a tésztát kb.30x50 cm-re.
  9. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg nádcukorral, végül fahéjjal.
  10. A tésztát hengerre tekerjük és kb 3 cm-es darabokra vágjuk.
  11. Sütőedénybe tesszük, és további 30 percig pihentetjük.
  12. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  13. A csigákat megkenjük tojással, és 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.
  14. Hagyjuk kihűlni, végül a mázat keverjük össze és öntsük a csigákra.
  15. Elkészültünk és jó étvágyat kívánunk!