Borsó tészta gombával

Hozzávalók:

  • 80 g borsós tészta

  • 5 gombafej

  • 150 ml tejszín

  • 3/4 teáskanál szárított fokhagyma

  • 1 medvehagyma

  • 3 napon szárított paradicsom

  • kanál ghí

  • gally friss rozmaring

  • egy marék reszelt parmezán sajt

  • Egy marék bébispenót

 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, a főzési idő kb. 6 perc. Ezután engedjük le a vizet és öblítsük le hideg víz alatt. Egy serpenyőben ghee-t hevítünk, és megpirítjuk a medvehagymát a gombával. Adjunk hozzá friss rozmaringot, sózzuk a keveréket, enyhén borsozzuk és hagyjuk meghéjázni. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a felszeletelt aszalt paradicsomot, és felöntjük a tejszínnel. Lassú lángon hagyjuk felmelegedni a szószt, adjunk hozzá egy marék parmezán sajtot, szárított fokhagymát, bébispenótot, és ízlés szerint sózzuk. Végül az egész keveréket keverjük össze a főtt tésztával, és díszítsük reszelt parmezán sajttal.