AZ ELSŐ ABSZORPCIÓ ÉS HASZNÁLHATÓSÁG

A liposzómák napraforgó lecitinből izolált tiszta foszfolipidekből készülnek. Ezek nagysága néhány nanométertől a több tíz mikrométerig terjedhet. A vízzel együtt a foszfolipidek mikroszkopikus struktúrákat alkotnak, középen vízzel töltött üreggel, amelyet foszfolipid héj vesz körül. Ezután a foszfolipid közepén lévő vízben más molekulákat is fel lehet oldani, például vitamint vagy glutationt, amelyeket könnyen be kell szívnunk a szervezetbe. És bár a hidrofil (víz-vonzó) molekulák a kapszulázott mag belsejében tarthatók, a hidrofób (víztaszító) anyagok feloldódhatnak magában a foszfolipid membránban - ily módon a liposzómák hidrofil és hidrofób molekulákat egyaránt képesek szállítani. Ezeknek az egyedülálló tulajdonságoknak köszönhetően mind az anyatermészet, például az anyatejben, mind pedig a speciális gyártók gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők gyártása során használják őket.
A liposzómák mikrotápanyagok szállítására történő alkalmazásának fő előnye, hogy az emésztőrendszeren áthaladva önmagukat a liposzómákat semmilyen módon nem zavarja az emésztés folyamata. A hagyományos étrend-kiegészítőkkel a test nagyon sok összetett molekulát megtör, mielőtt felszívódna, vagy egyszerűen nem szívja fel őket olyan könnyen, vagy később metabolizálja és lebontja a májat, így az általános felhasználás nagymértékben csökken.
Ezzel szemben a liposzómák stabilitása és ideális mérete miatt könnyen felszívódnak. De ez még nem minden. A különbség abban is van, hogy a liposzómák gyorsabban jutnak be a véráramba és a sejtbe. Specifikus molekuláris formájuknak köszönhetően a liposzómák a nyirokrendszeren keresztül szívódnak fel, ahol az úgynevezett mellkasi csatornába hatolnak közvetlenül a véráramba. A következő lépésben az összes sejtbe felszívódnak az úgynevezett passzív diffúzió révén. Ez ellentétben áll a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó klasszikus kiegészítőkkel, amelyek első lépésben belépnek a májba, ahol metabolizálódnak, és csak ezután jutnak be a véráramba.
A liposzómák azonban még jobban felszívódnak. Segítenek az aktív molekulák közvetlen transzportjában a sejtes folyamatokba, ahol nagy mennyiségű mikrotápanyagra van szükség. A liposzóma foszfolipid kétrétege képes összekapcsolódni más kétrétegekkel, például magával a sejtfallal - és így a liposzóma tartalma (vitaminok vagy más hasznos anyagok) közvetlenül a sejtekbe kerül.
AZ EKOLIFE NATURA MÁRKÁRÓL
Az Ekolife Natura egy nagyon dinamikus és sikeres vállalat Szlovéniából, amely a klinikai vizsgálatok során tesztelt prémium liposzómás vitaminokra, liposzómás kelát ásványi anyagokra és liposzómás tápanyagkészítményekre szakosodott. A céget 2007-ben alapították táplálkozási szakemberek, Tjaša és Tajča Pavček nővérek. Hatalmas motiváció az egészséges életmód iránti érdeklődés, az oktatás, az információmegosztás és mindenekelőtt az a tény, hogy mindketten három gyermek édesanyja. Ezért bármilyen új termék létrehozása előtt megkérdezik - adnánk-e gyermekeinknek is? Nem találnánk jobb minőségbiztosítást. Az Ekolife Natura liposzómás vitaminjai abszolút csúcsot jelentenek a test felszívódása és felhasználhatósága szempontjából. A liposzómák egyedülálló technológiája lehetővé teszi a hatóanyagok közvetlen szállítását a sejtekbe, hogy a vitaminok a lehető legnagyobb hatást érjék el a szervezetben.