Pincészet Bystřický - Zweigeltrebe 2018
Kód: 98278Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Pincészet Bystřický - Zweigeltrebe 2018
Teljes és mégis friss rubin vörösbor, 18 hónapig érlelve hordóban. Gazdag gyümölcsös íze cseresznyefőttnek, jellegzetes cseresznyés aroma a finom fűszeres aromáig Nem szűrt és nem tisztázott. Természetes vörösbor.
Sur-lie érlelési módszer
A sur-lie egy ősi módszer a bor érlelésére iszap jelenlétében. Abban a pillanatban, amikor a borélesztő az összes cukrot alkohollá alakítja, lebomlik, és így az élesztő iszap fő összetevőjévé válik. A helyes technológiai eljárás betartása érdekében rendszeres keverés szükséges. Miután az egész folyamat fermentációja befejeződött, a bort már nem szűrjük.
A szőlőtermesztésről
A Bystřický pincészet a dél-morvaországi Bořetice kis pincészete. E név mögött a vörösborok, a természet és az ízletes ételek két rajongója áll - Vojta és Anička. Életmódjukat is kivetítik termékeikbe. Csak természetes készítmények és borok segítségével gondoskodnak a szőlőről, hogy ő maga megmutathassa, mi van bennük. A szőlőültetvények kezelését ezért gyógynövények - csalán és zsurló, valamint biodinamikus készítmények - macerálásával nyert permetezéssel hajtják végre.
A szőlőt a legkíméletesebb eljárásokkal dolgozzák fel technológiai beavatkozás nélkül, és minimálisan szűrik. Tölgyfahordókon a borokat legalább 12 hónapig a sur lie módszerrel képzik. Ezután palackokban öregítik őket a megfelelő vitalitás érdekében. A minimális beavatkozásoknak és a héjak hosszú macerálásának köszönhetően a bor tanninokat és antioxidánsokat szerez. A ként minimálisan használják ezekben a borokban, az ökológiai rendszer határain belül.
Jelenleg Vinařství Bystřický a Demeter minősítés megszerzésére törekszik. Ez a tanúsítás biodinamikus mezőgazdaságon alapul, ahol nem használhatók szintetikus műtrágyák, vegyi növényvédő szerek vagy adalékanyagok használata maguknak a termékeknek a gyártásához. A biodinamikus mezőgazdaság alapja a talaj fenntartása a jövő generációi számára.
Miért érdemes minőségi vörösborokat inni?
A minőségi vörösborok sok hasznos anyagot tartalmaznak, és ezek egyike a tannin. A tanninok vagy tanninok olyan vegyületek, amelyek összehúzó-keserű ízűek. Antiszeptikus és antioxidáns tulajdonságaik mellett képesek megkötni és eltávolítani a káros anyagokat a testből, és többek között növelik a kapillárisok permeabilitását és megakadályozzák az artériák megkeményedését.
Egy másik anyag a resveratrol. A szőlő héjában található és erős antioxidáns. A resveratrol jótékony hatással van a májra, az agyra, a hormonális egyensúlyra és az izomtömegre. Hihetetlen erővel küzd a sejtek természetes öregedésével. A resveratrol egyéb hatásai kétségtelenül tartalmaznak pozitív hatást a magas vérnyomás elleni küzdelemben. A resveratrol csökkenti az erekre nehezedő nyomást, és ez a teljes regenerációjukhoz vezethet. Végül, de nem utolsósorban neuroprotektív funkcióval rendelkezik, mert segít megvédeni az agysejteket és ezáltal a kognitív tulajdonságok csökkenését.
A minőségi vörösbor további előnye az antioxidánsok mennyisége. Az antioxidánsok olyan anyagok csoportja, amelyek megvédik a test sejtjeit a szabad gyököktől. Sok szabad gyökök vesznek körül minket, különösen ez egy nem megfelelő étrend (főleg a telített zsírok, az élelmiszerekben található tartósítószerek feleslege), a dohányzás, a levegő, a stressz stb.
Stílus: száraz
Feldolgozás: felül fekvő finom iszap, 18 hónapos hordóban
Alkoholtartalom: 13,18%.
Térfogat: 0,75 l
18 év alatti személyek számára történő alkoholtartalom-értékesítés tilalma
A 18 évesnél fiatalabb személyek számára történő alkoholos értékesítés tilalma miatt a terméket futárral történő átadáskor ellenőrizzük a vásárló életkorának megfelelően.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Borok |
---|---|
Súly: | 2.5 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!