Gyakran ismételt kérdések a termékekkel kapcsolatban

Emésztőenzimek és probiotikumok

Mi a különbség a probiotikumok és az emésztőenzimek között?

A probiotikumok élő, egészséges baktériumok, amelyek kulcsfontosságúak az egész emésztőrendszer egészségéhez. Szimbiózist hoz létre, és az emésztőrendszer egészsége attól függ, hogy a mikrobiom (jótékony és káros baktériumok halmaza) mikor van egyensúlyban. Sok élelmiszerben megtalálható, de sajnos nem mindig elegendő. Különösen krónikus problémák esetén vagy antibiotikum szedése után. Ilyen esetekben a probiotikumok pótlása szükséges. Az emésztőenzimek olyan molekulák, amelyek segítenek a táplálék megfelelő lebontásában, hogy az ne maradjon tovább a gyomorban a szükségesnél. Saját emésztőenzimeinek elégtelen működése esetén gyomorfájdalmat, égő érzést tapasztalhat, gyomorégés vagy reflux.

Kombinálhatók az emésztőenzimek és a probiotikumok? És mikor kell használni őket?

Igen, lehetséges. Étkezés előtt emésztőenzimek, étkezés után probiotikumok szedését javasoljuk. Ha egyidejűleg antibiotikumot szed, javasoljuk a probiotikumok szedését legalább 4 órás időközönként.

A probiotikumok nem romlanak a szállításkor?

A probiotikumok stabilak a hidegebb őszi, téli és kora tavaszi időben. Nyáron probiotikumokat küldünk hűtőlemezzel együtt, hogy megelőzzük a romlásukat.


Vitaminok

Mi a különbség a klasszikus C-vitamin és a liposzómális forma között?

Egyszerűen fogalmazva: felszívódás. A liposzómális forma egyedülálló abban, hogy az egész vitamint egy foszfolipid burokba "burkolja". A foszfolipid sejtjeink gyakori összetevője. Ebben a csomagban biztonságosan szállítja a C-vitamint oda, ahová való. A szervezet a kapott foszfolipideket használja fel. A liposzómális C-vitamin felszívódása eléri a 93%-ot a klasszikushoz képest, amely körülbelül 10%-os felszívódású.

Miért nem használják a liposzómális formát a D3-vitamin előállításához?

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, így étkezés után bevéve nem okoz gondot a felszívódás. A klasszikus D-vitamin és a liposzóma közötti különbség százalékos egységekben van a liposzómális javára. A termék ára így minimális felszívódási különbség mellett magasabb lenne.

Mi a helyzet a D3-vitamin adagolásával?

A jogszabályok szerint az ajánlott napi adag 600 NE. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az ajánlott 600 NE nem elég egy egészséges ember szükségleteinek kielégítésére. A tanulmány szerint az adagnak közel 15-ször nagyobbnak, azaz napi 8895 NE-nek kell lennie.

Miért van D3-vitamin a K2-vel együtt?

A D3-vitamin a K2-vel együtt szinergikusan hat. A K2-vitamin megakadályozza az erek meszesedését (erek meszesedését), és segíti a kalcium elszállítását oda, ahová tartozik, azaz a csontszövetbe, a fogakba stb. A K2-vitamin azonban egyes emberek számára egészségügyi okokból tilos lehet. Ezért létrehoztuk a D3-vitamin K2 nélküli változatát.


Hořčíky

Mi a különbség a magnézium különböző formái között?

A magnézium legjobb formái a magnézium-biszglicinát, a magnézium-malát és a magnézium-L-treonát. Ezek mind tökéletesen felszívódó formák, de mindegyik forma jobban illik valami máshoz. Abban az esetben, ha a szervezet magnéziumszintjét pótolni kell, az ideális forma a biszglicinát, amelyet Performance Magnesium néven találhat meg. Ez a forma akkor megfelelő, ha görcsöktől, izomrángásoktól, tikkektől szenved vagy fizikailag aktív. Délután, edzés vagy egyéb fizikai tevékenység után használják.


A magnézium-malát második formája a magnézium energizáló formája, amelyet almasavdal egészítenek ki. Együtt olyan kombinációt hoznak létre, amely elősegíti az energiatermelést a sejtekben (ATP). Reggel használatos, és azoknak is megfelelő, akiknek reggelente energiát kell pótolniuk. Az e-shopban Energy Magnesium néven találja meg.


A magnézium viszonylag új formái közé tartozik az L-treonát, és ez az egyetlen olyan magnéziumforma, amely közvetlenül a vér-agy gáton keresztül jut be az agyba, ahol megnyugtat és elősegíti a jobb alvást. Ez a forma megtalálható a Sleep Magnesium néven az e-shopban, és azoknak megfelelő, akik stressztől, szorongástól szenvednek, akik szeretnének napközben erősíteni a kognitív funkciókat, vagy elősegíteni a jobb alvást. Leggyakrabban este használják, amikor oldja a stresszt és megnyugtat. Reggel is használható, ha a nap folyamán módosítani kell a koncentrációt.

Kombinálhatom a magnézium különböző formáit a nap folyamán?

Határozottan igen. A magnézium egyike azon ásványoknak, amelyek több mint 300 biológiai reakcióban vesznek részt. Bár minden testrendszer számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, egyben a lakosság egyik leghiányosabb ásványi anyaga is. Ezért kombinálhatja és használhatja mindhárom formát az egyes magnéziumokhoz megadott adagolás szerint.


CéBéDé

A Cébédé cseppek csak aromaterápiára szolgálnak?

A jogszabályok szerint a Cébédé és a Cébédé cseppek kizárólag aromaterápiás célokat szolgálnak, az egyéb felhasználás személyes belátása szerint történik.

Miben különbözik az egyes Cébédé és Cébégé cseppek?

Aszerint kell választani, hogy az egyes cseppek mire valók. A cseppek a terpének arányában különböznek egymástól, ezért minden csepp egy kicsit más célra alkalmasabb. A cseppek közötti könnyebb tájékozódás érdekében olyan neveket választottunk, mint a Day, Night vagy Relax.

A Cébédé és a Cébégé cseppek tartalmaznak THC?

Igen, azonban a bennük lévő THC-tartalom a törvényes 1%-os határon belül van.


NAC a Glutathion

Mi a különbség a NAC és a glutation között?

A NAC vagy N-acetilcisztein a glutation előfutárra. Ez azt jelenti, hogy tested a NAC-ot glutationná alakítja. A glutation leegyszerűsíti a szervezet munkáját, és kihagyja ezt az átalakulást a folyamatból.

Mikor érdemes előnyben részesíteni a glutationt a NAC-val szemben?

A glutationt időseknek vagy azoknak ajánljuk, akik azonnali kezelésre szoruló akut problémákkal küzdenek. Megelőzésként fiatalabb és középkorúaknak inkább a NAC-t ajánljuk.


További kérdések

Hogyan válasszunk kék fényt blokkoló szemüveget?

Jó, ha a szemüveget aszerint választja ki, hogy melyik napszakban szeretné használni. A 80%-os vagy afeletti elzáródású szemüvegeket csak esti használatra szánják, mivel segítik a mindenütt jelenlévő kék fényt, amely megakadályozza a melatonin termelődését az agyban. A kék fény blokkolásával megindul a melatonin termelése, ezáltal jobb, gyorsabb alvás, valamint jobb és mélyebb alvás érhető el. A 20-40%-os elzáródású védőszemüveget elsősorban arra tervezték, hogy megvédje a látást a kék fény hatásaitól, aminek gyakran több órát is ki vagyunk téve a munkahelyen.

Mi a különbség a Testoboss és a Testamento között, és használhatom őket együtt?

A Testamentot azzal a céllal hozták létre, hogy optimalizálja a hormonrendszert férfiak és nők esetében egyaránt. Természetes anyagokból álló komplexum, amelyek együttesen pozitívan hatnak a hormonháztartásra, és a termék mindenkinek szól, aki a hormonális egyensúlyzavar tüneteitől szenved. A Testoboss egy férfiaknak készült termék, melynek összetételébe olyan gyógynövényeket válogatnak össze, amelyek afrodiziákum tulajdonságokkal rendelkeznek, támogatják a termékenységet, a potenciát, a nemi szervek egészségét és a libidót. A két termék együtt is használható.

Mi a különbség az NMN és a NAD + között?

A NAD + egy nagyon fontos molekula, amely az energiatermelésen kívül más folyamatokban is részt vesz, mint például a DNS-javítás vagy a neurodegeneratív betegségek megelőzésében. A NAD + azonban túl nagy molekula ahhoz, hogy belépjen a sejtbe. Ezért először NMN-re kell konvertálni. Amint az NMN belép a cellába, NAD +-ra konvertálódig. Az NMN biológiailag jobban hozzáférhető, ami azt jelenti, hogy a szervezet könnyen feldolgozhatja saját NAD +-mát. Egy prekurzor, például az NMN használata a legegyszerűbb és legjobb módja a NAD + szintek növelésének.

Miért van ráírva a termékre, hogy a használatát orvossal kell egyeztetni?

Ez semmi különös. Az étrend-kiegészítők esetében ezt a címkét jogszabály írja elő, ezért minden terméknél el kell látni.