Hogyan készítsük el a Yerbát?
A Yerba többször is öntözhető anélkül, hogy jelentősen elveszítené a Yerba hatásait. Általában legfeljebb 6 új infúziót készítünk egy adag Yerba-hoz . Ezért nem szükséges "új Yerbát" adni minden más kalábáért. Ha érzékeny a koffeinre, javasoljuk, hogy kezdjen egy evőkanállal, majd adjon hozzá még többet. A Yerba Maté hagyományos elkészítéséhez szükséged lesz egy kalábúra és egy bombilla , melyeket e-shopunkban is megvásárolhatsz. Ha nincs vízforralód, amin beállíthatod a hőmérsékletet, akkor nyugodtan szerezz be hőmérőt.
1. Ha kezdő vagy, akkor elég lesz, ha 2-3 evőkanálnyit teszel a kalába. Tapasztalt felhasználók fel tudnak kelni 4-5 evőkanál.
2. Öntsön egy kis vizet a kalábaba, hogy a Yerba levelei nedvesek legyenek. Közben felöntjük a vizet 70-80 fok.
3. Ha a víz készen áll, és a Yerba levelei megnedvesedtek, öntsük színültig a kalapácsban lévő Yerba vízforralót.
4. Hagyd hatni legalább 3 percig , majd egész nap ihatod a bombillán keresztül.
5. A Yerba többször öntözhető, amíg elveszíti ízét.