Hogyan lehet gyorsan fogyni? Fogyassz sok fehérjét és rostot.

Az elmúlt években a fehérje és a rostmagas fehérjebevitel és a rost kombinációja hatékony a fogyás és az általános egészségi állapot javításának eszközei.

Fehérje nélkül nem tudsz fogyni!

A fehérjék testünk alapvető építőkövei, és nem csak a fogyás folyamatában játszanak kulcsszerepet. Segítenek az izomtömeg felépítésében, ami fokozza az anyagcserét és elősegíti a kalóriaégetést. Ezenkívül a fehérjék magasabb termogenikus hatást fejtenek ki, ami azt jelenti, hogy a szervezet több energiát éget el emésztésükkor.  

Egy olyan időszakban, amikor fehérjehiány van az étrendben, legjobb esetben is sokkal nagyobb mennyiségű szénhidráthoz nyúlunk. Gyakrabban azonban kiderül, hogy valami édesség után nyúlunk. Legyen szó fehérjéről vagy rostról, szervezetünk reagál erre a hiányra. 

A fogyás során előfordulhatnak olyan napok, amikor a bevitel egyszerűen meghaladja a kiadásait. Ilyenkor teljesen mindegy, ha több fehérje van. A fehérjék nem olyan erősen hajlamosak raktározódni, mint a testzsír. Ez annak köszönhető, hogy szervezetünk minden tápanyagot kicsit másképp dolgoz fel. Ahhoz, hogy zsírként raktározódjon, a fehérjéknek más biokémiai folyamatokon kell keresztülmenniük, mint a szénhidrátoknak. A fehérjék általában csak körülbelül 66%-ban raktározódnak zsírtartalékban. Ezzel szemben a 80%-aa szénhidrátok és a zsírok 96%-a zsírraktárban raktározódik! 

1.) Növelik a jóllakottság érzését

A fehérje laktatóbb, mint a zsír vagy a szénhidrát, ami a teljes kalóriabevitel csökkenéséhez vezethet. Ez a hatás részben olyan hormonok felszabadulásának köszönhető, mint a kolecisztokinin és a GLP-1, amelyek jelzést adnak az agynak, jóllakottnak érzi magát a>.

2.) Növelik a termogenezist

Támogatják az izomtömeg fenntartását: fogyás során az izomtömeg a zsírszövettel együtt veszíthet. A fehérjék fontosak az < /span>< és i=3>karbantartásés izomnövekedés, így megfelelő bevitelük segíthet az izomtömeg megőrzésében , ami fontos a magasabb anyagcsere fenntartásához.

Proč jsou bílkoviny důležité při hubnutí

3.) Csökkentse az étel utáni sóvárgást és a túlevést

A magasabb fehérjebevitel csökkentheti az étkezési sóvárgást és a túlevést, különösen este vagy éjszaka. Ez a hatás összefüggésbe hozható a vércukorszint szabályozásával és az étkezési vágyat befolyásoló hormonokkal.

Élelmi rost

A főként zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű termékekben és hüvelyesekben található rostok támogatják az emésztést, javítják a bélrendszer egészségét és segítik a telítettség érzésének hosszú távú fenntartását. A kutatások azt sugallják, hogy a megnövekedett rostbevitel elősegítheti a fogyást, függetlenül a többi makrotápanyagtól és a teljes kalóriabeviteltől.

29972-4_co-zpusobuje-nedostatek-bilkovin-a-vlakniny (1)

Számos tanulmány megerősíti, hogy a fehérje- és rostfogyasztás elősegítheti a fogyást. Ebben a tanulmányban tizenöt elhízott felnőtt vett részt, akik tizenkét hetes programban vettek részt egyéni táplálkozási tanácsadáson. A cél a magasabb rost (35 g/nap) és sovány fehérje (0,8 g/kg ideális testsúly) napi bevitele volt.1

Egy másik tanulmány a rostbevitel hatását vizsgálta a fogyásra és az étrend betartására olyan túlsúlyos vagy elhízott felnőtteknél, akik > korlátozott kalóriabevitel. Az eredmények azt mutatták, hogy a makrotápanyagoktól és a kalóriabeviteltől független rostbevitel elősegíti a fogyást és az étrend betartását >2.

Jak vláknina podporuje hubnutí

Továbbá egy tanulmányt végeztek, amelyben a magas fehérjetartalmú étrendet egy magas rosttartalmú étrenddel hasonlították össze olyan nőknél, akiknél metabolikus szindróma kockázati tényezői vannak. Ez a tanulmány megállapította, hogy a dús fehérjetartalmú étrend nagyobb zsírvesztést és alacsonyabb vérnyomást eredményezett, mint a magas szénhidrát- és rosttartalmú étrend. a> a>3

Ezek a tanulmányok arra utalnak, hogy a rostban gazdag, alacsony fehérjetartalmú étrend hatékony módja lehet a fogyás elősegítésének, különösen a túlsúlyos vagy elhízott embereknél.

 

Fehérje és vércukor

1. ) A glükóz lassú felszívódása

A fehérjék általában lassítják a glükóz felszívódását a véráramba. Ennek oka az emésztési folyamat lelassulása, ami segíthet a stabilabb vércukorszint fenntartásában, különösen étkezések után.

2.) Inzulinválasz

Bár önmagában a fehérje nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint a szénhidrát, befolyásolhatja az inzulin felszabadulását, hormon, amely segít a vércukorszint szabályozásában.

3.) Hatás a jóllakottságra

A fehérje fokozza a jóllakottságot, ami kevesebb kalóriához vezethet, és potenciálisan támogatja a testsúlyszabályozást, ami fontos az egészséges vércukorszint megőrzéséhez, különösen a cukorbetegek vagy prediabéteszes betegek esetében. a>

29972-3

Rost- és vércukorszint

1.) A szénhidrátok felszívódásának lassítása

A rostok, különösen az oldható rostok, lassíthatják a cukrok és a szénhidrátok felszívódását a bélben, ami lassabb és egyenletesebb vércukorszint étkezés után.

2.) Inzulinérzékenység javítása

A rendszeres rostbevitel javíthatja az inzulinérzékenységet, ami fontos az egészséges vércukorszint megőrzéséhez és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez. 

3.) A bél egészségének támogatása

A rostok hozzájárulnak a bél mikroflórájának egészségéhez, ami pozitív hatással van az általános egészségre és hatással lehet a glükóz anyagcserére és az inzulinválaszra is.

Szinergikus hatás

A fehérje és a rost étrendben való kombinálása szinergikus előnyökkel járhat a vércukorszint szabályozásában. Például a két tápanyagban gazdag ételek hosszabb ideig megőrzik a jóllakottságot, csökkentik a túlevés valószínűségét és segítik a stabilabb vércukorszintet.

bannerappetite

A magas vércukorszint hátráltathatja a fogyást, mert a felesleges inzulin, amely a szervezetben lévő cukorfelesleg következtében termelődik, jelzi a szervezetnek, hogy elegendő energiával rendelkezik, és zsírraktározásba kezd. zsírégetést.  Ezenkívül a hosszú távú magas inzulinszint inzulinrezisztenciához vezethet, amely állapot, amikor a sejtek kevésbé érzékenyek az inzulinra. Az inzulinrezisztencia túlsúllyal vagy elhízással jár, és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázati tényezője. A vércukorszint egészséges tartományban tartása segít a szervezetnek a szénhidrátok és fehérjék energiatermelésében történő feldolgozásában, ahelyett, hogy zsírként raktározná őket.  A vizsgálati eredmények ezért arra utalnak, hogy a megfelelő rost- és fehérjebevitel kombinációja hatékony módja lehet a stabil vércukorszint elérésének és a fogyás elősegítésének. Kipróbálhat elegendő jó minőségű fehérjét és rostot BrainMax Apetite killer formájában, minden adag 15 g fehérje natív savófehérjéből és 11 g rost a psylliából.

 Következtetés

A magas fehérje- és rostbevitel kombinációja hatékony fogyókúrás stratégia. Nemcsak elősegíti a zsírégetést és növeli a jóllakottság érzését, hanem hozzájárul az általános egészségi állapot javításához is. Fontos, hogy az ilyen étrend kiegyensúlyozott legyen, és az optimális eredmény érdekében rendszeres testmozgással egészüljön ki.