BrainMax Pure RAW virágméz eperrel, 500 g

Kód: 49510
5 135 Ft
Raktáron (>5 db)

Fagyasztva szárított eper finom RAW virágmézben az édes méz és az eper édes-savanyú ízének tökéletes kombinációja. Az epret liofilizálással szárítják úgy, hogy ne tartalmazzon vizet, ugyanakkor megmaradjon tápértéke és mindenekelőtt sajátos íze. A RAW mézet gondosan feldolgozzák, nem szűrik, nem pasztőrözik, így a legjobb minőségűek közé tartozik. A mézben minden egészségvédő anyag megőrződik, mint például a B1, B2, C-vitamin, az ásványi anyagok, mint a vas és a kalcium, az enzimek, az aminosavak, az antioxidánsok, a virágpor és a propolisz

Valaki azt állítja, hogy a mézen felesleges a "RAW" felirat, minden méz nyers. Való igaz, hogy a méhektől származó méz természetesen nyers, de ezt követően a méhészek nem kötelesek a mézet 40 °C alatt tartani melegítéskor, ezért a mézet gyakran túlhevítik 70 °C körüli hőmérsékletre.

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
30 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

ökológiai tenyésztés
Ökológiai méhészet
természetes utca
 
RAW Méz a természetből
Cseh Köztársaság
Cseh termék

Virágos RAW méz eperrel Csehországból

A fagyasztva szárított epret édes RAW mézbe mártottuk , amely dél-morvaországi bioméhészetből származik, és az eredmény egy édes csemege, amelyet joghurtba vagy túróba keverhet. És miért fagyasztva szárított eper? A liofilizálás vagy fagyasztva szárított gyümölcs egy viszonylag új technológiai eljárás, amelynek során a gyümölcsöt lefagyasztják, mielőtt a környezeti nyomást csökkentenék. A gyümölcs úgynevezett szublimáción megy keresztül, melynek során a fagyott víz közvetlenül vízgőzné párolog el, ami a víz 99%-át eltávolítja az eperből. Ugyanakkor megmarad a tápérték és a kiváló íz.

nyers mézes eper
méhész

Miben különbözik a RAW méz a klasszikus méztől?

Minden mézet ökológiailag és körültekintően dolgozunk fel, ami azt jelenti, hogy nem teszünk ki gyors hőmérséklet-változásnak. A mézet a centrifugálás után azonnal szűrik egy kettős szénszűrőn, ahol felfogják a fésű viaszmaradványait, a keretben lévő munkadarabokat és a kaptárban lévő szennyeződéseket. Ugyanakkor a mézben kisebb mennyiségben megmaradnak az apró pollenszemek, aminek köszönhetően az emberi szervezetre pozitívan ható anyagok is megtalálhatók a virágporban.  A fő különbség a RAW méz és a közönséges méz között a feldolgozási módban van. A RAW mézet általában csak szűrik, hogy eltávolítsák a viaszdarabkákat és a nagyobb szennyeződéseket, ami azt jelenti, hogy természetes és feldolgozatlan marad. A klasszikus mézhez képest a RAW méz valóban minimálisan feldolgozott. Nem megy át pasztőrözésen, amely a szennyeződések mellett eltávolítja a méhek pollent, propoliszt stb. Ráadásul nagyon finom.

A normál méz vs. BrainMax RAW Med

Rendszeres méz BrainMax RAW Med
réz méz eperrel
❌ Hőkezelés ✅ Melegítetlen méz
❌ Hozzáadott adalékanyagokat tartalmazhat ✅ Adalékanyagok nélkül
❌ Különféle mézfajták keverése lehetséges ✅ Egyfajú méz Csehországból
❌ Cukorral édesíthetjük ✅ Nem tartalmaz édesítőszert
❌ Gyakran ismeretlen eredetű ✅ Dél-Morvaországból származó méz

Honnan származik a méz?

Ami a méz ízét és egészségügyi előnyeit illeti, mindkettő nagyban függ a méhek beporzásának helyétől. Mézünk egy morva biofarmról származik , ahol a méhek az első helyen állnak, és itt őrzik meg a táj természetes biodiverzitását. A méhek így változatos földterülettel rendelkeznek, és ez a méz ízében is megmutatkozik. Ráadásul a méz egy helyről származik, és nem keverik másfajta mézzel. A dél-morvaországi méhek szorgalmasan dolgoznak a mézünkön.

méz honnan
nyers mézes eper4

Milyen az íze és az állaga?

A hagyományos mézhez képest, amely gyakran átlátszóbb, RAW méz kissé zavaros megjelenésű. Nem megy át szűrésen, ezért nem lehet eltávolítani a méhsejt apró részecskéit. A RAW méz hajlamosabb a kristályosodásra, mert még pasztőrözésen sem esik át. Az ízét tekintve a RAW méz bőven kínál. A minimális feldolgozásnak köszönhetően a mézben nagyobb arányban marad pollen, ami befolyásolja a keletkező méz ízét. Az íz természetesen attól függ, hogy a méhek adott pillanatban milyen arányban poroznak be az egyes növények és gyógynövények.

Kristályosodás

Az igazi méz jellegzetes megnyilvánulása az idő utáni kikristályosodása – népies nevén „cukrozás”. Ha a mézet pasztőrözik, mikroszűrésnek vetik alá, vagy más szirupot adnak hozzá, a kristályosodás elnyomódik, de az összes hasznos anyag is elpusztul. A kristályosodás teljesen természetes jelenség, ami egyben a minőség igazi jele is, mivel nem hőkezelték. A kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz visszaállítható eredeti folyékony állapotába, ha lassan melegítjük vízfürdőben, legfeljebb 40°C-os hőmérsékleten.  De ha bármely más méz egy év után otthon, kamrában vagy például pincében nem kristályosodik ki, akkor ez egyértelmű jele a hozzáadott vegyszerek jelenlétének, a magas hőmérsékletű pasztőrözésnek, egyéb édesítőszerek jelenlétének, tartósítószerek, blokkolók, szirupok és egyéb anyagok, amelyek megakadályozzák a méz cukrosodását és folyékony maradnak. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően, amelyeket a mézhez adtak, és a mézet magas hőmérsékletre hevítették, gyakran elveszíti a hasznos anyagok összes értékét.

a méz kristályosodása
(Maďarština) (12)

BIO méz vagy ipari cukor?

A méhészet ökológiai módszere a méhpopulációk védelmét és környezetük biológiai sokféleségének megőrzését célozza, ami nemcsak a méhészeti termékek ízi tulajdonságainak szerves része, hanem mindenekelőtt annak a bizonyosságnak, hogy a méhek életükhöz stabil és egészséges környezetet biztosítanak. Ha valami fenyegeti a méhpopulációt, az a természetes élőhelyek, például rétek, legelők elvesztése, valamint a peszticideknek és gyomirtóknak való kitettség, amelyek csökkentik a méhek immunfunkcióit. Az ökológiai gazdálkodás garantált módja annak, hogy nem csak a méhek, hanem a természet egésze javára is szolgálhat.

Miért nem BIO a méz?

Bár a mézeket egy harmadik fél peszticidek és nehézfémek szempontjából vizsgálja, a méz BIO-tanúsítványának megszerzése bonyolultabb. A méz BIO-tanúsítványa nem ugyanolyan értékű, mint a gyümölcsök vagy zöldségek esetében. Mivel a méhek akár 10 km-es körzetben is repülnek, kevesen tudják garantálni, hogy a méhek nem poroznak be olyan virágokat, amelyek nincsenek összhangban a BIO mezőgazdasággal. Éppen ezért nagyon sok kisebb méhészt lehet találni, aki felelősségteljesen közelíti meg a méhcsaládok viselkedését, és nem rendelkezik BIO minősítéssel.

réz

Tápérték 100 g-ra

energia érték
1390 kJ / 332 kcal
Zsírok
0 g
- ebből telített zsírsavak
0 g
Szénhidrát
82 g
- ebből cukrok
80 g
Rost 0 g
Fehérjék
0,27 g
0 g

A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert!

Összetevők: 96% RAW ragasztott virágméz, 4% liofilizált eper.

Gyártó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.

Tárolás: Ne tegye ki közvetlen napfénynek. Felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni és 2 hónapon belül felhasználni.

Csomag mérete: 500 g

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: BrainMax
Gyártó: BrainMax Pure
Térfogat: 500 g

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: