BrainMax Pure RAW virágméz eperrel, 500 g
Kód: 49510Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Virágos RAW méz eperrel Csehországból
A fagyasztva szárított epret édes RAW mézbe mártottuk , amely dél-morvaországi bioméhészetből származik, és az eredmény egy édes csemege, amelyet joghurtba vagy túróba keverhet. És miért fagyasztva szárított eper? A liofilizálás vagy fagyasztva szárított gyümölcs egy viszonylag új technológiai eljárás, amelynek során a gyümölcsöt lefagyasztják, mielőtt a környezeti nyomást csökkentenék. A gyümölcs úgynevezett szublimáción megy keresztül, melynek során a fagyott víz közvetlenül vízgőzné párolog el, ami a víz 99%-át eltávolítja az eperből. Ugyanakkor megmarad a tápérték és a kiváló íz.
Miben különbözik a RAW méz a klasszikus méztől?
Minden mézet ökológiailag és körültekintően dolgozunk fel, ami azt jelenti, hogy nem teszünk ki gyors hőmérséklet-változásnak. A mézet a centrifugálás után azonnal szűrik egy kettős szénszűrőn, ahol felfogják a fésű viaszmaradványait, a keretben lévő munkadarabokat és a kaptárban lévő szennyeződéseket. Ugyanakkor a mézben kisebb mennyiségben megmaradnak az apró pollenszemek, aminek köszönhetően az emberi szervezetre pozitívan ható anyagok is megtalálhatók a virágporban. A fő különbség a RAW méz és a közönséges méz között a feldolgozási módban van. A RAW mézet általában csak szűrik, hogy eltávolítsák a viaszdarabkákat és a nagyobb szennyeződéseket, ami azt jelenti, hogy természetes és feldolgozatlan marad. A klasszikus mézhez képest a RAW méz valóban minimálisan feldolgozott. Nem megy át pasztőrözésen, amely a szennyeződések mellett eltávolítja a méhek pollent, propoliszt stb. Ráadásul nagyon finom.
A normál méz vs. BrainMax RAW Med
Rendszeres méz | BrainMax RAW Med |
❌ Hőkezelés | ✅ Melegítetlen méz |
❌ Hozzáadott adalékanyagokat tartalmazhat | ✅ Adalékanyagok nélkül |
❌ Különféle mézfajták keverése lehetséges | ✅ Egyfajú méz Csehországból |
❌ Cukorral édesíthetjük | ✅ Nem tartalmaz édesítőszert |
❌ Gyakran ismeretlen eredetű | ✅ Dél-Morvaországból származó méz |
Honnan származik a méz?
Ami a méz ízét és egészségügyi előnyeit illeti, mindkettő nagyban függ a méhek beporzásának helyétől. Mézünk egy morva biofarmról származik , ahol a méhek az első helyen állnak, és itt őrzik meg a táj természetes biodiverzitását. A méhek így változatos földterülettel rendelkeznek, és ez a méz ízében is megmutatkozik. Ráadásul a méz egy helyről származik, és nem keverik másfajta mézzel. A dél-morvaországi méhek szorgalmasan dolgoznak a mézünkön.
Milyen az íze és az állaga?
A hagyományos mézhez képest, amely gyakran átlátszóbb, RAW méz kissé zavaros megjelenésű. Nem megy át szűrésen, ezért nem lehet eltávolítani a méhsejt apró részecskéit. A RAW méz hajlamosabb a kristályosodásra, mert még pasztőrözésen sem esik át. Az ízét tekintve a RAW méz bőven kínál. A minimális feldolgozásnak köszönhetően a mézben nagyobb arányban marad pollen, ami befolyásolja a keletkező méz ízét. Az íz természetesen attól függ, hogy a méhek adott pillanatban milyen arányban poroznak be az egyes növények és gyógynövények.
Kristályosodás
Az igazi méz jellegzetes megnyilvánulása az idő utáni kikristályosodása – népies nevén „cukrozás”. Ha a mézet pasztőrözik, mikroszűrésnek vetik alá, vagy más szirupot adnak hozzá, a kristályosodás elnyomódik, de az összes hasznos anyag is elpusztul. A kristályosodás teljesen természetes jelenség, ami egyben a minőség igazi jele is, mivel nem hőkezelték. A kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz visszaállítható eredeti folyékony állapotába, ha lassan melegítjük vízfürdőben, legfeljebb 40°C-os hőmérsékleten. De ha bármely más méz egy év után otthon, kamrában vagy például pincében nem kristályosodik ki, akkor ez egyértelmű jele a hozzáadott vegyszerek jelenlétének, a magas hőmérsékletű pasztőrözésnek, egyéb édesítőszerek jelenlétének, tartósítószerek, blokkolók, szirupok és egyéb anyagok, amelyek megakadályozzák a méz cukrosodását és folyékony maradnak. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően, amelyeket a mézhez adtak, és a mézet magas hőmérsékletre hevítették, gyakran elveszíti a hasznos anyagok összes értékét.
BIO méz vagy ipari cukor?
A méhészet ökológiai módszere a méhpopulációk védelmét és környezetük biológiai sokféleségének megőrzését célozza, ami nemcsak a méhészeti termékek ízi tulajdonságainak szerves része, hanem mindenekelőtt annak a bizonyosságnak, hogy a méhek életükhöz stabil és egészséges környezetet biztosítanak. Ha valami fenyegeti a méhpopulációt, az a természetes élőhelyek, például rétek, legelők elvesztése, valamint a peszticideknek és gyomirtóknak való kitettség, amelyek csökkentik a méhek immunfunkcióit. Az ökológiai gazdálkodás garantált módja annak, hogy nem csak a méhek, hanem a természet egésze javára is szolgálhat.
Miért nem BIO a méz?
Bár a mézeket egy harmadik fél peszticidek és nehézfémek szempontjából vizsgálja, a méz BIO-tanúsítványának megszerzése bonyolultabb. A méz BIO-tanúsítványa nem ugyanolyan értékű, mint a gyümölcsök vagy zöldségek esetében. Mivel a méhek akár 10 km-es körzetben is repülnek, kevesen tudják garantálni, hogy a méhek nem poroznak be olyan virágokat, amelyek nincsenek összhangban a BIO mezőgazdasággal. Éppen ezért nagyon sok kisebb méhészt lehet találni, aki felelősségteljesen közelíti meg a méhcsaládok viselkedését, és nem rendelkezik BIO minősítéssel.
Tápérték 100 g-ra
energia érték | 1390 kJ / 332 kcal |
Zsírok | 0 g |
- ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 82 g |
- ebből cukrok | 80 g |
Rost | 0 g |
Fehérjék | 0,27 g |
Só | 0 g |
A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert!
Összetevők: 96% RAW ragasztott virágméz, 4% liofilizált eper.
Gyártó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.
Tárolás: Ne tegye ki közvetlen napfénynek. Felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni és 2 hónapon belül felhasználni.
Csomag mérete: 500 g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax |
---|---|
Gyártó: | BrainMax Pure |
Térfogat: | 500 g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!