Pincészet Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Kód: 98274
4 675 Ft
A termék forgalmazását megszüntettük

Bor, amelynek legnagyobb aránya alkoholt tartalmaz e borászat kínálatában, amely megőrzi az íz teltségét és gyümölcsösségét. A tanninok lágyságát a bor 12 hónapos hordón érleléssel nyerte el. Illatában és ízében cseresznye illata érezhető csokoládéban és fekete ribizliben. Nem szűrt, nem tisztázott. Javasoljuk a dekantálást.

  • Természetes vörösbor.
  • Egy cseh családi pincészetből.
  • Biodinamikus mezőgazdaságból származó bor.
  • Nem tisztázott és szűretlen.
  • A bor legalább 12 hónapig érettségizett a sur lie módszerrel.
  • Magas tannin- és antioxidáns- tartalom.

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
30 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

Pincészet Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Bor, amelynek a legmagasabb az alkoholtartalma ennek a borászatnak a kínálatában, amely megőrzi az íz teljességét. A tanninok lágyságát a bor 12 hónapos hordón érleléssel nyerte el. Illatában és ízében cseresznye illata érezhető csokoládéban és fekete ribizliben. Nem szűrt, nem tisztázott. Javasoljuk a dekantálást.

Sur-lie érlelési módszer

A sur-lie egy ősi módszer a bor érlelésére iszap jelenlétében. Abban a pillanatban, amikor a borélesztő az összes cukrot alkohollá alakítja, lebomlik, és így az élesztő iszap fő összetevőjévé válik. A helyes technológiai eljárás betartása érdekében rendszeres keverés szükséges. Miután az egész folyamat fermentációja befejeződött, a bort már nem szűrjük.

A szőlőtermesztésről

A Bystřický pincészet a dél-morvaországi Bořetice kis pincészete. E név mögött a vörösborok, a természet és az ízletes ételek két rajongója áll - Vojta és Anička. Életmódjukat is kivetítik termékeikbe. Csak természetes készítmények és borok segítségével gondoskodnak a szőlőről, hogy ő maga megmutathassa, mi van bennük. A szőlőültetvények kezelését ezért gyógynövények - csalán és zsurló, valamint biodinamikus készítmények - macerálásával nyert permetezéssel hajtják végre.

A szőlőt a legkíméletesebb eljárásokkal, technológiai beavatkozás nélkül dolgozzák fel, és a borokat minimálisan szűrik. Tölgyfahordókon a borokat legalább 12 hónapig a sur lie módszerrel képzik. Ezután palackokban öregítik őket a megfelelő vitalitás érdekében. A minimális beavatkozásoknak és a héjak hosszú macerálásának köszönhetően a bor tanninokat és antioxidánsokat szerez. A ként minimálisan használják ezekben a borokban, az ökológiai rendszer határain belül.

Jelenleg Vinařství Bystřický a Demeter minősítés megszerzésére törekszik. Ez a tanúsítás biodinamikus mezőgazdaságon alapul, ahol nem használhatók szintetikus műtrágyák, vegyi növényvédő szerek vagy adalékanyagok használata maguknak a termékeknek a gyártásához. A biodinamikus mezőgazdaság alapja a talaj fenntartása a jövő generációi számára.

pexels-arthur-brognoli-2440528

Miért érdemes minőségi vörösborokat inni?

A minőségi vörösborok sok hasznos anyagot tartalmaznak, és ezek egyike a tannin. A tanninok vagy tanninok olyan vegyületek, amelyek összehúzó-keserű ízűek. Antiszeptikus és antioxidáns tulajdonságaik mellett képesek megkötni és eltávolítani a káros anyagokat a testből, és többek között növelik a kapillárisok permeabilitását és megakadályozzák az artériák megkeményedését.

Egy másik anyag a resveratrol. A szőlő héjában található és erős antioxidáns. A resveratrol jótékony hatással van a májra, az agyra, a hormonális egyensúlyra és az izomtömegre. Hihetetlen erővel küzd a sejtek természetes öregedésével. A resveratrol egyéb hatásai kétségtelenül tartalmaznak pozitív hatást a magas vérnyomás elleni küzdelemben. A resveratrol csökkenti az erekre nehezedő nyomást, és ez a teljes regenerációjukhoz vezethet. Végül, de nem utolsósorban neuroprotektív funkcióval rendelkezik, mert segít megvédeni az agysejteket és ezáltal a kognitív tulajdonságok csökkenését.

A minőségi vörösbor további előnye az antioxidánsok mennyisége. Az antioxidánsok olyan anyagok csoportja, amelyek megvédik a test sejtjeit a szabad gyököktől. Sok szabad gyökök vesznek körül minket, különösen ez egy nem megfelelő étrend (főleg a telített zsírok, az élelmiszerekben található tartósítószerek feleslege), a dohányzás, a levegő, a stressz stb.

Szín: piros

Stílus: száraz, morva

Feldolgozás: felül fekvő finom iszap, 12 hónapos hordóban

Alkoholtartalom: 15,40%.

Térfogat: 0,75 l

18 év alatti személyek számára történő alkoholtartalom-értékesítés tilalma

A 18 évesnél fiatalabb személyek számára történő alkoholos értékesítés tilalma miatt a terméket futárral történő átadáskor ellenőrizzük a vásárló életkorának megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borok
Súly: 2.5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: