ÚJDONSÁG! Wellmax - minősített BIO kozmetikumok az Alpokból! További információ: ITT
ÚJDONSÁG! Fagyasztva szárított gyümölcsök étcsokoládéban! További információ: ITT

Tormaresca - Primitivo Torcicoda Salento IGP 2017

Kód: 6538
8 520 Ft
Jelenleg nem elérhető
A tétel elfogyott…

Vörös száraz bor a Puglia régióból. A bor a Tormaresca pincészetben található Primitivo fajtából készül. A szőlő régi szőlőültetvényekről származik. 10 hónapos érlelés francia és magyar tölgyfahordóban, majd 8 hónap palackban.

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
33 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

Tormaresca - Primitivo Torcicoda Salento IGP 2017

Vörös száraz bor a Puglia régióból. A bor a Tormaresca pincészetben található Primitivo fajtából készül. A szőlő régi szőlőültetvényekről származik. 10 hónapos érlelés francia és magyar tölgyfahordókban, majd 8 hónap palackban.

A Tormaresca olyan borászat, amelyben az Antinori család csak 1998-ban fektetett be, amikor úgy döntöttek, hogy évszázados borászati tapasztalatokat visznek át Toszkánából. Pugliát nagyon ígéretes régiónak tartják az erős regionális jellegű minőségi borok előállítása szempontjából.

Alkoholtartalom: 14,5%.

Térfogat: 0,75 l

Hogyan ízlik a Torcicoda Salento IGP a tormarescai borászatból?
A bor jellegzetes fajtaromája a vörös csonthéjas gyümölcs, az eper és az édesgyökér. Igénytelen, lédús íz, kellemes tanninokkal, feszes testtel és hosszú kivitelben. Az íz jól beépített fa tónusú.

Javaslatunk:
Nagyszerű erős és gazdag első fogásokhoz, vörös húshoz és közepes vagy nagyon érett sajtokhoz. Javasoljuk a dekantálást egy órával a beadás előtt. Tálalási hőmérséklet 18-20 ° C

A Primitivo borfajtáról

Számos legenda övezi a Primitivo bort. Még az Úr utolsó vacsorájának borával is társul. A termelés során fontos a szőlő kiválasztása a pincészetbe érkezéskor. Miután a szőlő a legjobb részeken van, megkezdődik a hagyományos erjedés a héjon. Az erjedési folyamat végén a bor 6 hónapig érlelődik nagy tölgyfahordókban, majd 2 hónapig barrique hordókban. A bor íze csokoládéba és szegfűszegbe csomagolt meggy után vanília. Hosszú utóíz

E borfajta neve korai éréséből ered. A primitív szó a latin "primativus" és az olasz "primaticcio" (jelentése "első érett" vagy "korai érés") szóból származik.

A Primitivo a vörösbor kék fajtája, amelyet főleg Pugliában terjesztenek el. E borfajta jellemző tulajdonságai közé tartozik a sötét szín, a magasabb alkoholtartalom . A Primitivo bor aromája meggyre vagy aszalt szilvára, dohányra és csokoládéra emlékeztet.

18 év alatti személyek számára történő alkoholtartalom-értékesítés tilalma

A 18 évesnél fiatalabb személyek számára történő alkoholos értékesítés tilalma miatt a terméket futárral történő átadáskor ellenőrizzük a vásárló életkorának megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borok
Súly: 2.5 kg
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: