ÚJDONSÁG! Wellmax - minősített BIO kozmetikumok az Alpokból! További információ: ITT
ÚJDONSÁG! Fagyasztva szárított gyümölcsök étcsokoládéban! További információ: ITT

Vöröslencse fusilli paprika szósszal

Hozzávalók:

  • 1 pirospaprika

  • 125 g tészta vagy fehérjetészta

  • Teáskanál füstölt paprika

  • 1 evőkanál zúzott paradicsom

  • 1 evőkanál reszelt parmezán

  • 1/3 teáskanál szárított fokhagyma

  • 1/3 teáskanál szárított hagyma

  • Himalája só, bors ízlés szerint

  • fiatal répalevél

  • néhány bazsalikomlevél 

  • parmezán forgács a díszítéshez

  • kender olaj

 

Elkészítés:

A vöröslencse tésztát sós vízben 5 percig főzzük. A borsot meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet 200 fokos sütőben majdnem feketére sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A meghámozott paprikát pirított paprikával, füstölt paprikával, zúzott paradicsommal, reszelt parmezán sajttal, egy evőkanál kenderolajjal, csipet sóval, borssal tesszük össze. A szószt simára keverjük, és a kifőtt tésztával együtt serpenyőben felforrósítjuk. A kész keverékhez adjuk a céklát, a bazsalikomleveleket, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor ne felejtsük el kenderolajjal meglocsolni a tésztát, és parmezánreszelékkel díszíteni.