ÚJDONSÁG! Wellmax - minősített BIO kozmetikumok az Alpokból! További információ: ITT
ÚJDONSÁG! Fagyasztva szárított gyümölcsök étcsokoládéban! További információ: ITT
Az Incacao márka pisztáciás-kakaós kenése nem terheli meg az emésztést, és tökéletesen illeszkedik keto vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendjébe is. Ennek a kenhetőnek az alapja a pisztácia, nincs mesterséges ízesítő. A másik kulcsfontosságú összetevő a kókuszdió-kaprilsav (MCT), a zsírban oldódó vitaminokban, omega 3-ban és linolsavban gazdag tisztított ghee vaj, valamint a makadámiaolaj (gazdag omega 7-ben). A kenőcs kollagén komplexszel is dúsított.
KAPRILSAV (C8) KÓKUSZBÓL 10%: közepes láncú trigliceridek, úgynevezett MCT-k közé tartozik. Ezek teljesen megkerülik a gasztrointesztinális traktust, és közvetlenül a májba kerülnek ketontermelés céljából. Ennek köszönhetően gyakorlatilag azonnal és hosszú időre ellátnak bennünket energiával. Ezt a folyamatot egyébként "zsírból glükóznak" is nevezik. A kókuszdióban tizenegy különböző zsírsav található. Ezek közül négy MCT: kapronsav (C6), kaprilsav (C8), kaprinsav (C10) és laurinsav (C12). A C12 technikailag egy MCT, de a szervezet hosszú szénláncú zsírsavként dolgozza fel. Böjt vagy alacsony szénhidrát- vagy keto diéta során a szervezet természetesen elkezd ketontesteket termelni a májban. A ketontesteknek 3 fő típusa van - először a szervezet acetoacetátot (AcAc) állít elő, majd béta-hidroxi-butiráttá (BHB) alakítja át, és ha van elegendő BHB, a többit acetonná alakítja, amit kilélegzünk vagy vizelünk. A C8 a leginkább biológiailag hozzáférhető a ketontermeléshez a májban, és extra lökést ad a szervezetnek.
KOLLAGÉN 10%: a víz után ez a legnagyobb mennyiségben előforduló tápanyag szervezetünkben. Testünk teljes fehérjetartalmának 35%-át teszi ki. 25 éves kor után azonban csökken a természetes termelése a szervezetben, ezért külsőleg pótolni kell. Szükséges az epe (33% glicin) termeléséhez a zsíranyagcseréhez, valamint a bőr rugalmasságához és regenerálódásához. A csontok építéséhez is szükséges. 60%-ban ásványi anyagokból állnak, de a csontokban található fehérjemátrix 90%-a kollagén. A jelenlegi étrend azonban kollagénszegény, mert ma főleg sovány izomhúst eszünk, amiben magas a metionin és kevés a glicin. A glicin szükséges a metionin elnyomásához. A kollagén gazdag aminosavakban: glicin, prolin, hidroxiprolin.
Ghee 10%: Az Incacao saját termesztésű ájurvédikus ghíjét használja termékeiben, amelyet még a laktóz- vagy kazeinérzékenyek is jól tolerálnak. Tele van zsírban oldódó vitaminokkal (A, D, E, K2), omega 3-mal (DHA és EPA) és konjugált linolsavval (CLA), amely egy természetes transzzsír. A linolsav fontos a normál testsúly fenntartásához és a zsírtömeg csökkentéséhez. Ez a rövid szénláncú zsírsav "butirát" leggazdagabb forrása is, amely táplálja a jótékony bélbaktériumokat.
MAKADÁMIA OLAJ: 85%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavakat (MUFA) tartalmaz, és ennek körülbelül 24%-a palmitoleinsav. Az Omega 7 (palmitoleinsav) egy lipokin (a zsírok királya), amely az omega 3-mal együtt működik, és gyakorlatilag szabályozza az omega 3 tevékenységét a szervezetben. A palmitoleinsav a benne lévő kolecisztokininnek (a jóllakottság hormonjának) köszönhetően támogatja az étvágy csökkenését. Javítja az általános inzulinérzékenységet (a szénhidrátok jobb hasznosulása) azáltal, hogy megakadályozza a béta inzulinsejtek apoptózisát (az inzulinnal működő sejtek nem pusztulnak el) és jobb inzulinfelhasználást, így a szénhidrátok nem raktározódnak el annyi, mint a zsír. Segít az izomsejteknek az inzulin jobb felhasználásában is. Ez azt jelenti, hogy az izmokban lévő szénhidrátok produktívabban hasznosulnak és jobban kommunikálnak, nem pedig feleslegesen és hosszan emelik a vércukorszintet. A palmitoleinsav emellett támogatja a CRP (C-reaktív fehérje) csökkentését, a trigliceridek csökkentését, az LDL alacsony oxidációját és a HDL növekedését. Az emberben az egyszeresen telítetlen zsírsavak (MUFA) és a többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) és a telített zsírsavak (SFA) aránya 6:1:1 legyen.
PISZTÁCIA: 100 g pisztácia 71 mg kolint tartalmaz. A kolin a kognitív funkciókhoz fontos mikrotápanyag. 23 mg gamma-tokoferolt (E-vitamin csoport) is tartalmaznak. A pisztácia jó forrása a B6-vitaminnak is, amely elengedhetetlen a normál sejt- és idegrendszeri működéshez.
Kiválóan alkalmas pékárukhoz, különféle desszertek töltelékének, édes mártogatósnak és csak egy kanállal, ha éhes vagy.
Prebiotikus oldható rost (polidextróz), pisztácia, eritrit, kókusz-kaprilsav 10% (MTC olaj), kollagén 10%, ghee 10% (tisztított vaj), kakaóvaj, D-ribóz, makadámiaolaj, kakaópor, tengeri só, emulgeálószer : napraforgó lecitin, természetes édesítőszer: taumatin.
Olyan üzemben készült, amely a következőket is feldolgozza: dió, glutén, kókusz, tojás, tej, földimogyoró, dió, szezámmag. A túlzott fogyasztás hashajtó hatású lehet.
Legjobb szobahőmérsékleten tárolni, nem hűtőszekrényben.
Tápérték 100 g-ban
Energia | 401 kcal, 1678 kJ |
ebből az összes zsír | 20,6 g |
Telített zsírok | 22,1 g |
Szénhidrát | 18,5 g |
ebből az összes cukor (D-ribóz) | 5 g |
ebből poliol | 11,5 g |
Rost | 27,7 g |
Fehérjék | 12,8 g |
Só | 0,1 g |
125 g
Kategória: | Édes diós vajak |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
Csomag mérete: | 125 g |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!