A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amelyet elengedhetetlen vitaminnak ismernek el az immunrendszerrel, az energia-anyagcserével, az oxidatív stressz elleni védekezéssel és a kollagén szintézisével a szervezetben. Az emberi test nem tudja szintetizálni, ezért táplálékfelvételétől függ. A hagyományos kiegészítők közül azonban előfordulhat, hogy a C-vitamin nem szívódik fel kellőképpen a szervezetben, felszívódását pedig más, egyidejűleg fogyasztott kiegészítők vagy ételek is befolyásolhatják. Az eredmény nagyon alacsony C-vitamin-szint lehet a vérben - általában 200-220 mikromól.
A liposzomális C-vitamin viszont sokkal nagyobb felszívódást kínál - a liposzómáknak köszönhetően a C-vitamin közvetlenül a véráramba és a sejtekbe kerül. Ezzel sokkal magasabb C-vitamin szintet lehet elérni a véráramban - több mint 600 mikromol néhány óra alatt. Ezért a liposzomális C-vitamin az első választás mindazok közül, akiknek támogatniuk kell a testet a betegség alatt, erősíteni akarják a megelőzést vagy a sportteljesítményt.
Ezenkívül a liposzómák formája jelentősen csökkenti a hagyományos kiegészítéssel járó emésztőrendszeri problémák kockázatát, ami minden korosztály számára bónusz! Liposzomális transzport rendszerünk nagyon jól felszívódó receptet kínál mesterséges édesítőszerek, mesterséges színezékek vagy géntechnológiával módosított összetevők nélkül.
Dr. professzor dr. Borut Štrukelj, okl. (Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerbiológiai Tanszék, Ljubljana) megerősíti, hogy a liposzomális módszer egy fejlett gyógyszerészeti technológia, amely lehetővé teszi a hatóanyag jobb védelmet a gyomor-bél traktusban, jobb és gyorsabb felszívódást, és ezáltal a vérben magas koncentráció elérését. .
MI A KÜLÖNBSÉG? AZ ELSŐ ABSZORPCIÓ ÉS HASZNÁLHATÓSÁG

A liposzómák napraforgó lecitinből izolált tiszta foszfolipidekből készülnek. Ezek nagysága néhány nanométertől a több tíz mikrométerig terjedhet. A vízzel együtt a foszfolipidek mikroszkopikus struktúrákat alkotnak, középen vízzel töltött üreggel, amelyet foszfolipid héj vesz körül. Ezután a foszfolipid közepén lévő vízben más molekulákat is fel lehet oldani, például vitamint vagy glutationt, amelyeket könnyen be kell szívnunk a szervezetbe. És bár a hidrofil (víz-vonzó) molekulák a kapszulázott mag belsejében tarthatók, a hidrofób (víztaszító) anyagok feloldódhatnak magában a foszfolipid membránban - ily módon a liposzómák hidrofil és hidrofób molekulákat egyaránt képesek szállítani. Ezeknek az egyedülálló tulajdonságoknak köszönhetően mind az anyatermészet, például az anyatejben, mind pedig a speciális gyártók gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők gyártása során használják őket.
A liposzómák mikrotápanyagok szállítására történő alkalmazásának fő előnye, hogy az emésztőrendszeren áthaladva önmagukat a liposzómákat semmilyen módon nem zavarja az emésztés folyamata. A hagyományos étrend-kiegészítőkkel a test nagyon sok összetett molekulát megtör, mielőtt felszívódna, vagy egyszerűen nem szívja fel őket olyan könnyen, vagy később metabolizálja és lebontja a májat, így az általános felhasználás nagymértékben csökken.
Ezzel szemben a liposzómák stabilitása és ideális mérete miatt könnyen felszívódnak. De ez még nem minden. A különbség abban is van, hogy a liposzómák gyorsabban jutnak be a véráramba és a sejtbe. Specifikus molekuláris formájuknak köszönhetően a liposzómák a nyirokrendszeren keresztül szívódnak fel, ahol az úgynevezett mellkasi csatornába hatolnak közvetlenül a véráramba. A következő lépésben az összes sejtbe felszívódnak az úgynevezett passzív diffúzió révén. Ez ellentétben áll a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó klasszikus kiegészítőkkel, amelyek első lépésben belépnek a májba, ahol metabolizálódnak, és csak ezután jutnak be a véráramba.
A liposzómák azonban még jobban felszívódnak. Segítenek az aktív molekulák közvetlen transzportjában a sejtes folyamatokba, ahol nagy mennyiségű mikrotápanyagra van szükség. A liposzóma foszfolipid kétrétege képes összekapcsolódni más kétrétegekkel, például magával a sejtfallal - és így a liposzóma tartalma (vitaminok vagy más hasznos anyagok) közvetlenül a sejtekbe kerül.
AZ EKOLIFE NATURA MÁRKÁRÓL
Az Ekolife Natura egy nagyon dinamikus és sikeres vállalat Szlovéniából, amely a klinikai vizsgálatok során tesztelt prémium liposzómás vitaminokra, liposzómás kelát ásványi anyagokra és liposzómás tápanyagkészítményekre szakosodott. A céget 2007-ben alapították táplálkozási szakemberek, Tjaša és Tajča Pavček nővérek. Hatalmas motiváció az egészséges életmód iránti érdeklődés, az oktatás, az információmegosztás és mindenekelőtt az a tény, hogy mindketten három gyermek édesanyja. Ezért bármilyen új termék létrehozása előtt megkérdezik - adnánk-e gyermekeinknek is? Nem találnánk jobb minőségbiztosítást. Az Ekolife Natura liposzómás vitaminjai abszolút csúcsot jelentenek a test felszívódása és felhasználhatósága szempontjából. A liposzómák egyedülálló technológiája lehetővé teszi a hatóanyagok közvetlen szállítását a sejtekbe, hogy a vitaminok a lehető legnagyobb hatást érjék el a szervezetben.
Adagolás:
Naponta 5 ml közvetlenül a szájba, vagy adjon hozzá egy pohár vizet vagy gyümölcslevet.
Értesítés:
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, és 2 hónapon belül felhasználható. Használat előtt rázza fel. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Hűvös, száraz helyen, gyermekektől elzárva tárolandó. A túlzott fogyasztás hashajtót okozhat. Alkalmas vegánoknak.
Az adagok száma a csomagolásban: 50 x 5 ml | 5 ml * (RHP **) |
C vitamin | 500 mg (625%) |
Kálium | 21 mg (1,1%) |
Nátrium | 37 mg |
* 5 ml a napi adagnak felel meg. A csomag 50 adagot tartalmaz.
**% RHP— a vitaminok és ásványi anyagok referencia-bevitelének% -a
Hozzávalók
víz, édesítőszer xilit, C-vitamin (kálium-L-aszkorbát, nátrium-L-aszkorbát, L-aszkorbinsav), emulgeáló napraforgó-lecitin, nedvesítőszer glicerin, tartósítószer-kálium-szorbát, narancs aroma, antioxidáns E-vitamin (D-alfa-tokoferol).
Étrend-kiegészítő édesítőszerrel.