CountryLife - Jázmin rizs BIO, 500g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 23754Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
CountryLife - Jázmin rizs BIO, 500g
Jázmin rizs organikus minőségben, finom természetes virágillattal. Az ázsiai konyha hagyományos része. Főzés után ragadósabb, így mártásokhoz is jól passzol. A rizs kissé édes ízű, így desszerteknél is felhasználhatja.
Használat
- köret - a rizs mártásként köretként használható
- rizottó - keverheti a rizst zöldségekkel és fűszerekkel, ahogy klasszikus módon tetszik
- sült rizs - főzés után kb. 2 percig megsüthetjük a rizst nagyobb mennyiségű olajban a zöldségekkel együtt, végül hozzáadhatjuk a rántottát és rövid ideig megsüthetjük, csak fűszerezzük
- puding - egy kivajazott tepsibe rétegezzük a reszelt almát felváltva főtt rizzsel, megszórjuk a rétegeket dióval, fahéjjal és esetleg cukorral, rövid ideig sütjük a sütőben
A jázmin rizs eredetileg Thaiföld északi részéből származik. Ma azonban Laoszban, Vietnamban, sőt Olaszországban is termesztik. Nevét virágillata miatt kapta, amely valakire emlékezteti a jázmint, és fehér színe miatt. Ez a sajátos aroma természetes módon jön létre a rizsben. Főzés után a rizs kövér, ragacsos és kissé édes.
Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét. Biológiai minőségüket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődők fogják értékelni.
Hozzávalók
Jázmin rizs *. Nyomokban glutént, földimogyorót, szóját, diót és szezámot tartalmazhat. * ellenőrzött ökológiai gazdálkodás terméke
Tárolás
Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten és 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.
Táplálkozási információk 100 g-onként
Energiaérték: 1 510 kJ / 361 kcal | |
---|---|
Zsírok: | 0,6 g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrátok: | 78,0 g |
ebből cukrok: | 0,3 g |
Rost: | 1,4 g |
Fehérjék: | 7,4 g |
Só: | 0,02 g |
CZ-BIO-001
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Rizsa |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!