CountryLife - Piros felezett lencse BIO, 500g *CZ-BIO-001 certifikát

Kód: 6539
Nincs értékelés
Márka: CountryLife
720 Ft
Raktáron (2 ks)
Várható kézbesítés:
26.10.2021

A vörös lencséknek nincs bőre, mint más hüvelyeseknek, és narancssárga színűek. Nem kell áztatni, és gyorsan megfő. Főzés után szétesik, és különösen alkalmas zabkása vagy leves elkészítésére.

Részletes információ

Termék részletes leírása

CountryLife - Piros félbetétes lencse BIO

A vörös lencséknek nincs bőre, mint más hüvelyeseknek, és narancssárga színűek. Nem kell áztatni, és gyorsan megfő. Főzés után szétesik, és különösen alkalmas zabkása vagy leves elkészítésére.

Használat

  • levesek - adjuk hozzá a lencsét a zöldségleveshez, vagy keverjünk egy sima krémet megfelelő adag forró vízzel, kóstoljuk meg a krémet fokhagymával és chilivel, egzotikus változatunk is lehet, ha kókusztejet és kurkumát adunk
  • zabkása - főzés után egyszerűen keverje össze a lencsét, vagy adjon hozzá forró vizet a sima állag elérése érdekében, ízlés szerint fűszerekkel fűszerezze
  • kenés - a kevert lencse és a köles együtt ízletes kenhetőségként működik
  • sűrítés - főtt lencsével, sűrítjük a gulyást vagy más sűrű, például zöldséges ételt egy edényben
  • rizottó - bulgurral és más klasszikus alapanyagokkal, amelyeket általában rizottóba tesz, finom és könnyű ételt készít a lencséből
  • édeshez - kevered a lencsét tejszínnel és banánnal, amely különösen a gyermekek számára kedvelt étel
  • saláta - hűtött főtt lencse is adható a hideg salátához, jól illik például brokkolihoz és rizshez
  • palacsinta - keverje össze a kihűlt lencsét gyógynövényekkel, fokhagymával, chilivel, lilahagymával, és szórja meg rizsliszttel, készítsen pogácsákat és süssön serpenyőben

A vörös lencsét lehámozzák, így nem duzzadnak, mint más hüvelyesek. Főzés után mindig szétesik, pépes. Nem akadályozható meg, inkább használja, és készítsen belőle például zabkását vagy levest.
Mivel ezek nem egész magok, nem csírázol vörös lencsét. Pirosnak hívjuk, de inkább narancssárga, főzés után még sárga is. Ha pirosra akarod vinni a lencsét, főzd curryval vagy kurkumával.

A vörös lencse Törökországból származik, és fokozatosan elterjedt Ázsiában és ma Európában. Hazánkban még mindig kissé egzotikus összetevő az ételkészítéshez. Nagyon népszerű Indiában, ahol a tányéron lévő lencse helyettesíti a húst, mert a lakosság nagy része vegetáriánus. A lencsét viselő növény körülbelül 40 cm magas, magjai hüvelyekben találhatók.

Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja a minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét. Biológiai minőségüket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődők fogják értékelni.

Hozzávalók

Vörös lencse *. Nyomokban glutént, földimogyorót, szóját, diót és szezámot tartalmazhat. * ellenőrzött ökológiai gazdálkodás terméke

Tárolás

Legfeljebb 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.

Táplálkozási információk 100 g-onként

Energiaérték 1 470 kJ / 348 kcal
Zsírok: 1,5 g
ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrátok: 52,0 g
ebből cukrok: 2,0 g
Fehérjék: 26,0 g
Só: 0,03 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Élelmiszerek
Súly: 0.5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz