CountryLife - Csicseriborsó BIO, 500g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 98875Termék részletes leírása
CountryLife - Csicseriborsó BIO
Hüvelyesek királynője, akivel varázsolni lehet. Dióízű, megfelelő illatot ad a salátákhoz, és a gomba nem pazarolódik el a levesekben. Az olyan klasszikusok, mint a hummus vagy a falafel, új ízeket hoznak a rendszeres étrendbe.
A római borsót a csicseriborsó kosnak nevezett növényből nyerik. 7000 évvel ezelőtt háziasították Törökország és Szíria környékén. Ma főleg Indiában termesztik és használják. A növény gyümölcse egy hüvely, legfeljebb tíz gömb alakú sárgás színű maggal. A borsó és a bab után a harmadik legelterjedtebb hüvelyes a világon.
Használat
- zabkása - megváltoztathatja a klasszikus borsó zabkását úgy, hogy a szokásos helyett római borsót használ
- leves - a csicseriborsót zöldséglevessel összekeverve remek krémlevest kap, amelyet a tejszín alternatívájával megpuhíthat, ne féljen az egész csicseriborsót klasszikus zöldség- vagy gombaleveshez adni
- húsgombóc - keverje össze a hüvelyeseket, adjon hozzá fűszereket, gyógynövényeket, tojást és lisztet, készítsen palacsintát és mindkét oldalán aranyszínűre pirítsa
- szószok - a csicseriborsó remekül ízlik a szószokban, mint húspótló
- sűrítés - a kevert csicseriborsó sűríti a levest és a mártást
- saláták - a főtt és hűtött csicseriborsó ízletes kiegészítője lehet a zöldségsalátának
- pörkölés - csicseriborsót olajban ropogósra sütünk (10-20 perc), sütés közben ízesítésként csemegeként fűszeres fűszereket kóstolhatunk, például chips helyett
- Csicseriborsó moussaka
- Csicseriborsó szentjánoskenyér
A csicseriborsót legalább 8 órán át kell áztatni, ideális esetben tizenkettőig. Az áztatási idő függvényében 1 - 1,5 órán át főzzük. A gyorsfőzőben történő főzés jelentősen, mintegy harmadával-felével csökkenti a forráslási időt. Áztassa a csicseriborsót sós vízbe, gyorsabban megpuhul. A só javítja ízét és főzési egységességét is. Főzés után a vizet használhatja szilárd hó ostorozására, mint a tojásfehérje. A havat ezután lehet használni sütéshez vagy édes habcsókhoz vegán változatban.
Ezt a terméket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődő fogyasztók fogják értékelni. Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja a minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét.
Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja a minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét. Biológiai minőségüket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődők fogják értékelni.
Hozzávalók
Csicseriborsó * (római borsó). Nyomokban glutént, földimogyoró-szóját, dióféléket és szezámot tartalmazhat. * ellenőrzött ökológiai gazdálkodás terméke
Tárolás
Legfeljebb 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.
Táplálkozási információk 100 g-onként
Energiaérték 1 470 kJ / 348 kcal | |
---|---|
Zsírok: | 5,9% g |
ebből telített zsírsavak: | 0,6 g |
Szénhidrátok: | 44,0 g |
ebből cukrok: | 3,1 g |
Fehérjék: | 19,0 g |
Só: | 0,06 g |
CZ-BIO-001
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Hüvelyesek |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!