CountryLife - Csicseriborsó BIO, 500g *CZ-BIO-001 certifikát

Kód: 98875
Nincs értékelés
Márka: CountryLife
980 Ft
Raktáron (2 ks)
Várható kézbesítés:
20.10.2021

A csicseriborsót néha római borsónak is nevezik. Finom diós ízű és kissé krémes állagú hüvelyes. Használhatja köretként vagy alapként kenetek vagy levesek számára.

Részletes információ

Termék részletes leírása

CountryLife - Csicseriborsó BIO

Hüvelyesek királynője, akivel varázsolni lehet. Dióízű, megfelelő illatot ad a salátákhoz, és a gomba nem pazarolódik el a levesekben. Az olyan klasszikusok, mint a hummus vagy a falafel, új ízeket hoznak a rendszeres étrendbe.

A római borsót a csicseriborsó kosnak nevezett növényből nyerik. 7000 évvel ezelőtt háziasították Törökország és Szíria környékén. Ma főleg Indiában termesztik és használják. A növény gyümölcse egy hüvely, legfeljebb tíz gömb alakú sárgás színű maggal. A borsó és a bab után a harmadik legelterjedtebb hüvelyes a világon.

Használat

  • zabkása - megváltoztathatja a klasszikus borsó zabkását úgy, hogy a szokásos helyett római borsót használ
  • leves - a csicseriborsót zöldséglevessel összekeverve remek krémlevest kap, amelyet a tejszín alternatívájával megpuhíthat, ne féljen az egész csicseriborsót klasszikus zöldség- vagy gombaleveshez adni
  • húsgombóc - keverje össze a hüvelyeseket, adjon hozzá fűszereket, gyógynövényeket, tojást és lisztet, készítsen palacsintát és mindkét oldalán aranyszínűre pirítsa
  • szószok - a csicseriborsó remekül ízlik a szószokban, mint húspótló
  • sűrítés - a kevert csicseriborsó sűríti a levest és a mártást
  • saláták - a főtt és hűtött csicseriborsó ízletes kiegészítője lehet a zöldségsalátának
  • pörkölés - csicseriborsót olajban ropogósra sütünk (10-20 perc), sütés közben ízesítésként csemegeként fűszeres fűszereket kóstolhatunk, például chips helyett
  • Csicseriborsó moussaka
  • Csicseriborsó szentjánoskenyér

A csicseriborsót legalább 8 órán át kell áztatni, ideális esetben tizenkettőig. Az áztatási idő függvényében 1 - 1,5 órán át főzzük. A gyorsfőzőben történő főzés jelentősen, mintegy harmadával-felével csökkenti a forráslási időt. Áztassa a csicseriborsót sós vízbe, gyorsabban megpuhul. A só javítja ízét és főzési egységességét is. Főzés után a vizet használhatja szilárd hó ostorozására, mint a tojásfehérje. A havat ezután lehet használni sütéshez vagy édes habcsókhoz vegán változatban.

Ezt a terméket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődő fogyasztók fogják értékelni. Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja a minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét.

Az ökológiai élelmiszerek mindig ellenőrzési és tanúsítási rendszeren mennek keresztül, amely biztosítja a minőségüket és lehetővé teszi számukra ezt a címkét. Biológiai minőségüket különösen az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszer iránt érdeklődők fogják értékelni.

Hozzávalók

Csicseriborsó * (római borsó). Nyomokban glutént, földimogyoró-szóját, dióféléket és szezámot tartalmazhat. * ellenőrzött ökológiai gazdálkodás terméke

Tárolás

Legfeljebb 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.

Táplálkozási információk 100 g-onként

Energiaérték 1 470 kJ / 348 kcal
Zsírok: 5,9% g
ebből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrátok: 44,0 g
ebből cukrok: 3,1 g
Fehérjék: 19,0 g
Só: 0,06 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Élelmiszerek
Súly: 0.5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz