Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 kávébab 227g
Kód: 23636Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 kávébab 227g
Könnyű és összetett kávé, fekete ribizli édes tónusaival. A tanzániai Kilimandzsáró hegy termékeny vulkanikus talaján nőtt. 100% Arabica.
Íz: könnyű, friss aromás kávé, közepes testű, tiszta ízű és édes fekete ribizli. A kávé árnyalatait az altalaj jellegzetes ásványi összetétele adja, amelyen a növény növekszik.
Javasolt elkészítés: minimum 7g kávébabot javasolunk csészénként. Az őrlés durvaságától függően ez a kávé alkalmas eszpresszó, csepegtető, kávéfőző és szűrő elkészítésére.
Pörkölési szilárdság: 5 fokozatból 3. fokozat (közepes pörkölés frissítő és kellemes savassággal)
Változatosság: Bourbon, Kent
Összetétel: 100% Arabica. Kézzel gyűjtött.
SCA pontszám: > 82 (válogatott kávé) a Specialty Coffee Association szerint.
A kiválasztott kávé (az angol speciális kávéból) a legjobb minőségű kávébabból készül, és leggyakrabban egyfajta arabica. A Specialty Coffee Association (SCA) alapszabálya szerint a kiválasztott kávé kifejezés olyan kávét jelent, amelyet megkóstolva összesen legalább 80 pontot kap. Összehasonlításképpen: az üzletekben kapható szokásos kávé 50-79 pont között van.
Származási ország: Tanzánia. A nyersanyagok nincsenek genetikailag módosítva.
Mezőgazdasági szövetkezet: KNCU szövetkezet
Termesztési magasság: 1400 - 1900 m tengerszint feletti magasságban
Fairtrade részesedés: 100%
Tárolja a kávét száraz és hűvös helyen. Miután kinyitotta, tartsa a levegőt.
Csomagolás
227 g
Őrlés
Gabona
Mi a Kilimandzsáró különféle kávé?
A kávéfák ideális körülmények között vannak a Kilimandzsáró hegy lábánál. A termékeny vulkanikus talajnak, az enyhe éghajlatnak és a kristálytiszta hegyi forrásokból származó rengeteg nedvességnek köszönhetően a hegy tetején közvetlenül a gleccserből áramlik.
A kávécseresznye itt érik lassan, a banánfák árnyékában. A banántermesztés a kávéfákkal együtt a Kilimandzsára régióra jellemző - lehetővé teszi a lassú érlelést , amely kimeríthetetlen mennyiségű ízt vetít a kávébabba.
A kávét a tanzániai KNCU Kávészövetkezet gazdálkodói gyűjtötték össze abban a pillanatban, amikor az tökéletesen megérett. A betakarítási időszak ezen a területen viszonylag hosszú a lassabb érés miatt - októbertől februárig. A cseresznyéből a kávébabot forrásvízzel (úgynevezett " mosott ") mosva nyertük, majd kint, friss levegőn és napsütésben szárították. A termesztés, a betakarítás és a feldolgozás teljes folyamata megfelel a magas minőségi követelményeknek, így kiváló kávét élvezhet.
Az őrlés durvaságától függően a kávét bármilyen elkészítési módszerhez felhasználhatja. Különösen kiváló a francia sajtó , ami kiemeli ennek a sajátos kávénak az ízárnyalatait. Friss ízének és gyengébb pörkölésének köszönhetően a Kilimandzsáró ( őrölt formában is kapható) verzió) a Cafédirect márka egyik legkelendőbb és legérdekesebb kávéja.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Tea és Kávé |
---|---|
Súly: | 0.3 kg |
Csomag mérete: | 227 g |
Típus: | Gabona |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!