Az ügyfélszolgálat szabadságon van 2022.7.4-10-ig. Csak e-mailben vagyunk elérhetők, 24 órán belül válaszolunk. Köszönjük a megértést!

Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 kávébab 227g

Kód: 23636
3 230 Ft
Jelenleg nem elérhető
A tétel elfogyott…

Könnyű és összetett kávé, fekete ribizli édes tónusaival. A tanzániai Kilimandzsáró hegy termékeny vulkanikus talaján nőtt. 100% Arabica.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 kávébab 227g

Könnyű és összetett kávé, fekete ribizli édes tónusaival. A tanzániai Kilimandzsáró hegy termékeny vulkanikus talaján nőtt. 100% Arabica.

Íz: könnyű, friss aromás kávé, közepes testű, tiszta ízű és édes fekete ribizli. A kávé árnyalatait az altalaj jellegzetes ásványi összetétele adja, amelyen a növény növekszik.

Javasolt elkészítés: minimum 7g kávébabot javasolunk csészénként. Az őrlés durvaságától függően ez a kávé alkalmas eszpresszó, csepegtető, kávéfőző és szűrő elkészítésére.

Pörkölési szilárdság: 5 fokozatból 3. fokozat (közepes pörkölés frissítő és kellemes savassággal)

Változatosság: Bourbon, Kent

Összetétel: 100% Arabica. Kézzel gyűjtött.

SCA pontszám:   > 82 (válogatott kávé) a Specialty Coffee Association szerint.

A kiválasztott kávé (az angol speciális kávéból) a legjobb minőségű kávébabból készül, és leggyakrabban egyfajta arabica. A Specialty Coffee Association (SCA) alapszabálya szerint a kiválasztott kávé kifejezés olyan kávét jelent, amelyet megkóstolva összesen legalább 80 pontot kap. Összehasonlításképpen: az üzletekben kapható szokásos kávé 50-79 pont között van.

Származási ország: Tanzánia. A nyersanyagok nincsenek genetikailag módosítva.

Mezőgazdasági szövetkezet: KNCU szövetkezet

Termesztési magasság: 1400 - 1900 m tengerszint feletti magasságban

Fairtrade részesedés:   100%

Tárolja a kávét száraz és hűvös helyen. Miután kinyitotta, tartsa a levegőt.

Csomagolás

227 g

Őrlés

Gabona

Mi a Kilimandzsáró különféle kávé?

A kávéfák ideális körülmények között vannak a Kilimandzsáró hegy lábánál. A termékeny vulkanikus talajnak, az enyhe éghajlatnak és a kristálytiszta hegyi forrásokból származó rengeteg nedvességnek köszönhetően a hegy tetején közvetlenül a gleccserből áramlik.

A kávécseresznye itt érik lassan, a banánfák árnyékában. A banántermesztés a kávéfákkal együtt a Kilimandzsára régióra jellemző - lehetővé teszi a lassú érlelést , amely kimeríthetetlen mennyiségű ízt vetít a kávébabba.

A kávét a tanzániai KNCU Kávészövetkezet gazdálkodói gyűjtötték össze abban a pillanatban, amikor az tökéletesen megérett. A betakarítási időszak ezen a területen viszonylag hosszú a lassabb érés miatt - októbertől februárig. A cseresznyéből a kávébabot forrásvízzel (úgynevezett " mosott ") mosva nyertük, majd kint, friss levegőn és napsütésben szárították. A termesztés, a betakarítás és a feldolgozás teljes folyamata megfelel a magas minőségi követelményeknek, így kiváló kávét élvezhet.

Az őrlés durvaságától függően a kávét bármilyen elkészítési módszerhez felhasználhatja. Különösen kiváló a francia sajtó , ami kiemeli ennek a sajátos kávénak az ízárnyalatait. Friss ízének és gyengébb pörkölésének köszönhetően a Kilimandzsáró ( őrölt formában is kapható)   verzió) a Cafédirect márka egyik legkelendőbb és legérdekesebb kávéja.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Tea és Kávé
Súly: 0.3 kg
Csomag mérete: 227 g
Típus: Gabona
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés