Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 őrölt kávé 227g
Kód: 23624Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 őrölt kávé 227g
Könnyű, friss aromás kávé, amelyet termékeny vulkanikus talajban termesztettek a tanzániai Kilimandzsáró hegy lábánál. 100% Arabica.
Íz: könnyű, friss aromás kávé, közepes testű, tiszta ízű és édes fekete ribizli tónusú. A kávé árnyalatait az altalaj jellegzetes ásványi összetétele adja, amelyen a növény növekszik.
Javasolt készítmény: Legalább egy csésze kávét javasolunk csészénként. Ez a kávé alkalmas egy kávézóban történő elkészítésre és szűrésre.
Pörkölőerő: 3. fokozat az 5-ből (közepes pörkölés frissítő és kellemes savassággal)
Változatosság: Bourbon, Kent.
Hozzávalók: 100% Arabica. Kézzel gyűjtött.
SCA pontszám: > 82 (válogatott kávé) a Specialty Coffee Association szerint.
A kiválasztott kávé (az angol speciális kávéból) a legjobb minőségű kávébabból készül, és leggyakrabban egyfajta arabica. A Specialty Coffee Association (SCA) alapszabálya szerint a kiválasztott kávé kifejezés olyan kávét jelent, amelyet megkóstolva összesen legalább 80 pontot kap. Összehasonlításképpen: az üzletekben kapható szokásos kávé 50-79 pont között van.
Származási ország: Tanzánia. A nyersanyagok nincsenek genetikailag módosítva.
Mezőgazdasági szövetkezet: KNCU szövetkezet
Növekvő magasság: 1400 - 1900 m
Fairtrade részesedés: 100%
Tárolja a kávét száraz és hűvös helyen. Miután kinyitotta, tartsa a levegőt.
Csomagolás
227 g
Őrlés
Talaj
Mi a Kilimandzsáró különféle kávé?
A kávéfák ideális körülmények között vannak a Kilimandzsáró hegy lábánál. A termékeny vulkanikus talajnak, az enyhe éghajlatnak és a kristálytiszta hegyi forrásokból származó rengeteg nedvességnek köszönhetően a hegy tetején közvetlenül a gleccserből áramlik.
A kávécseresznye itt érik lassan, a banánfák árnyékában. A banántermesztés a kávéfákkal együtt a Kilimandzsára régióra jellemző - lehetővé teszi a lassú érlelést , amely kimeríthetetlen mennyiségű ízt vetít a kávébabba.
A kávét a tanzániai KNCU Kávészövetkezet gazdálkodói gyűjtötték össze abban a pillanatban, amikor az tökéletesen megérett. A betakarítási időszak ezen a területen viszonylag hosszú a lassabb érés miatt - októbertől februárig. A cseresznyéből a kávébabot forrásvízzel (úgynevezett " mosott ") mosva nyertük, majd kint, friss levegőn és napsütésben szárították. A termesztés, a betakarítás és a feldolgozás teljes folyamata megfelel a magas minőségi követelményeknek, így kiváló kávét élvezhet.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Tea és Kávé |
---|---|
Súly: | 0.3 kg |
Csomag mérete: | 227 g |
Típus: | Őrölt kávé |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!