Cafédirect - BIO Peru Reserve SCA 82 kávébab, 200g

Kód: 23118
3 435 Ft
A termék forgalmazását megszüntettük

Finom és krémes kávé mogyoró árnyalatokkal és csokoládé kivitelben. Ezt az Arabicát organikusan termesztik kis gazdaságokban. Sütési erő 4/5. Teljesen otthoni komposztálható csomagolás.

Részletes információ

Gyors szállítás
Gyors szállítás
Valóban raktáron vannak a termékek.
Professzionális tanácsadás
Professzionális tanácsadás
Tapasztaltak vagyunk. Szívesen adunk tanácsot!
Teszteljük azt, amit árulunk
Teszteljük azt, amit árulunk
A termékek magas minőségét ellenőrizzük.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
33 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Termék részletes leírása

Cafédirect - BIO Peru Reserve kávébab

Íz: Finom és krémes kávé, csokoládé kivitelben. A nagy termesztési magasság és a gazdag vulkanikus talaj a csokoládé és a mogyoró gyönyörű tónusait adja. A kávé árnyalatait az altalaj jellegzetes ásványi összetétele adja, amelyen a növény növekszik.

Javasolt elkészítés: a frissen őrölt kávé ízének megfelelően őrölje meg a szemes kávé mennyiségét azonnali felhasználáshoz. Az őrlés durvaságától függően ez a kávé alkalmas az elkészítés minden módjára.

Pörkölési szilárdság: 4 fok az 5-ből (erősebb pörkölés, enyhe savtartalmú eszpresszóhoz)

Változat: Bourbon, Typica, Caturra

Összetétel: 100% BIO Arabica. Kézzel gyűjtött.

SCA pontszám:   > 82 (válogatott kávé) a Specialty Coffee Association szerint.

A kiválasztott kávé (az angol speciális kávéból) a legjobb minőségű kávébabból készül, és leggyakrabban egyfajta arabica. A Specialty Coffee Association (SCA) alapszabálya szerint a kiválasztott kávé kifejezés olyan kávét jelent, amelyet megkóstolva összesen legalább 80 pontot kap. Összehasonlításképpen: az üzletekben kapható szokásos kávé 50-79 pont között van.

Származási ország: Peru. A nyersanyagok nincsenek genetikailag módosítva. Kis adagokban sült a London Field Roastery-nél.

Mezőgazdasági szövetkezet: HUADQUINA szövetkezet

Termesztési magasság: 1500 - 1900 m tengerszint feletti magasságban

Fairtrade részesedés:   100%

Tárolja a kávét száraz és hűvös helyen. Miután kinyitotta, tartsa a levegőt.

Csomagolás

200 g

Őrlés

Gabona

Hogy van Peruban?

Magas hegyek, meredek lejtők, vad folyók és mély völgyek. Peru, az inkák birodalmának központja, lélegzetelállító hely, tele történelemmel, amely Kr.e. 20.000-ig nyúlik vissza. A föld található   Dél-Amerika északnyugati része , a Csendes-óceán partja mentén. Északon Ecuador és Kolumbia, keleten Brazília, délkeleten Bolívia és délen Chile határos. A part mentén húzódó magas Andok kelet felé ereszkednek le a termékeny alföldre   Amazon esőerdő .

Az Andok vulkanikus eredete és az egyedülálló mikroklíma miatt különösen a környéken keletkeztek   Machu Picchu , ideális termesztési körülmények   prémium kávé jellegzetes kakaó- és diófélékkel .

Miért válassza a Cafédirect Peru-t?

Peru kávébabja kissé kevésbé pörkölt, mint a legkeresettebb Machu Picchu kávéink . Ízében ezért könnyebb, kellemes savtartalmának finom árnyalatával .

A kávé meggyét ehhez a kávéhoz a perui HUADQUINA szövetkezet gazdálkodói pontosan abban a pillanatban szedték, amikor tökéletesen beérnek. A cseresznyéből a kávébabot forrásvízben történő mosással (úgynevezett " mosott ") nyerik, majd nagy tányérokon a napon kívül szárítják. A termesztés, a betakarítás és a feldolgozás teljes folyamata megfelel a magas minőségi követelményeknek, így kiváló BIO kávét élvezhet.

Az őrlés durvaságától függően a kávét bármilyen elkészítési módszerhez felhasználhatja. Különösen kiváló eszpresszóhoz, ami feltűnő illatát kiemeli. A francia sajtó számára is kiváló. Az erősebb pörkölés elnyomja az Arabica természetes savasságát. Peru esetében a kávébab olyan kávé, amely kissé tele van ízzel, csekély kakaóval és dióval , keserű befejezés nélkül. Ez a kávé a kakaó-dió árnyalatának köszönheti a perui vulkanikus talaj sajátos összetételét.

A HUADQUINA csapat

A HUADQUINA Cusco perui régiójában található, a Machu Picchu közelében (az UNESCO öröksége). A gazdák által gondozott kávéfák a lehető legjobb éghajlaton nőnek az Andok meredek lejtőin, nagy magasságban, trópusi völgyek veszik körül őket.

A Cafédirect kávébabot közvetlenül a HUADQUINA szövetkezettől vásárol, amellyel 1996 óta közvetlenül együttműködik. A Cafédirect nyereségének több mint 50% -át közvetlenül azoknak a szövetkezeteknek fizet, amelyekkel együttműködik. A HUADQUINA szövetkezet esetében az együttműködés több mint 20 éve tart. Ennek eredményeként a szövetkezetek képezik a gazdálkodókat a minőségellenőrzésben, a természeti erőforrások kezelésében, a kávé ízének tesztelésében, a megfelelő betakarításban, a kávéfarmok irányításában és a kávéültetvények helyreállításában a hosszú távú fenntartható, kiváló minőségű kávé biztosítása érdekében.

Egy csésze Cafédirect Machu Picchu kávé mögött nemcsak az első osztályú kávé finom íze áll, hanem mindazok erőfeszítése és akarata, akik részt vesznek abban, hogy élvezze ezt a kávét. És méltányos árat érdemelnek a kávéjukért. A Fairtrade és a Cafédirect rendszernek köszönhetően kapnak valami extra dolgot - elismerésed.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Tea és Kávé
Súly: 0.3 kg
Csomag mérete: 200 g
Típus: Gabona

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: