Botter - Primitivo Magnifico Rosso Fuoco IGT 2019

Kód: 6534
Nincs értékelés
Márka: Botter
5 650 Ft
Raktáron (2 ks)
Várható kézbesítés:
26.10.2021

Vörös száraz vagy félszáraz bor Puglia régióból, Lecce, Taranto és Brindisi tartományból. A bor a Primitivo fajtából készül (100%).

Részletes információ

Termék részletes leírása

Botter - Primitivo Magnifico Rosso Fuoco IGT 2019

Vörös száraz vagy félszáraz bor Puglia régióból, Lecce, Taranto és Brindisi tartományból. A bor a Primitivo fajtából készül (100%). Az első szőlőszüretet 7-8 napig macerálják, hogy megkapják a bor teljes színét és szerkezetét. Az erjedés rozsdamentes acélban történik, 25-27 ° C hőmérsékleten. A szőlő második részét egy kicsit hosszabb ideig hagyják a szőlőben, és betakarítás után hozzáadják az első, már erjesztett borhoz, ahol a második erjedés történik. Több hónapig érlelődik amerikai és szlavón tölgyfahordókban, majd rozsdamentes acélban.

Alkoholtartalom: 14,5%.
Térfogat: 0,75 l

Hogyan ízlik a Botit pincészetből származó Primitivo Magnifico Rosso Fuoco IGT?

A bor színe sötétlila. A bor kiváló jellegű, szilva-, meggylekvár- és dohányaromákkal. Íze teltebb, kellemesen fűszeres, édes, kakaó-, kávé- és vaníliaárnyalatokkal.

Javaslatunk:
Jól párosul sült és grillezett vörös hússal és érlelt kemény sajttal. Tálalási hőmérséklet 18-20 ° C Alkalmas azonnali ivásra vagy rövid archiválásra (legfeljebb 4 év).

A Primitivo borfajtáról

Számos legenda övezi a Primitivo bort. Még az Úr utolsó vacsorájának borával is társul. A termelés során fontos a szőlő kiválasztása a pincészetbe érkezéskor. Miután a szőlő a legjobb részeken van, megkezdődik a hagyományos erjedés a héjon. Az erjedési folyamat végén a bor 6 hónapig érlelődik nagy tölgyfahordókban, majd 2 hónapig barrique hordókban. A bor íze csokoládéba és szegfűszegbe csomagolt meggy után vanília. Hosszú utóíz

E borfajta neve korai éréséből ered. A primitív szó a latin "primativus" és az olasz "primaticcio" (jelentése "első érett" vagy "korai érés") szóból származik.

A Primitivo a vörösbor kék fajtája, amelyet főleg Pugliában terjesztenek el. E borfajta jellemző tulajdonságai közé tartozik a sötét szín, a magasabb alkoholtartalom . A Primitivo bor aromája meggyre vagy aszalt szilvára, dohányra és csokoládéra emlékeztet.

18 év alatti személyek számára történő alkoholtartalom-értékesítés tilalma

A 18 évesnél fiatalabb személyek számára történő alkoholos értékesítés tilalma miatt a terméket futárral történő átadáskor ellenőrizzük a vásárló életkorának megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borok
Súly: 2.5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz